Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bladej, cery, krem, twarzy

krem do twarzy do bladej cery
Autor Wiadomość
wielka_krokiew 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-23, 20:44 krem do twarzy do bladej cery

cześć

mam 33 lata

chciałabym abyście mi doradziły w jednej kwestii, mianowicie mam bardzo bladą cerę, zwłaszcza teraz w sezonie zimowym, wprawdzie nie unikam słońca, ale jak się opalam to opalenizna szybko mi schodzi zwłaszcza z twarzy, no i chciała bym coś z tym wreszcie zrobić, czy jest jakiś krem który by zmienił kolor mojej cery na twarzy oczywiście nie ma mowy o samoopalaczach bo tego nie zamierzam stosować, jakiś kremik nie wiem może coś z witaminami który sprawi że moja buzia nabierze koloru. Mam bardzo wrażliwą skórę.

Proszę o pomoc

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-12-23, 21:25 

Ja też mam dość jasną cerę w porównaniu z ciałem. Ale oszczędzam buzię. Nie opalam jej np. na solarium, żeby dorównać reszcie ciała, ze względu, że nie chcę, aby była ona później wysuszona, czy pomarszczona :/... Dlatego używam ciemniejszego podkładu, który uzupełnia się w odcieniem całego ciała. Wg mnie to dobra metoda. Wszelkie kremy brązujące, zostawiają mniej/czy też więcej smug, które tworzą się po kilkudziesięciu minutach od nałożenia kremu :/ Próbowałam Ziaji i Bielendy i się nie sprawdziło, przynajmniej w moim przypadku... Mam dodatkowo cerę mieszaną, więc po godzinie w miejscach narażonych na świecenie, pojawiały się "tłuste smugi" i dyskomfort na twarzy... A w Twoim przypadku, kiedy masz dodatkowo typ cery wrażliwej - testowanie nie jest najlepszą metodą. Musisz uważać nie tylko z chęcią brązowienia buzi, ale również na codzienną pielęgnację... Podsumowując - osobiście odradzam stosowanie kremów brązujących, jak również samoopalaczy, ponieważ niestety, nałożone nieregularnie (co jest bardzo prawdopodobne) tworzą nieestetyczne smugi. Naprawdę polecam nieco ciemniejszy odcień podkładu. Revlon ma szeroką gamę, radzę się zapoznać :) Pozdrawiam.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-23, 21:56 

Ja też mam raczej bladą cerę, ale nie przeszkadza mi to, nie używam samoopalacza, nigdy nie byłam na solarium, podkładu ciemniejszego też nie używam.
Nie przeszkadza mi to :) każdy ma inną karnację:)

soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2009-12-24, 00:42 

Agusia77 i to Ci się chwali,myślę,że każdy powinien nauczyć się podkreślać swoje atuty a nie zmieniać się na kogoś innego na siłę.Więc jeśli to jasna karnacja to najlepiej odpowiednie kremy z filtrami bo taka skóra jest jeszcze bardziej narażona na podrażnienia.Ze względu na wiek najlepiej zacząć z preparatami przeciwzmarszczkowymi.Jeśli są pytanie chętnie odpowiem.Pozdrawiam.

wielka_krokiew 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-24, 00:53 

ok ok rozumiem ale ja nie chce się dla nikogo zmieniać, ale w zimie jestem blada jak trup :-( i uwierzcie że wyglądam strasznie, ciężko mi z tym, ciągle się gapią na mnie ludzie na mieście w autobusie, czy na przystanku, i i mają wielkie zdziwienie w oczach, ale chce to zmienić, czytałam gdzieś na innym forum kiedyś że jest jakiś krem z witaminami który może troszkę pomóc, ale nie :-( pamiętam nazwy wiem tylko że to jakiś produkt made in france

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-24, 11:16 

Może La roche posay?

soffie - nie zgodzę się z Tobą, nie chodzi o udawanie kogoś na siłę, ale ja mam dość jasną buzię i mi też to przeszkadza, bo cera nie wygląda wtedy super zdrowo, a skoro delikatny makijaż może to poprawić, to dlaczego mam nie skorzystać? Po to to jest.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-24, 11:31 

La Roche Posay ma świetne produkty:)

Ja mam cerę jasną, ale nie bladą. Może krem typu Ziaja Masło Kakaowe? Poprawiający koloryt skóry ale nie brązujący?

wielka_krokiew 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-24, 11:42 

Agusia77 napisał/a:
La Roche Posay ma świetne produkty:)

Ja mam cerę jasną, ale nie bladą. Może krem typu Ziaja Masło Kakaowe? Poprawiający koloryt skóry ale nie brązujący?

używałam już tego masła kakaowego i nic w ogóle nie daje :(

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-24, 11:55 

Nie zakryjesz koloru cery kremem... Już pisałam o tym w poście.

wielka_krokiew 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-24, 11:57 

pati napisał/a:
Nie zakryjesz koloru cery kremem... Już pisałam o tym w poście.

to Twoje autentyczne zdjęcie?

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-24, 12:02 

Tak :) Ale oczywiście z okresu lata :)

wielka_krokiew 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-24, 12:13 

pati napisał/a:
Tak :) Ale oczywiście z okresu lata :)

ja w lecie też tak mogę wyglądać, ale opalenizna mi bardzo szybko schodzi nawet od mydła, czy żelu pod prysznic :( śliczną masz buzię ;)

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-25, 16:28 

Eh... Jak ktoś potrafi zrobić taki makijaż, który podkreśli urodę, a nie zniszczy jej, to każdy będzie wyglądał ładnie ;) Uwierz mi, dobry podkład i delikatnie podkreślone oczy i usta i jest ok ;)...

wielka_krokiew 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-25, 17:37 

dziękuję za pomoc :(

PhytoniaBellCli 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-12-26, 12:00 

Ale spokojnie,nie załamuj się. Nikt przecież nei broni używać odpowiednich kremów brązujących czy tez balsamu./ Pamiętaj tylko że jak sama piszesz masz wrażliwą skórę,więc wybierz naparwde dobre i odpowiednio dopasowane do niej kosmetyki.

Odpowiedz do tematu