ja uzywam Avonu specjalnego do stóp, ale on nie jest nawilżający, bardziej zmiękczający... ale moja przyjaciołka ma Oriflamu, taki z avocado... wczoraj wąchałam i ślicznie pachniał :) nie wiem jak działa, ale wygląda super ;)
ja stosuje babcine sposoby i mocze stopy w wodzie z sola. sol to najlepszy peeling a sol i piasek to polaczenie najbardziej wskazane. nie moge sie juz doczekac urlopu nad morzem
_________________ tosty tosty tosciki na www.10am.tv
ja ostatnio zrobillam sobie ten peeling solny heh a potem krem zmiekczajacy piety z Avonu uzylam i jest cacy :):) pietki i cal stopki gladkie jak nigdy, po samym pumeksie nigdy tak nie bylo;)
Wysłany: 2007-08-29, 08:23
ja mam taki z Avonu pachnący kawą. Ładnie nawilza i zmiekcza skóre ale to chyba była jakaś limitowana edycja bo teraz go w żadnym katalogu nie ma
Wysłany: 2008-07-24, 09:41
Re: Kremy do stóp
weronika napisał/a:
Jakie polecacie mocno nawilżające kremy do stóp.
Jeśli ma być mocno nawilżający pytaj w salonach o kremy z mocznikiem. polecam krem "Bielenda" (nie kupisz go w sklepie bo jest to pojemność i formuła gabinetowa).Kremy w sprzedaży detalicznej to przeważnie typowe kosmetyki, które owszem pomogą jednak ich skład i działanie będzie dużo słabsze
pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-07-24, 10:48 ]
niesiaaa napisał/a:
no ja mam trochę jakby popękane stopy :(
zastanawiam sienad tym kremem z reklamy :) co laska jedzie po ruchomych schodach ;)
stosowała któraś z was
Skorzystaj z zabiegu pedicure w salonie. Kosmetyczka pomoże Ci dobrać lub poleci dobry krem. często bywa, że jeśli Twoja mama ma również ten problem to zachodzi prawdopodobieństwo odziedziczenia tej przypadłości i zwykłe kremy "z reklamy" mało tu pomogą. Również co jakiś czas możesz stosować zabieg parafinowy na stopy.
Sposób pielęgnacji i czyszczenia ma równiez ogromny wpływ, bo powinno się czyścić zgodnie z układem linii papilarnych na stopie, a niestety..wygodniej jest nam robić to troszkę inaczej. Stąd zabieg pedicure pomaga dokładnie i prawidłowo zadbać o stopy:)
pozdrawiam:)
aga
Balsamy do masażu i pielęgnacji suchych i popękanych stóp. Kremy natłuszczające, pielęgnujące suche i popękane stopy, produkty do masażu stóp i całych nóg. Dobrze wchłaniające się emulsje pielęgnacyjne, dobrze tolerowane również u osób z problemami naczynkowymi. Produkty dla osób, które mają często zimne stopy i nogi. Albo hamujące rozwój stanów zapalnych i działające profilaktycznie przeciwgrzybiczo, zapobiegające pękaniu skóry. Stosowane po kąpieli lub prysznicu, a szczególnie po kąpieli stóp w BIOMARIS sea salt foot bath należy wmasować w stopy odpowiednią ilość wybranego preparatu. Polecam produkty Biomaris.
_________________ "Uroda jest darem natury, o który trzeba nieustannie dbać"
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1865 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-08-26, 22:35
Jako krem dobra jest też witaminka A w maści :D zresztą ona jest uniwersalna
Solaris Użytkowniczka
Wysłany: 2009-09-16, 23:13
Na mnie nie działają żadne babcine sposoby, niestety:( ani nawet te zmiękczające kremy, scholl był jednym z gorszych... Jedyne co mogę polecić to serię kremów nawilżająco-natłuszczających, jak nanobase, lipobase, cutibase. Uzywam je nie tylko do stóp i pomagają!! Natłuszczają i zmiękczają stopy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum