kremy na noc powinno sie stosowac poniewaz kremy na noc zazwyczaj posiadaja podwojna dawke witamin, substancji odzywczych
skora regeneruje sie wlasnie w nocy, kiedy spimy a najwiekszy proces regeneracji odbywa sie miedzy polnoca a 4 rano, stosujac kremy na noc pomagamy skorze w regeneracji , dodatkowo ja odzywiajac
Bardzo dobry wątek, bo ja właśnie nie stosuję kremu na noc, a raczej powinnam, bo faktycznie w nocy lepiej działają.
Mam 23 lata, skórę mieszaną i wrażliwą, myję mydłem Protex Fresh a potem przemywam tonikiem Nivea Young Stay Clear, a w ciągu dnia stosuję krem matujący i (podobno) nawilżający Garnier Czysta Skóra, korektor, puder i okazjonalnie podkład. Jakieś porady co do niedrogiego kremu dla mojej skóry
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
...oj z tym mydłem do twarzy to bym odradzała , przede wszystkim jak masz wrazliwa cera, tylko pogorszysz sprawe. Proponuje albo delikatne żele do mycia twarzy albo mleczko, czy nawet 2w1 mleczko i tonik, mydło wysuszy skórę i wtedy kremy nie za bardzo pomoga. Nawet kremy z niskiej półki sa dobre, musi tylko nawilżać i odzywiać, poszukaj w Rossmanie, warto jeszcze zainwestowac w peeling, dla Twojej skóry będzie dobry peeling enzymatyczny, albo drobnoziarnisty, super efekty!
Uważam, że kremy na noc to istotna sprawa, sama uzywam i widze efekty, tego nie nadrobi krem na dzień, jędrna, nawilzona skóra to daje nam noc z kremem.
bella to samo powiedziała moja kosmetyczka ale Protex jest dla mnie do twarzy naprawdę rewelacyjny - już długo nie mam problemów z wypryskami i żadnych złych efektów: łuszczenia, podrażnienia, zaczerwienienia, powiększonych porów - nic rewelka, stosuję już ze 4 miesiące albo więcej i naprawdę w życiu nie znalazłam lepszego "żelu" do mycia twarzy niż zwyklusieńki Protex
stosuję peeling drobnoziarnisty Ireny Eris, ale to tylko, jak sobie o nim przypomnę
a co do kremów - szukam kremu na noc który nawilża, ale dba też o skórę mieszaną z tendencją do błyszczenia, bo nie chcę pogorszyć sprawy z przetłuszczaniem ię skóry rano przez takie nocne, nietrafione zabiegi. ostatnio w Megasamie pod domem zobaczyłam jakąś serię, której nie widziałam wcześniej do różnych rodzajów cery, Nivea albo Sorayi na noc, ale nie spojrzałam uważniej, bo już zamykali i musiałam pobiec po chleb. muszę się tam znów przejść i zobaczyć co to takiego, ile kosztuje i czy mają coś dla mojej cery
Witam, to mój pierwszy post.
Piszecie tutaj o kremach na noc. Żeby wybrać najlepszy krem na noc po prostu zapytajcie o niego kosmetyczkę:) Doradzi najlepiej
Ja tak zrobiłam I do tego jeszcze mogłam zakupić ten krem u niej w salonie. Właśnie mi się kończy i mam zamiar sie wybrać po kolejny bo po prostu jest super. Piszę o kremie z firmy Anna Lotan (dzieki kosmetyczce dowiedziałam się o tej firmie). Kupiłam u niej Golden Night Cream- odnawiający krem na noc do cery normalnej i suchej,
Jestem wprost wniebowzięta tym kremem! Nawilża moja skórę tak jak tego właśnie potrzebuje, regeneruje, odżywia. Moja buzia jest gładka i świeża jak wstaję rano
Przy następnej wizycie u kosmetyczki zapytam się czy ma jeszcze jakies inne produkty z tej firmy które były by idealne dla mojej cery.
Gorąco polecam!!!! Zapytajcie sie kosmetyczek, moze mają w sprzedaży:) Albo jak któraś z Was slyszała lub juz korzystała z kremów tej formy to prosze napiszcie mi cos o tym:))
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-01-04, 13:52
w każdym salonie są sprzedawane kosmetyki, głównie firm na których pracują Kosmetyczki, ale też innych. Kosmetyki dobierane są indywidualnie do zabiegu który zopstał przeprowadzony w salonie np jeśli zabieg był na trądzik to poleca się kremy do pielęgnacji domowej z serii na ktorej wykonany był zabieg albo innej która jest równie skuteczna.
Ale ja raczej polecałabym kupowac te które były użyte w zabiegu serie do pielęgnacji domowej ponieważ nie można mieszac zbyt wielu firm naraz
[ Dodano: 2009-01-04, 11:53 ]
skład kosmetyków jest tak opracowany że uzupelnia się wraz z pielęgnacją domową w jedną całość.
więc poszłam do tego Megasamu dziś po pracy mimo odmarzniętych palców u stóp (cienkie skarpeteczki do sportowych butków to nienajlepszy pomysł, szczególnie na dzisiiejsze odczuwalne -20 stopni) i rozejrzałam się. i zlokalizowałam i poczytałam i kupiłam i oto mam: krem na noc Lirene DERMOPROGRAM do cry tłustej i mieszanej normalizująco-odżywczy z seboregulatorem CBA zaraz będe używać po maseczce nawilżającej z Garniera i jak poużywam to podzielę się wrażeniami
oj, jak ja nie lubię garniera - mam tylko krem na dzień Czysta Skóra bo nie miałam innego pomysłu na krem matujący, ale reszta kosmetyków to dla mnie jakaś porażka
[ Dodano: 2009-01-06, 23:03 ]
ten Lirene, który kupiłam, jest fajny i ślicznie pachnie
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-01-07, 10:12
na ten garnier czysta skóra każdy reaguje inaczej, jak cera nie jest wrażliwa to jest ok, ale jak ktoś ma sklonności do uczuleń to już ten kosmetyki nie jest dla niego.
Zawiera po prostu rózne składniki które moga podrażniać.
Ja mialam źel do mycia twarzy był fajny, nie mam cery wrazliwej i nie wystąpiły żadne podrażnienia.
Także przy normalnej czy mieszanej bez skłonności do uczuleń można go spokojnie używać
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-01-07, 13:44
ja akurat skłonności do uczuleń nie mam, a kosmetyki garniera to dla mnie jedne z lepszych służących do pielęgnacji twarzy ^^
Ale chodziło mi o efekty?? Używała z was któraś??
leelo, ten lirene, który kupiłaś, użyłam parę razy (od mamy ) i też mi się podoba
a miała któraś z was styczność z garnierem czysta skóra na noc..??
Mialam probke, ale wlasciwie nie widzialam efektow. Wydaje mi sie ze troche piekly mnie po nim oczy, ale za krotko uzywalam zeby powiedziec na bank.
Poza tym generalnie mam bardzo sucha skore, wiec caly czas walcze z nadmiernym wysuszeniem, zamiast szukac porzadnych kremow z jakimis rodnikami, lipidami i nie wiem czym jeszcze. Jak ktos ma podobny problem to znalazlam super rozwizanie - uzywam na noc kremu Lipobase, z apteki, niedrogi a porzadnie nawilza. Oczywiscie nie trzeba uzywac codziennie bo jest dosc tlusty. Wiec od siebie na noc polecam go!
Andzik Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-02-15, 16:02
VICHY Liftactiv CxP to bardzo dobry krem na noc. Jak tylko znajdę go na jakiejś promocji, to od razu kupuje, bo normalnie jest dość drogi. Teraz widziałam go w przystępnej cenie na e-lek.pl dużo taniej niż w drogeriach. Mam co prawda jeszcze trochę kremu, ale kupie sobie na zapas, bo taka okazja może się nie powtórzyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum