Vichy Normadrem krem na dzien. Obiecane jest także odetkanie porów i walka z syfami- czego narazie nie zauwazyłam;]. ale błyszczenie likwiduje genialnie. Do skory tłustej bardzo dobry- nie przesusza- ja mam cere normalna, ale czasem po całym dniu- szczegolnie jak sie zdrzemne w makijazu błyszczy mi sie twarz, a po tym kremie jest idealnie matowa i nie wysuszona! (jak sie zdarzało dotychczas po stosowaniu innych kremow do cery z niedoskonałosciami). Dostepne sa tez mini zestawy normaderm (krem na dzien, na noc w wersji mini + probka zelu i podkladu ) za ok 20 zł. Polecam:)
Ja mogę polecić na takie problemy z młodą cerą sprawdzony krem "Ultra mat" z Yves Rocher - do kupienia na pewno w drogeriach tej firmy. To jedyny krem, który jednocześnie matowi mi skórę i ją nawilża, nie przesusza, działa zaskakująco.
amelj, tylko czy Vichy Normadrem nie bedzie dla nocandygirl za mocny?Ona ma 13 lat dopiero. Moze fakytycznie lepiej Nivea polecic tak jak Agnieszka. Mi sie wydaje ze Vichy ma kosmetyki dla dojzalszej skory, takiej po 20tce. W sumie za bardzo sie nie orientuje w tym ale chyba lepiej cos lagodnego stosowac, zeby skory nie niszczyc mocnymi skladnikami
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-10-07, 15:52
Vichy Normadrem szczerze powiem ze ten krem jest beznadziejny. Rozmawiałam na jego temat z kolezankami i kazda z nich potwierdzila jego beznadziejnosc :D tak ze wg mnie szkoda kasy a lepiej kupic cos z Avene, La Rosche Posay czy innej firmy... Vichy do młodej cery sa srenie... tzn. to jest moja opinia :)
Krem matujący Vichy jest drogi ok 50zł a na dodatek nie jest aż tak rewelacyjny. Zresztą polecałabym raczej puder matujący a krem nawilżający. Takie połączenie daje lepszy efekt.
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2008-10-15, 14:36
mam puder, stosowałam, ale wiem, że jakiś tam wpływ na moją cerę to będzie miało, tym bardziej że jestem młoda, to nie chce twarzy sobie niszczyć.
co do samego kremu-ostatecznie dostałam under twenty i jestem zadowolona. polecma
ja używałam tylko Nivea Young zamiennie z Garnier Czysta Skóra - żaden z nich nie był rewelacyjny, bo choć po nałożeniu skóra była fajna w dotyku, to po niedługim czasie zaczyna się świecić. Dlatego proponuję jakikolwiek w miarę sprawdzony krem matujący (jednocześnie nawilżający - jak to producenci opisują na opakowaniach) wraz z lekkim pudrem matującym w kamieniu, nakładanym w równych odstępach czasu
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Ja ostatnio kupiłam krem matujacy z Bielendy (seria ogórek & limonka) Pozostało mi czekać na efekty, bo czytałam wiele pozytywnych opinii na temat tego kremu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum