Na mnie nie działają żadne babcine sposoby, niestety:( ani nawet te zmiękczające kremy, scholl był jednym z gorszych... Jedyne co mogę polecić to serię kremów nawilżająco-natłuszczających, jak nanobase, lipobase, cutibase. Uzywam je nie tylko do stóp i pomagają!! Natłuszczają i zmiękczają stopy.
Prawda, ja tez od niedawna uzywam jednego z tych kremikow i naprawde tospki wygladaja ladnie, poza tym piety przestaly mi pekac, a cale lato sie z tym meczyly, a to bardzo boli. Dodatkowo mocze stopy w soli z morza martwego, czsem robie oklady z cieplego blota, tez z morza martwego.
Ja też nie używam specjalnych do stóp. Jak balsamuję ciało nawilżam je balsamem... Stopy są gładkie, często robię peelingi całego ciała w tym i stóp... Co więcej nie mam z nimi problemów, nie są szorstkie, ani nic ;P Może tylko wiecznie zimne :P Ale tak już mam :P
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
No to zazdroszcze Ja niby tez wcieram zawsze balsam i traktuje peelingiem, ale dluzej bez jakiejs specjalistycznej kuracji robia sie szorstkie i nieciekawe. No, chyba ze dlugie wakacje na plazy sie trafia, to takie spacerki po piachu to swietny naturalny peeling.
Tez mam zawsze zimne stopy!! Choc to podobno objaw zlego krazenia krwi ...
Ja polecam krem nawilżający Dr Stopa Flos Lek. Bardzo szybko się wchłania i naprawdę świetnie nawilża. Można go też stosować na szorstkie łokcie i kolana. Razem z peelingiem daje super rezultaty.
A zziębnięte stopy (które też mi dokuczają ) najlepiej rozgrzać solą cynamonową (też z tej serii)
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-10-29, 16:48
widziałam go w ostatnim katalogu ale juz nie pamiętam ceny ;p ile dałaś? ja na ogół nie używam kremów do stóp ale ostatnio wołają o pomste do nieba, więc chyba warto w coś zainwestować ;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum