Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dla, krem, mnie, nie

krem nie dla mnie?
Autor Wiadomość
~młoda~ 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-16, 16:54 krem nie dla mnie?

ostatnio trafiłam w katalogu firmy AVON na próbkę nowego kremu SOLUTIONS na dzień i na noc (po pół opakowania) do skóry suchej i odwodnionej. moja skóra często się wysusza i muszę ją nawilżać kremami, więc stwierdziłam, że zamówię produkt tej linii z katalogu (gratis dołączony jest żel myjący i mleczko do demakijażu).
jednak skonsultowałam się z koleżanką i ona odradzała mi używanie takich produktów, ponieważ twierdzi, że są to kosmetyki dla kobiet dorosłych, a ja mam tylko 17 lat. czy faktycznie jestem za młoda i krem miałby mi zniszczyć skórę? na opakowaniu nie ma adnotacji, co do wieku osób go stosujących.
z góry dziękuję za rady!

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-03-16, 17:51 

nie wiem czy Twoja koleżanka zna się na kosmetyce czy nie ale zawsze możesz poprosić jakąś konsultantkę o próbkę. ( z tego co wiem mają wszystkie próbki)
ja na kremy avon mam uczulenie, jak byłam konsultantką dostalam dużo probek i dlatego wiem.

~młoda~ 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-16, 17:59 

właśnie próbke dostałam, ale na jej podstawie nie jestem w stanie stwierdzić, czy na dłuższą metę ten krem nie będzie wpływał na moją skórę w jakiś niepożądany sposób...

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-03-16, 18:04 

widziałam w necie z tej serii Solutions dwa kremy, jeden nawilżający w niebieskim opakowaniu a drugi przeciwzmarszczkowy, to raczej w wieku 17 na zwalczanie zmarszczek za wcześnie :lol: a ten pierwszy jak nie masz uczulenia po próbce to możesz spróbować.

~młoda~ 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-16, 19:56 

no, właśnie chodzi o ten niebieski :)
dzięki :)

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-16, 22:04 

Myślę, że jak niema żadnej informacji co do wieku to chyba możesz go stosować. Ewentualnie możesz zapytać o redę kogoś kto się zna na tym np. jakąś kosmetyczkę.

kngz 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-03-16, 22:31 

~młoda~, możesz też wypróbować serię dotleniającą z firmy Soraya dla swojej cery lub Lirene dla cery wrażliwej suchej do stosowania w okresie letnim i zmowym, zawiera on SPF 30+. Ja też mam taką cerę.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-04-08, 23:56 

~młoda~ :arrow: Avon Solutions nie jest przeznaczony dla kobiet o dojrzałej cerze, o ile nie napisano tak w opisie kosmetyku. jednak trochę "niestosownym" wydaje mi sie używanie tej linii dla osób w twoim wieku (17 lat). ja jednak na twoim miejscu zastanowiłabym sie ogólnie nad zakupem kosmetyków z Avon, skoro masz problemy ze swoją cerą. proponuję wizytę u kosmetyczki, bo czasem testowanie pewnych kosmetyków na sobie, szczególnie w młodym wieku może mieć fatalne (oby krótkoterminowe) skutki...

ja nie skusze sie na żaden kosmetyk z Avon inny niż kolorowy, typu szminka czy tusz do rzęs, które nie mogą mi zrobić większej krzywdy - po prostu nie mam przekonania do takich firm w tej materii :-?

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-04-09, 09:20 

ja już w ogóle olałam Avon, kolorówka jest beznadziejna [oprócz paru kosmetyków, chociaż i tak nie jest to jakaś rewelacja], a balsamy, kremy i cała ta reszta po prostu nic nie robi, szkodzić tylko może. :-/

tasinka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-03, 15:08 

Seria Solutions jest przeznaczona dla osób 25+. Tak mi powiedziała koleżanka, która jest konsultanką. Mnie ten niebieski krem również kiedyś uczulił :-| Zamiast nawilżyć to wysuszył mi twarz.
Albo ja się starzeję ;-) albo kosmetyki z Avonu robią się coraz gorsze.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-05-03, 18:29 

chm, ja też dostałam ten katalog z próbką kremu - straaaasznie śmierdział :-| i powiem szczerze,że za tą cenę spokojnie można kupić wiele lepiej nawilżający krem ;-)
obejrzałam cały ten katalog, i z Solutions jest niby specjalna 'seria' dla cery dojrzałej.. ale ja tam nie wiem ;-)

moni_ja 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-05-03, 19:45 

tasinka nie starzejesz sie to kosmetyki z avonu sa tak slabe ze szkoda gadac :-/
bylam przez chwile konsultantka i nikt jakos nie zachwalal avonu wrecz przeciwnie narzekali ze wysoka cena jakosc nijaka

tasinka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-03, 22:20 

moni_ja napisał/a:
nikt jakos nie zachwalal avonu wrecz przeciwnie narzekali ze wysoka cena jakosc nijaka

moja koleżanka też narzeka, że klientki nie są zadowolone jak kiedyś. ja jestem przywiązana do serii preparatów do stóp Foot Works, bo używam ich od bardzo dawna i uważam je za dobre. Ale cała reszta... :-|

Paula 
Początkująca

Wysłany: 2010-01-01, 18:38 

Jak każda firma Avon ma swoje hity i buble, są zwolennicy i przeciwnicy...moja siostra na przykład bardzo chwali sobie krem z serii solutions (nawilżające).Każdy ma inną skórę i inne potrzeby.Najważniejsze aby ocenić rodzaj skóry i wykonac testy alergiczne (za pomoca np próbek)

Odpowiedz do tematu