Istnieje wiele synonimów dla prabenów, np. dla samego parabenu metylowego są to:
4-Hydroxybenzoic acid methyl ester
Methyl-4-hydroxybenzoate
Methyl-p-hydroxybenzoate
Methyl Chemosept
Methyl Parasept
Methylparaben
Nipagin M
Tegosept M
Jak podaje szwajcarska firma kosmetyczna Alpaderm parabeny można określić jako oestrognes environ-nementaux. Laboratorium tej firmy dąży do tego, aby opracować alternatywy dla parabenów w pełni bezpieczne. Jako firma produkująca kosmetyki, przyznaje, że parabeny mogą być odpowiedzialne za wzbudzanie niektórych nowotworów i zaburzeń hormonalnych. Produkują między innymi kosmetyki dla dzieci, wolne od parabenów
Istnieje wiele synonimów dla prabenów, np. dla samego parabenu metylowego są to:
4-Hydroxybenzoic acid methyl ester
Methyl-4-hydroxybenzoate
Methyl-p-hydroxybenzoate
Methyl Chemosept
Methyl Parasept
Methylparaben
Nipagin M
Tegosept M
Jak podaje szwajcarska firma kosmetyczna Alpaderm parabeny można określić jako oestrognes environ-nementaux. Laboratorium tej firmy dąży do tego, aby opracować alternatywy dla parabenów w pełni bezpieczne. Jako firma produkująca kosmetyki, przyznaje, że parabeny mogą być odpowiedzialne za wzbudzanie niektórych nowotworów i zaburzeń hormonalnych. Produkują między innymi kosmetyki dla dzieci, wolne od parabenów
Zgadzam się w zupełności. Unikajmy kosmetyków z parabenami i wybierajmy tylko naturalne kosmetyki z certyfikatami.
Ważne, aby zwrócić uwagę czy kosmetyk, który jest określany mianem "naturalny" posiada certyfikat ECOCERT. Niestety w Polsce nie ma regulacji prawnych i każdy kto chce może napisać KOSMETYK NATURALNY a składzie sama chemia.
_________________ Kosmetyki Natury - najlepszy sklep z kosmetykami naturalnymi
www.kosmetyki-natury.eu
Zgadzam się w wami, producenci piszą, że kosmetyk jest naturalny, że zero chemii, a spójrzmy choćby na "naturalny" Oriflame, sama chemia.
Ciężko kupić niedrogi krem bez parabenów, tak samo jak żel pod prysznic bez sls...
Moja siostra jest w ciąży, kupiła krem dla kobiet w ciąży z parabenami, a słyszałam że kobiety w ciąży nie mogą tego stosować. Właściwie nikt tego nie powinien stosować....
Ja się na tym nie znam.. Serio... Poza tym, musiałabym się chyba na pamięć uczyć szkodliwych substancji... Nie mam pojęcia o składach w kremach i kosmetykach. Zna się tylko ktoś, kto "w tym siedzi"...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Ja się na tym nie znam.. Serio... Poza tym, musiałabym się chyba na pamięć uczyć szkodliwych substancji... Nie mam pojęcia o składach w kremach i kosmetykach. Zna się tylko ktoś, kto "w tym siedzi"...
Łatwo zapamiętać wszystko z nazwą paraben np Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben itp. omijamy z daleka.
Warto też znać nazwy kosmetyków, które są certyfikowane Logona, Lavera, Weleda, Helan i wiele innych.
Często producenci piszą ze jest to naturalny kosmetyk a w składzie sama chemia np Oriflame
Mam nadzieję, że niedługo prawo będzie ścigać tych, którzy bezpodstawinie wykorzystują nazwę "kosmetyk naturalny"
Pozdrawiam
www.kosmetyki-natury.eu
Naturalne kosmetyki Oriflame wyjatkowo mnie denerwuja. Konsultanci na kazdym kroku wmawiaja ludziom ze kosmetyki sa naturalne a to sama chemia. Takie cos powinno byc karalne.
W ogole ta cala chemia w kosmetykach to jakis nonsens, skoro wiadomo ze te substancje sa szkodliwe to producenci nie powinni tego swinstwa wrzucac do swoich kosmetykow.
Naturalne kosmetyki Oriflame wyjatkowo mnie denerwuja. Konsultanci na kazdym kroku wmawiaja ludziom ze kosmetyki sa naturalne a to sama chemia. Takie cos powinno byc karalne.
W ogole ta cala chemia w kosmetykach to jakis nonsens, skoro wiadomo ze te substancje sa szkodli to producencinie powinni tego swinstwa wrzucac do swoich kosmetykow.
Wyprodukownie naturalnego kosmetyku jest zwykle droższe, surowce wykorzystane do produkcji muszą być ze specjalnych ekologicznych upraw, kosmetyki muszą przejśc odpowiednie badania, testy itp.
Wyprodukowanie chemicznego kosmetyku jest tańsze więc producenci wolą taniej produkować, a całą kase pchać w reklamę.
www.kosmetyki-natury.eu
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Gdyby wszystkie kosmetyki były naturalne, ale droższe ludzie po krótkim czasie nie zwracali by już na takiej uwagi, przyzwyczaili by się, że jest droższe i tyle. A przy okazji kobiety nie musiały by się zastanawiać co jest naturalne a co nie:) i konsultanci Oriflame nie musieli by wciskać ludziom kitu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum