Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kremy, stop

Kremy do stóp
Autor Wiadomość
weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-05-25, 14:46 Kremy do stóp

Jakie polecacie mocno nawilżające kremy do stóp.

on-off 
Coś już napisała
on and off

Wysłany: 2007-06-01, 10:39 

ja uzywam Avonu specjalnego do stóp, ale on nie jest nawilżający, bardziej zmiękczający... ale moja przyjaciołka ma Oriflamu, taki z avocado... wczoraj wąchałam i ślicznie pachniał :) nie wiem jak działa, ale wygląda super ;)

weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-06-17, 18:34 

Co, jakoś na ten temat się wam nie chce dyskutować? Proszę o więcej odpowiedzi.
A co sądzicie o kremie Shola z łojem jelenia? :?:

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-06-29, 12:32 

nie używałam Shola to się nie wypowiem Ja mam Vichy krem regenerujący do suchych stóp. Przy regularnym stosowaniu zmiękcza skórę i doskonale nawilża

myszka80 
Początkująca

Wysłany: 2007-07-17, 08:45 

ja stosuje babcine sposoby i mocze stopy w wodzie z sola. sol to najlepszy peeling :-) :-) a sol i piasek to polaczenie najbardziej wskazane. nie moge sie juz doczekac urlopu nad morzem 8-) 8-)

Darish:)

Wysłany: 2007-07-22, 11:22 

ja ostatnio zrobillam sobie ten peeling solny heh a potem krem zmiekczajacy piety z Avonu uzylam i jest cacy :):) pietki i cal stopki gladkie jak nigdy, po samym pumeksie nigdy tak nie bylo;)

niesiaaa 
Początkująca

Wysłany: 2007-08-07, 09:33 

no ja mam trochę jakby popękane stopy :(
zastanawiam sienad tym kremem z reklamy :) co laska jedzie po ruchomych schodach ;)
stosowała któraś z was :?:

Darish:)

Wysłany: 2007-08-07, 13:39 

niesiaaa, Scholl - wydaja sie dobre, ale ja sama nie stosowalam ;) ale zaufalabym firmie ;) mialam jedynie pumeks ich chyba i byl ok ;) kremow nie stosowalam;)

maidanka 
Początkująca

Wysłany: 2007-08-29, 08:23 

ja mam taki z Avonu pachnący kawą. Ładnie nawilza i zmiekcza skóre ale to chyba była jakaś limitowana edycja bo teraz go w żadnym katalogu nie ma :-(

pazurki 
Początkująca
nobody is perfect..

Wysłany: 2008-07-24, 09:41 Re: Kremy do stóp

weronika napisał/a:
Jakie polecacie mocno nawilżające kremy do stóp.

Jeśli ma być mocno nawilżający pytaj w salonach o kremy z mocznikiem. polecam krem "Bielenda" (nie kupisz go w sklepie bo jest to pojemność i formuła gabinetowa).Kremy w sprzedaży detalicznej to przeważnie typowe kosmetyki, które owszem pomogą jednak ich skład i działanie będzie dużo słabsze
pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-07-24, 10:48 ]
niesiaaa napisał/a:
no ja mam trochę jakby popękane stopy :(
zastanawiam sienad tym kremem z reklamy :) co laska jedzie po ruchomych schodach ;)
stosowała któraś z was :?:

Skorzystaj z zabiegu pedicure w salonie. Kosmetyczka pomoże Ci dobrać lub poleci dobry krem. często bywa, że jeśli Twoja mama ma również ten problem to zachodzi prawdopodobieństwo odziedziczenia tej przypadłości i zwykłe kremy "z reklamy" mało tu pomogą. Również co jakiś czas możesz stosować zabieg parafinowy na stopy.
Sposób pielęgnacji i czyszczenia ma równiez ogromny wpływ, bo powinno się czyścić zgodnie z układem linii papilarnych na stopie, a niestety..wygodniej jest nam robić to troszkę inaczej. Stąd zabieg pedicure pomaga dokładnie i prawidłowo zadbać o stopy:)
pozdrawiam:)
aga

be-beauty 
Użytkowniczka
woman-news

Wysłany: 2008-08-03, 11:47 Pielęgnacja stóp.

Balsamy do masażu i pielęgnacji suchych i popękanych stóp. Kremy natłuszczające, pielęgnujące suche i popękane stopy, produkty do masażu stóp i całych nóg. Dobrze wchłaniające się emulsje pielęgnacyjne, dobrze tolerowane również u osób z problemami naczynkowymi. Produkty dla osób, które mają często zimne stopy i nogi. Albo hamujące rozwój stanów zapalnych i działające profilaktycznie przeciwgrzybiczo, zapobiegające pękaniu skóry. Stosowane po kąpieli lub prysznicu, a szczególnie po kąpieli stóp w BIOMARIS sea salt foot bath należy wmasować w stopy odpowiednią ilość wybranego preparatu. Polecam produkty Biomaris.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-08-12, 12:13 

ja polecam czerwonego garniera do stóp na zrogowacenia:-) zapach mi niestety nie odpowiada ale działa rewelacyjnie-polecam

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-08-26, 22:35 

Jako krem dobra jest też witaminka A w maści :D zresztą ona jest uniwersalna :lol:

Solaris 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-16, 23:13 

Na mnie nie działają żadne babcine sposoby, niestety:( ani nawet te zmiękczające kremy, scholl był jednym z gorszych... Jedyne co mogę polecić to serię kremów nawilżająco-natłuszczających, jak nanobase, lipobase, cutibase. Uzywam je nie tylko do stóp i pomagają!! Natłuszczają i zmiękczają stopy.

valdi 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-09-30, 10:27 

Jeśli chodzi o Scholla - oprócz kremu jest jeszcze pianka nawilżająca. Koleżanka twierdzi, że jest bardzo skuteczna :)

Odpowiedz do tematu