Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: facet, mezczyzna, twarz

Krem do twarzy dla faceta!
Autor Wiadomość
Cartoon 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-14, 18:49 Krem do twarzy dla faceta!

Witam.

Troche dziwnie sie czuje [pewnie tak samo czulaby sie kobieta na forum motoryzacyjnym] Ale do rzeczy...

Mam 19 lat i swojego czasu mialem problemy z tradzikiem, kiedy juz probowalem roznych masci, tabletek i czego to tam nie bylo.... Odkrylem, ze naprawde pomaga mi solarium! Wszystko pieknie ladnie, ale teraz kiedy juz przestalem chodzic na solarium, pryszczy praktycznie tez juz prawie nie mam, zostal problem pewien. Nie wiem czy to od solarium, ale wydaje mi sie, ze tak. Moja skora na twarzy jest taka jakas nijaka, jakby przemeczona ze sklonnoscia do zmarszczek, porobily mi sie wokol ust, na czole itd. I chcialbym sie poradzic jaki krem mam stosowac... albo kremy. Chcialbym zeby moja skora odzyskala swoj 'vigor' byla bardziej ozywiona :D i cos z tymi zmarszczkami tez by sie przydalo zrobic... Moze jakies witaminki do tego kremu? Sam nie wiem! Licze na was ;))

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-02-14, 20:59 

Hyh :P Ja siedzę i na forum kosmetycznym i motoryzacyjnym, więc ZONK :D ale do rzeczy... Uwierz mi, że leczenie trądziku solarium daje tymczasowe efekty. Jeśli dobrze zrozumiałam, to nie masz już problemów z trądzikiem, o ile chodzi o zmarszczki... Niestety solarium niszczy twarz, dlatego ja zawsze korzystając z niego, wyłączam opalacze na twarz. Powiem Ci szczerze, że masz niezły kłopot, bo skoro podniszczyłeś swoją skórę promieniami UV, możesz teraz tylko łykać witaminy i smarować buzię kremami... Hmm... Jeśli chodzi o leczenie wewnętrzne możesz stosować lek ALPHOL, sama go przyjmuję i jest naprawdę godny polecenia. Zewnętrznie? Hmm... Tutaj rodzi się problem, bo skoro miałeś problemy z trądzikiem, nie wszystko możesz stosować... Do tego krem musi być przeciwzmarszczkowy. AVENE ma ponoć bardzo dobre jakościowo kremy przeciwzmarszczkowe, które są godne polecenia, możesz wypróbować któryś z nich, dostosowując ich do swojego rodzaju cery. No i niestety musisz zacząć dbać o siebie, może jakieś zabiegi kosmetyczne, to już wg Twojego uznania. W razie czego odpowiem na Twoje wątpliwości. Pozdrawiam.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-02-15, 14:12 

Krem do twarzy Solaris

Krem do twarzy Solaris odżywia cerę przez długi czas, zachowuje swieżość naskórka przez całą dobę. Posiada bardzo duże właściwości nawilżające i regenerujące.
Krem aktywnie odmładza skórę, i zwalcza zmarszczki pod wpływem wit. A połączonej z kompleksem bioorganomineralnym. Jest całkowicie wchłaniany przez skórę, nadaje cerze młodzieńczy i naturalny wygląd.

Cena niestety wysoka :/ ok 150zł. Ja np mam ten Solaris, ale balsam do ciała i polecam, można też użyć balsamu do twarzy, jest większy i cena niższa.

Cartoon 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-17, 13:16 

No to Pati powiem Ci, ze mnie zaskoczylas :D

Dzieki bardzo za odpowiedzi :) Dzis skocze do apteki i kupie sobie ten Alphol no i poszukam tego kremu Solaris ale gdzie taki dostac?;P W aptece czy w jakims rosmanie?, jakos przezyje te 150 zeta, ale mam nadzieje ze pomoze.

Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-02-17, 13:27 

Niestety nie dostaniesz go w aptece :/ jedynie u osób które sprzedają te kosmetyki ew allegro, ale najpierw spróbuj coś tańszego, zwykły krem na drobne zmarszczki, bo nie wydaje mi się aby był takie spore :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-02-17, 14:14 

Cartoon, może spróbuj najpierw coś tańszego?

Cartoon 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-17, 23:52 

Kupilem sobie dzisiaj cos do nawilzania skory od wewnatrz, ale jak sie nazywa nie pamietam ;> tego Alphola nie bylo, jutro sproboje w innej aptece bo w mojej nawet zwyklego kremu nie ma:P A co do zmarszczek to nie sa duze, ale denerwujace :D

mammamia 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-12, 09:50 

A nie ma jakiś przeciwwskazań na stosowanie tego Alphola? Bo tak się zastanawiam czy jego przyjmowanie nie koliguje z przyjmowaniem innych środków/leków ?
Ja się już powoli załamuje. Kupuje kolejne kremy i szczerze nic mi nie pomaga;( Myślę nad placentą z merino, tylko kurczę ni znam nikogo, kto by ją stosował - wszystko wydaje się spoko, ale to nie to samo co informacje z pierwszej ręki...

urodawdziek 
Początkująca

Wysłany: 2010-08-16, 19:38 

Mój mąż przetesotwał dużo i mówi, że najlepiej odpowiada mu zwykły nivea :) moze dlatego ze kiedyś tylko to było i temu ufa :)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-08-21, 21:07 

a ja polecam jeszcze taki krem z Dax Cosmetics z serii dla mężczyzn. używa go mój brat i jest zadowolony. to jest krem odżywczy z filtrami, daję zdjęcie:

Beauty-Box 
Początkująca

Wysłany: 2010-08-28, 13:18 

NIVEA FOR MEN ANTI AGE DNAGE KREM DO TWARZY kosztuje ok.40 zł.Krem do twarzy DNAge redukuje zmarszczki oraz poprawia elastyczność skóry, pozostawiając ją gładką i pełną życia.Może warto spróbować tego kremu?

www.beauty-box.pl/school

Warszawa

tolcia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-06-07, 19:51 

Może jeśli krem do twarzy to od razu jakiś porządny? :-) Ja ze swojej strony polecam krem przeciwzmarszczkowy Fridge by Yde Face Time. To w sumie nowość dla facetów ;-) Kosmetyk naturalny, ekologiczny. Mój partner niestety musi już z niego korzystać...

Odpowiedz do tematu