Zrobiło się zimniej i od razu to widzę na swoich dłoniach :/ 2 lata temu przemroziłam je i teraz od początków jesieni moja skóra zmienia się w papier ścierny: bardzo sucha, pojawiają się małe ranki, zgrubienia i przede wszystkim ręce są czerwone.. wyglądam jakbym przerzucała węgiel, a w mojej pracy to niedopuszczalne.
Powiedzcie, czy wy miałyście taki problem i jak udało wam się go wyleczyć. To bardzo ważne, każdego dnia umieram ze wstydu, a zwykłe kremy do rąk działają tylko tymczasowo!
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Ja mam ten problem co rok na jesien... Pomaga mi maść z vitaminą A na noc, a w ciągu dnia częste używanie kremu. W zeszłym roku wyszły mi na rękach takie suche placki, lekarz zapisał mi Cutivate, taka maść, która smarowałam ręce na noc, szybko pomogła!
ZXawsze na jesień mam problem z suchą skórą nie tylko na dłoniach... Już teraz czuję się taka "wyschnięta" :(
Amelka28 Początkująca
Wysłany: 2010-11-09, 20:07
Re: krem do bardzo suchych dłoni? Ratunku!
sasanka22 napisał/a:
Zrobiło się zimniej i od razu to widzę na swoich dłoniach :/ 2 lata temu przemroziłam je i teraz od początków jesieni moja skóra zmienia się w papier ścierny: bardzo sucha, pojawiają się małe ranki, zgrubienia i przede wszystkim ręce są czerwone.. wyglądam jakbym przerzucała węgiel, a w mojej pracy to niedopuszczalne.
Powiedzcie, czy wy miałyście taki problem i jak udało wam się go wyleczyć. To bardzo ważne, każdego dnia umieram ze wstydu, a zwykłe kremy do rąk działają tylko tymczasowo!
Witaj:-)
Wypróbuj zabiegu parafinowego w gabinecie kosmetyczny, bo żaden krem ci nie pomoże, gdyż krem tworzy tylko powłokę na skórze, anie wnika w nią. Kosmetyczka zrobi delikatny peeling i kąpiel parafinową, która mocno odżywi Twoją skórę.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Zabieg parafinowy możesz też wykonac w domu, mi pomaga. Kup parafinę, i nałóż na dłonie, wychodzi o wiele taniej! Wczesniej zrob peeling, ja uzywam peelingu do ciala.
Wysłany: 2010-11-10, 12:04
Znam to znam... mi pomogły maści, które stosuje się na odparzenia u niemowląt. Wypróbuj Alantan Plus albo jakąś inną maść tego rodzaju. Potrzebujesz czegoś do mocnego nawilżenia i wyleczenia wrażliwej skóry. A jak to Ci nie pomoże to idź do dermatologa, bo może problem jest poważniejszy niż myślę... :/
gabi29 Początkująca
Wysłany: 2010-11-14, 22:02
mi fajnie wyglada dlonie peeling orzechowo-cukrowy i krem gohnson's & gohnson's 24h moisture.Szczerze polecam
bardzo dobre sa kremy Balea oliwkowe, ale ja je w Niemczech kupuje albo gdzies tu u kogos kto ma kosmetyki z Niemiec (sa takie stoiska lub sklepy) jest swietny :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum