Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bardzo, dloni, krem, ratunku, suchych

krem do bardzo suchych dłoni? Ratunku!
Autor Wiadomość
sasanka22 
Początkująca

Wysłany: 2010-11-08, 13:50 krem do bardzo suchych dłoni? Ratunku!

Zrobiło się zimniej i od razu to widzę na swoich dłoniach :/ 2 lata temu przemroziłam je i teraz od początków jesieni moja skóra zmienia się w papier ścierny: bardzo sucha, pojawiają się małe ranki, zgrubienia i przede wszystkim ręce są czerwone.. wyglądam jakbym przerzucała węgiel, a w mojej pracy to niedopuszczalne.
Powiedzcie, czy wy miałyście taki problem i jak udało wam się go wyleczyć. To bardzo ważne, każdego dnia umieram ze wstydu, a zwykłe kremy do rąk działają tylko tymczasowo!

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-11-08, 14:44 

Ja mam ten problem co rok na jesien... Pomaga mi maść z vitaminą A na noc, a w ciągu dnia częste używanie kremu. W zeszłym roku wyszły mi na rękach takie suche placki, lekarz zapisał mi Cutivate, taka maść, która smarowałam ręce na noc, szybko pomogła!
ZXawsze na jesień mam problem z suchą skórą nie tylko na dłoniach... Już teraz czuję się taka "wyschnięta" :(

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-11-09, 11:50 

Możesz kupić parafinę w aptece i regularnie stosować, powinna dać efekt głębokiego nawilżenia skóry ;-)

Amelka28 
Początkująca

Wysłany: 2010-11-09, 20:07 Re: krem do bardzo suchych dłoni? Ratunku!

sasanka22 napisał/a:
Zrobiło się zimniej i od razu to widzę na swoich dłoniach :/ 2 lata temu przemroziłam je i teraz od początków jesieni moja skóra zmienia się w papier ścierny: bardzo sucha, pojawiają się małe ranki, zgrubienia i przede wszystkim ręce są czerwone.. wyglądam jakbym przerzucała węgiel, a w mojej pracy to niedopuszczalne.
Powiedzcie, czy wy miałyście taki problem i jak udało wam się go wyleczyć. To bardzo ważne, każdego dnia umieram ze wstydu, a zwykłe kremy do rąk działają tylko tymczasowo!

Witaj:-)
Wypróbuj zabiegu parafinowego w gabinecie kosmetyczny, bo żaden krem ci nie pomoże, gdyż krem tworzy tylko powłokę na skórze, anie wnika w nią. Kosmetyczka zrobi delikatny peeling i kąpiel parafinową, która mocno odżywi Twoją skórę.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-11-09, 21:51 

Zabieg parafinowy możesz też wykonac w domu, mi pomaga. Kup parafinę, i nałóż na dłonie, wychodzi o wiele taniej! Wczesniej zrob peeling, ja uzywam peelingu do ciala.

alex.andra 
Początkująca

Wysłany: 2010-11-10, 12:04 

Znam to znam... mi pomogły maści, które stosuje się na odparzenia u niemowląt. Wypróbuj Alantan Plus albo jakąś inną maść tego rodzaju. Potrzebujesz czegoś do mocnego nawilżenia i wyleczenia wrażliwej skóry. A jak to Ci nie pomoże to idź do dermatologa, bo może problem jest poważniejszy niż myślę... :/

gabi29 
Początkująca

Wysłany: 2010-11-14, 22:02 

mi fajnie wyglada dlonie peeling orzechowo-cukrowy i krem gohnson's & gohnson's 24h moisture.Szczerze polecam

jajaja.1980 
Początkująca

Wysłany: 2010-11-24, 15:37 

Może nietypowo, ale na bardzo suchą skórę dłoni super jest uwaga: krem lniany do stóp. Nawilża w moim przypadku na maksa i delikatnie wygładza skórę.

emem 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-11-26, 16:53 

bardzo dobre sa kremy Balea oliwkowe, ale ja je w Niemczech kupuje albo gdzies tu u kogos kto ma kosmetyki z Niemiec (sa takie stoiska lub sklepy) jest swietny :)

Odpowiedz do tematu