Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: krem, matujacy

krem matujący :)
Autor Wiadomość
nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-10-01, 17:47 krem matujący :)

szukam jakiegoś fajnego kremu matującego na dzień dla młodej cery.
jakie polecicie??

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-10-05, 14:39 

Z nivea

amelj 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-10-05, 22:58 

Vichy Normadrem krem na dzien. Obiecane jest także odetkanie porów i walka z syfami- czego narazie nie zauwazyłam;]. ale błyszczenie likwiduje genialnie. Do skory tłustej bardzo dobry- nie przesusza- ja mam cere normalna, ale czasem po całym dniu- szczegolnie jak sie zdrzemne w makijazu błyszczy mi sie twarz, a po tym kremie jest idealnie matowa i nie wysuszona! (jak sie zdarzało dotychczas po stosowaniu innych kremow do cery z niedoskonałosciami). Dostepne sa tez mini zestawy normaderm (krem na dzien, na noc w wersji mini + probka zelu i podkladu ) za ok 20 zł. Polecam:)

grinti 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-10-06, 00:07 

Ja mogę polecić na takie problemy z młodą cerą sprawdzony krem "Ultra mat" z Yves Rocher - do kupienia na pewno w drogeriach tej firmy. To jedyny krem, który jednocześnie matowi mi skórę i ją nawilża, nie przesusza, działa zaskakująco.

Darish:)

Wysłany: 2008-10-06, 17:16 

amelj, tylko czy Vichy Normadrem nie bedzie dla nocandygirl za mocny?Ona ma 13 lat dopiero. Moze fakytycznie lepiej Nivea polecic tak jak Agnieszka. Mi sie wydaje ze Vichy ma kosmetyki dla dojzalszej skory, takiej po 20tce. W sumie za bardzo sie nie orientuje w tym ale chyba lepiej cos lagodnego stosowac, zeby skory nie niszczyc mocnymi skladnikami

amelj 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-10-07, 00:02 

masz racje, nie zwrociłam uwagi na wiek.

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-10-07, 15:52 

Vichy Normadrem szczerze powiem ze ten krem jest beznadziejny. Rozmawiałam na jego temat z kolezankami i kazda z nich potwierdzila jego beznadziejnosc :D tak ze wg mnie szkoda kasy a lepiej kupic cos z Avene, La Rosche Posay czy innej firmy... Vichy do młodej cery sa srenie... tzn. to jest moja opinia :)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-10-07, 17:37 

czyli vichy nie??
no bo widzicie, ja zupełnie takie małe dziecko jestem :mrgreen:
a jakie ceny??

Wysłany: 2008-10-07, 19:53 

nocandygirl napisał/a:
czyli vichy nie??

nie ;)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-10-08, 15:06 

a czemu Vichy nie? Ja mialam kilka probek i bylam zadowolona

polecam rownież dax cosmetics

Wysłany: 2008-10-08, 19:28 

Kim napisał/a:
a czemu Vichy nie?

bo nocandygirl, jest za mloda na takie mocne skladniki, ona ma 13lat a Vichy raczej po 20tce chyba

betty_boop 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-10-10, 14:59 

Krem matujący Vichy jest drogi ok 50zł a na dodatek nie jest aż tak rewelacyjny. Zresztą polecałabym raczej puder matujący a krem nawilżający. Takie połączenie daje lepszy efekt.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-10-15, 14:36 

mam puder, stosowałam, ale wiem, że jakiś tam wpływ na moją cerę to będzie miało, tym bardziej że jestem młoda, to nie chce twarzy sobie niszczyć.
co do samego kremu-ostatecznie dostałam under twenty i jestem zadowolona. polecma :-D

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2008-10-25, 17:59 

ja używałam tylko Nivea Young zamiennie z Garnier Czysta Skóra - żaden z nich nie był rewelacyjny, bo choć po nałożeniu skóra była fajna w dotyku, to po niedługim czasie zaczyna się świecić. Dlatego proponuję jakikolwiek w miarę sprawdzony krem matujący (jednocześnie nawilżający - jak to producenci opisują na opakowaniach) wraz z lekkim pudrem matującym w kamieniu, nakładanym w równych odstępach czasu ;-)

Dzida** 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-07-15, 16:10 

Ja ostatnio kupiłam krem matujacy z Bielendy (seria ogórek & limonka) Pozostało mi czekać na efekty, bo czytałam wiele pozytywnych opinii na temat tego kremu.

Odpowiedz do tematu