Witam :) Mam takie pytanko do Was, moje specjalistki :), jaki krem nawilżający byście mi proponowały...? Ogólnie mam cerę mieszaną :/ dlatego też wiecie dobrze, że po nałożeniu makijażu wystarczą 4h i moja twarz się świeci. Szukam więc takiego kremu, który nie będzie się przyczyniał do tego, że będę świeciła się jeszcze bardziej :) Czekam na ODP :)
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-25, 22:05
dobry będzie np dax cosmetics, ja przy swojej mieszanej cerze go używam i jestem zadowolona w połączeniu z podkładem. Wiadomo też że cera nie bedzie matowa przez 24 h więc używam też pudru ale podklad którego używam ( lirene city matt) jest dobry ponieważ nie musz eodrazu po jego użyciu nakładać pudru.
nie wiem czy używasz podkładu czy nie, ale z wypowiedzi rozumiem że chcesz zeby krem na tyle matowił żeby się cera nie błyszczała troszke dłużej niż 4 h to w tym celu polecam wyżej wymieniony krem a także dobre opinie słyszalam o lirene design your style, tym nowym musie matującym, jest wersja nawilżajaca ( kremowy mus nawilżajacy)
i dobrze jest też użyć co jakiś czas ( raz na tydzień czy 2 będzie dobrze) maseczki nawilżajacej. codziennie też używać żelu do mycia twarzy.
I wspomóc pielęgnacje zewnętrzną za pomocą suplementów diety które nawilżą skórę od wewnątrz.
KIM - Słyszałam właśnie, że ten Lirene jest bardzo dobry... :) Więc spróbuję ;)
NOCANDYGIRL - nie wiem, jakoś nie potrafię się przekonać do kosmetyków NIVEA :( Zacząwszy od szamponów, a skończywszy na podkładach :(
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-26, 22:37
wybierz sie do apteki i popros o probki kremow nawilzajacych.... na pewno cos dostaniesz i wyprobojesz sobie... wg mnie tak bedzie najlepiej... bo po co kupowac odrazu caly pojemnik jak krem moze Ci nie 'podejsc'
ja bym Ci polecała cos z gamy nawilzajacej z kremow Avene albo La Rosche , Iwostin
(osobiscie wole Avene) - w aptece na pewno cos maja to dostaniesz...
qwerty - (heh fajnie się literki pisze, wszystkie obok siebie :) ).... Niestety u mnie w aptekach nie dysponują próbkami, może inaczej, dysponują, ale nie chcą ich dać... Chyba za małe miasto :/ :(
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
dobry będzie np dax cosmetics, ja przy swojej mieszanej cerze go używam i jestem zadowolona w połączeniu z podkładem.
Też polecam Daxa, tego z serii Perfecta z mikroperłami matującymi. Dobrze matuje, ale przy tym nawilża skórę - po nim jest taka miękka i elastyczna. Wg mnie jest to jeden z najlepszych kremów matujących, które nie wysuszają skóry w tym przedziale cenowym.
chyba powodem jest za tłusty krem,który sie nie wchłania ja używam kremów mocno regenerujących do twarzy. MAm teraz z dermokosmetyków Nanobase, odżwyke nawilżającą do skóry, która ładnie sie wchłania ,skóra wyglądała gładko i świeżo. Dużo chyba zalezy od samego produktu, jak się go powinno stosować, lub w zal. od potrzeb.
izatorun, w kazdym poscie chwalisz Nanobase.. przypadek??
na 5 postów na tym forum, w 5 jest "nonabase"... sorki, ale to monotematycznie jakoś
cherish Użytkowniczka cherish Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lut 2009 Posty: 55 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-06-10, 12:53
kremiki z siarką, dostępne w aptece, cieżko polecić mi jakąś konkretną firmę, ale przy cerze tłustej i mieszanej rzeczywiscie sie sprawdzają pozostawiaja ją długo matową
Każda skóra reaguje inaczej, ale wg mnie jak najbardziej należy stosować kremy nawilżające.
Lidia1234 Użytkowniczka
Wysłany: 2009-06-17, 14:28
Ale chyba po kremach z siarką, to skóra się łuszczy. ostatnio kosmetyczka mi powiedziała, żeby krem najlepiej działał to w ciągu dnia trzeba się poskarowac tak do h 17.00 bo skóra ma zegar biologiczny. Nawilżająco mam ozywki do skóry z apteki i krem od kosmet. larosett. bardzo fajne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum