Andzik Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-10, 10:13
No faktycznie siarka ma działanie złuszczające. Ja osobiście nie używam, kiedyś tam spróbowałam, ale jakoś mi nie przypasowała. Zależy od rodzaju cery. A słyszałyście o kosmetykach marki Merino? Mają takie fajne, nawilżające kremy z lanoliną i filtrami przeciwsłonecznymi - jak na taką pogodę jaką mamy teraz , wydają się być dobre. Można je w sumie kupić w niewielu miejscach, na pewno mają je na aanatural.pl i to nawet nie za jakieś duże pieniądze. Można sobie zerknąć, a nóż komuś przypasuje.
albatrosik Coś już napisała
Wysłany: 2010-06-26, 22:45
Jeśli chodzi o dobre nawilżenie skóry zwłaszcza twarzy to polecam serię kosmetyków Happy per aqua- można je kupić w aptece, myślę że są dobre- moja przyjaciółka używa ich od dawna.
Pola13 Użytkowniczka
Wysłany: 2010-10-14, 13:16
albatrosik napisał/a:
Jeśli chodzi o dobre nawilżenie skóry zwłaszcza twarzy to polecam serię kosmetyków Happy per aqua- można je kupić w aptece, myślę że są dobre- moja przyjaciółka używa ich od dawna.
ja tez ich używam, na razie moja cera jest jeszcze młoda i przede wszystkim potrzebuje dobrego nawilżenia, a ten krem mi to zapewnia. Jestem z niego naprawdę zadowolona:)
taka Gaduła ;) Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 187 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-09-30, 11:25
chyba mogę się tu podczepić :)
kochane szukam kremu na noc - mega nawilżającego przede wszystkim, wygładzającego skórę itp.
Do cery mieszanej :)
_________________ Metal heart you're not hiding
Metal heart you're not worth a thing
Świetny nawilżający krem ma również Lavera krem z liposomami. kiedyś dostałam kilka próbek do zakupów sklepie Kosmetyki nNatury ładnie pachnie różami i doskonalne nawilża.
sylwia26 Coś już napisała najpierw praca potem zabawa
Wysłany: 2010-10-14, 22:30
Nie wiem jak wy, ale mi się strasznie wysusza twarz przez te kaloryfery, a krem nawilżający pomaga max na godzinę. Jesli macie podobnie, to fajnie zrobić na zimę mocny zabieg nawilżający twarz. Robią je w salonach piękności, ja byłam w Beauty Cece na hydra systemie i z twarzą już jest lepiej, chociaz oczywiscie nie zrezygnuje z kremow ;)
Polecam stosowanie kremu nawilżajacego na dzien Eva Natura z serii lnianej. Zapobiega powstawaniu pierwszych zmarszczek mimicznych. Skutecznie nawilża oraz uzupełnia niedobory lipidów, dzięki czemu skóra jest odpowiednio jędrna, elastyczna i napięta. dodatkowym uzupełnieniem kremu na dzien jest krem na noc. Polecam bo przynosi efekty.
Jest taki świetny krem nawilżający, niestety dość drogi (ok. 120zł) Academie Hypno-Sensible - program nawilżający. Jestem posiadaczką cery bardzo problemowej i jak kiedyś zbyt mocno przesuszyłam skórę rożnymi specyfikami to ten krem mnie uratował.
a slyszalas o Humektanie ? ja jeszcze nie probowalam ale ma bardzo dobre opinie . podobno dobrze nawilza i nie zapycha idealny do cery mieszanej/ tlustej wlasnie go poszukuje bo jest ciezko dostepny ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum