chciałabym abyście mi doradziły w jednej kwestii, mianowicie mam bardzo bladą cerę, zwłaszcza teraz w sezonie zimowym, wprawdzie nie unikam słońca, ale jak się opalam to opalenizna szybko mi schodzi zwłaszcza z twarzy, no i chciała bym coś z tym wreszcie zrobić, czy jest jakiś krem który by zmienił kolor mojej cery na twarzy oczywiście nie ma mowy o samoopalaczach bo tego nie zamierzam stosować, jakiś kremik nie wiem może coś z witaminami który sprawi że moja buzia nabierze koloru. Mam bardzo wrażliwą skórę.
Ja też mam dość jasną cerę w porównaniu z ciałem. Ale oszczędzam buzię. Nie opalam jej np. na solarium, żeby dorównać reszcie ciała, ze względu, że nie chcę, aby była ona później wysuszona, czy pomarszczona :/... Dlatego używam ciemniejszego podkładu, który uzupełnia się w odcieniem całego ciała. Wg mnie to dobra metoda. Wszelkie kremy brązujące, zostawiają mniej/czy też więcej smug, które tworzą się po kilkudziesięciu minutach od nałożenia kremu :/ Próbowałam Ziaji i Bielendy i się nie sprawdziło, przynajmniej w moim przypadku... Mam dodatkowo cerę mieszaną, więc po godzinie w miejscach narażonych na świecenie, pojawiały się "tłuste smugi" i dyskomfort na twarzy... A w Twoim przypadku, kiedy masz dodatkowo typ cery wrażliwej - testowanie nie jest najlepszą metodą. Musisz uważać nie tylko z chęcią brązowienia buzi, ale również na codzienną pielęgnację... Podsumowując - osobiście odradzam stosowanie kremów brązujących, jak również samoopalaczy, ponieważ niestety, nałożone nieregularnie (co jest bardzo prawdopodobne) tworzą nieestetyczne smugi. Naprawdę polecam nieco ciemniejszy odcień podkładu. Revlon ma szeroką gamę, radzę się zapoznać :) Pozdrawiam.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Ja też mam raczej bladą cerę, ale nie przeszkadza mi to, nie używam samoopalacza, nigdy nie byłam na solarium, podkładu ciemniejszego też nie używam.
Nie przeszkadza mi to :) każdy ma inną karnację:)
Agusia77 i to Ci się chwali,myślę,że każdy powinien nauczyć się podkreślać swoje atuty a nie zmieniać się na kogoś innego na siłę.Więc jeśli to jasna karnacja to najlepiej odpowiednie kremy z filtrami bo taka skóra jest jeszcze bardziej narażona na podrażnienia.Ze względu na wiek najlepiej zacząć z preparatami przeciwzmarszczkowymi.Jeśli są pytanie chętnie odpowiem.Pozdrawiam.
ok ok rozumiem ale ja nie chce się dla nikogo zmieniać, ale w zimie jestem blada jak trup i uwierzcie że wyglądam strasznie, ciężko mi z tym, ciągle się gapią na mnie ludzie na mieście w autobusie, czy na przystanku, i i mają wielkie zdziwienie w oczach, ale chce to zmienić, czytałam gdzieś na innym forum kiedyś że jest jakiś krem z witaminami który może troszkę pomóc, ale nie pamiętam nazwy wiem tylko że to jakiś produkt made in france
soffie - nie zgodzę się z Tobą, nie chodzi o udawanie kogoś na siłę, ale ja mam dość jasną buzię i mi też to przeszkadza, bo cera nie wygląda wtedy super zdrowo, a skoro delikatny makijaż może to poprawić, to dlaczego mam nie skorzystać? Po to to jest.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Eh... Jak ktoś potrafi zrobić taki makijaż, który podkreśli urodę, a nie zniszczy jej, to każdy będzie wyglądał ładnie ;) Uwierz mi, dobry podkład i delikatnie podkreślone oczy i usta i jest ok ;)...
PhytoniaBellCli Użytkowniczka
Wysłany: 2009-12-26, 12:00
Ale spokojnie,nie załamuj się. Nikt przecież nei broni używać odpowiednich kremów brązujących czy tez balsamu./ Pamiętaj tylko że jak sama piszesz masz wrażliwą skórę,więc wybierz naparwde dobre i odpowiednio dopasowane do niej kosmetyki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum