podobno juz w 19 roku zycia zaczynaja zanikac wlokna kolagenowe. a od kiedy nalezalo by zaczac uzywac kremow przeciwzmarszczkowych??
Agatek Coś już napisała
Wysłany: 2007-11-23, 17:37
Re: kremy przeciwzmarszczkowe
gabi660 napisał/a:
podobno juz w 19 roku zycia zaczynaja zanikac wlokna kolagenowe. a od kiedy nalezalo by zaczac uzywac kremow przeciwzmarszczkowych??
Włókna kolagenu zaczynają zanikać od 25 roku życia!! I od tego wieku można zacząć stosować lekkie kremy przeciw zmarszczkowe!! Im jesteśmy starsze tym te kremy powinny być mocniejsze!!
Viki Coś już napisała Viki
Wysłany: 2007-12-27, 10:41
Skóra pobiera składniki które jej są niezbędne i w
takiej ilości w której potrzebuje (nie więcej). Dlatego dobrze jest dostarczyć jej preparat
zawierający składniki przeciwzmarszczkowe!
Polecam krem do twarzy Synesis (posiada kompozycję składników, która zapewnia odpowiednie nawilżenie skóry, widoczne wygładzenie zmarszczek oraz bardzo dobre działanie pielęgnacyjne)
Pozdrawiam
no cóż więc ja wyłamuje sie z waszej teorii.
mam 17 lat i zmarszczka mimiczna wokół ust zaczyna robic sie naprawde widoczna!
nieweim co robić i co stosowac by ten proces zatrzymać;o
pomocy.............!!!
no cóż więc ja wyłamuje sie z waszej teorii.
mam 17 lat i zmarszczka mimiczna wokół ust zaczyna robic sie naprawde widoczna!
nieweim co robić i co stosowac by ten proces zatrzymać;o
pomocy.............!!!
J mam urzywam juz od 2 lat kremu do oczu i okolic ust firmy Thalac. Jak byłam we Francji urzywałam dużo kosmetyków tej firmy i byłam zadowolona. Teraz można je kupić u importera może znajdziesz na Allegro, a jak nie to zapytaj swojej kosmetyczki. Mi osotatnio zaproponowała Serum Liftingujące po zabiegu. Nie macie pojęcia jak się cieszę że moge znowu urzywać tych kosmetyków
Polecam kremy Thalac`a szczególnie krem pod Oczy i do okolic ust. Serum liftingujące też daje swietne efekty.
Jeśli chodzi o zmarszki mimiczne to nie ma co smarować całej twarzy kremami przeciwzmarszczkowymi (moim zdaniem) bo lepiej np. nawilżającymi, a na zmarszki mimiczne najlepsze są kremy posiadający Argireline - taki składnik który działa jak botoks. :)
Stronniczo poleciłabym Botoprogram Algodermii, bo na tych kosmetykach pracuje ale są też inne produkty zawierający ten innowacyjny składnik.
Tylko patrzcie na stęrzenia i efekt na bank!! Jego działanie jest potwierdzone naukowo.
Także ja polecam takie rozwiązanie.
_________________ "Każdy w nas nosi w sobie piękno. Cała sztuka polega na tym by umieć je odkryć."
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-11-07, 21:28
krem botoksu nie zastąpi, może jedynie wspomóc pielęgnację po zabiegową, ale nie będzie zamiast botoksu dzialal
lunaxxx Coś już napisała
Wysłany: 2010-03-09, 22:27
jest jeszcze szansa w kolagenie w tabletkach. Podobno najskuteczniejszy i jedyny prawdziwie dzialający jest kolagen rybi - czy ktoś coś może się wypowiedzieć w sprawie kuracji tymiże tabletkami??
witam, uważam że na zmarszczki nie pomoże żaden krem...
Pomóc pomoże. On jest przeciw zmarszczkom, a nie że zlikwiduje już zmarszczki, które mamy- może zminimalizować ich widoczność. Dlatego już jak najwcześniej trzeba zacząć stosować te kremy i nie czekać aż zmarszczki się pojawią. Lepiej zapobiegać niż leczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum