Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: krem, nawilzajacy

KREM NAWILŻAJĄCY???
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 23 razy
  Wysłany: 2008-12-25, 21:20 KREM NAWILŻAJĄCY???

Witam :) Mam takie pytanko do Was, moje specjalistki :), jaki krem nawilżający byście mi proponowały...? Ogólnie mam cerę mieszaną :/ dlatego też wiecie dobrze, że po nałożeniu makijażu wystarczą 4h i moja twarz się świeci. Szukam więc takiego kremu, który nie będzie się przyczyniał do tego, że będę świeciła się jeszcze bardziej :) Czekam na ODP :)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-12-25, 22:05 

dobry będzie np dax cosmetics, ja przy swojej mieszanej cerze go używam i jestem zadowolona w połączeniu z podkładem. Wiadomo też że cera nie bedzie matowa przez 24 h więc używam też pudru ale podklad którego używam ( lirene city matt) jest dobry ponieważ nie musz eodrazu po jego użyciu nakładać pudru.
nie wiem czy używasz podkładu czy nie, ale z wypowiedzi rozumiem że chcesz zeby krem na tyle matowił żeby się cera nie błyszczała troszke dłużej niż 4 h to w tym celu polecam wyżej wymieniony krem a także dobre opinie słyszalam o lirene design your style, tym nowym musie matującym, jest wersja nawilżajaca ( kremowy mus nawilżajacy)

i dobrze jest też użyć co jakiś czas ( raz na tydzień czy 2 będzie dobrze) maseczki nawilżajacej. codziennie też używać żelu do mycia twarzy.
I wspomóc pielęgnacje zewnętrzną za pomocą suplementów diety które nawilżą skórę od wewnątrz.

Pozdrawiam :-)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-12-26, 12:01 

ja polecam krem nawilzająco-matujący + lekki podkład nivea visage young be beautiful [tzn. zeby nie było niejasności, to jest jeden produkt!!]

pati 
pati

Wysłany: 2008-12-26, 22:12 

KIM - Słyszałam właśnie, że ten Lirene jest bardzo dobry... :) Więc spróbuję ;)
NOCANDYGIRL - nie wiem, jakoś nie potrafię się przekonać do kosmetyków NIVEA :( Zacząwszy od szamponów, a skończywszy na podkładach :(

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-12-26, 22:37 

wybierz sie do apteki i popros o probki kremow nawilzajacych.... na pewno cos dostaniesz i wyprobojesz sobie... wg mnie tak bedzie najlepiej... bo po co kupowac odrazu caly pojemnik jak krem moze Ci nie 'podejsc'
ja bym Ci polecała cos z gamy nawilzajacej z kremow Avene albo La Rosche , Iwostin
(osobiscie wole Avene) - w aptece na pewno cos maja to dostaniesz...

pati 
pati

Wysłany: 2008-12-27, 08:56 

qwerty - (heh fajnie się literki pisze, wszystkie obok siebie :) ).... Niestety u mnie w aptekach nie dysponują próbkami, może inaczej, dysponują, ale nie chcą ich dać... Chyba za małe miasto :/ :(

Greenland

Wysłany: 2008-12-27, 21:28 

Kim napisał/a:
dobry będzie np dax cosmetics, ja przy swojej mieszanej cerze go używam i jestem zadowolona w połączeniu z podkładem.

Też polecam Daxa, tego z serii Perfecta z mikroperłami matującymi. Dobrze matuje, ale przy tym nawilża skórę - po nim jest taka miękka i elastyczna. Wg mnie jest to jeden z najlepszych kremów matujących, które nie wysuszają skóry w tym przedziale cenowym.

izatorun 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-05, 18:26 

chyba powodem jest za tłusty krem,który sie nie wchłania ja używam kremów mocno regenerujących do twarzy. MAm teraz z dermokosmetyków Nanobase, odżwyke nawilżającą do skóry, która ładnie sie wchłania ,skóra wyglądała gładko i świeżo. Dużo chyba zalezy od samego produktu, jak się go powinno stosować, lub w zal. od potrzeb.

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-05, 19:21 

izatorun, w kazdym poscie chwalisz Nanobase.. przypadek??

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-06-05, 19:21 

Raczej nadmierna reklama :mrgreen:

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-06-05, 20:35 

sorry,że OT, ale mnie takie reklamy jeszcze bardziej zniechęcają do produktu :/ całkowicie odmienny skutek od założonego :-/

a co do kremu perfecty, to się nad nim zastanowię, bo mam też peeling z tej serii i jest całkiem całkiem :->

dronka.dronka

Wysłany: 2009-06-05, 20:40 

moni_ja napisał/a:
izatorun, w kazdym poscie chwalisz Nanobase.. przypadek??

na 5 postów na tym forum, w 5 jest "nonabase"... sorki, ale to monotematycznie jakoś :-?

cherish 
Użytkowniczka
cherish

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-10, 12:53 

kremiki z siarką, dostępne w aptece, cieżko polecić mi jakąś konkretną firmę, ale przy cerze tłustej i mieszanej rzeczywiscie sie sprawdzają :-D pozostawiaja ją długo matową

Cecylia.O 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-06-10, 15:22 

Każda skóra reaguje inaczej, ale wg mnie jak najbardziej należy stosować kremy nawilżające.

Lidia1234 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-06-17, 14:28 

Ale chyba po kremach z siarką, to skóra się łuszczy. ostatnio kosmetyczka mi powiedziała, żeby krem najlepiej działał to w ciągu dnia trzeba się poskarowac tak do h 17.00 bo skóra ma zegar biologiczny. Nawilżająco mam ozywki do skóry z apteki i krem od kosmet. larosett. bardzo fajne.

Odpowiedz do tematu