Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: krecone, wlosy

KRĘCONE WŁOSY
Autor Wiadomość
qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
  Wysłany: 2009-01-03, 20:08 KRĘCONE WŁOSY

Mam kręcone włosy... - skręt jest mocny i 'ciasny' - robią się małe loczki...
Moje włosy niekiedy wyglądają na przesuszone i mało lśniące, mimo, że odpowiednio je pielęgnuje a po myciu włosów stosuje - odzywki (Panten Pro-V - regeneracja - bez spłukiwania oraz piankę do włosów) po to aby włosy nie puszyły się...
Mam zatem pytanie czy znacie, polecacie jakies preparaty bez spłukiwania , odzywki, spreje, które wydobędą ładny skręt, będzie on większy, włosy będą 'odchodzić' od głowy - nie bedą uklepane... przy okazji preparat nada im połysk.. a nie obciąży włosów

proszę o rade....

taka 
Gaduła ;)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2009-01-09, 10:45 

Poleciłabym zacząć trochę inaczej pielęgnować włoski. Spróbuj kupić sobie szampon np. z czarnej rzepy lub pokrzywowy. Do tego odżywkę ziai do włosów delikatnych.
Niestety wszystkie 'reklamowane' odżywki, szampony itp. bardzo obciążają włosy i powodują łupież, przetłuszczanie. Stworzony efekt puszystych włosów lub powiększanie ich objętości to nie jest natura włosa! Najlepiej używać tych najprostszych, prostych produktów.
Oprócz tego poleciłabym stosowanie domowych odżywek, maseczek na włosy.
http://www.portretkobiety...kne-wlosy-cz-1/
http://www.magicznakobiet...obienia-w-domu/
http://www.tutej.pl/cms.php?i=5651

Oczywiście można się ze mną nie zgodzić co do takiego sposobu pielęgnacji włosów, ale warto spróbować tej taniej kuracji :) może akurat będzie lepiej :)

ja opisałam własne doświadczenia oraz informacje uzyskane po konsultacji z moją fryzjerką :)

19HelloKitty19 
Początkująca

Wysłany: 2009-01-13, 18:04 

heh mam problem za nie długo mam studniowke i miałam zamaiar zrobic sobie loki nic z tego nie wyszło poniewaz mam włosy od gory wycieniowane tak aby uniesc je od nasady :-( bardzo mi na tych lokach zalezy..nie wiem co mam teraz zrobic nie mam tez zadnych innych pomysłow a i dodam ze chciałam sie obejsc bez pomocy fryzjera takze prosze po pomoc i moze jakies propozycje?? bardzo by mi sie przydały :-( mile widziane jakies zdjecia badz linki z danym fryzurami czekam pozdrawiam :-P

Darish:)

Wysłany: 2009-01-13, 21:38 

na cieniowanych jest ciezko.... sa za krotkie i wyjdzie baran na gorze..

taka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-01-13, 21:42 

mogę poradzić poszukać inspiracji na youtube. myślę, że wystarczy wpisać 'hairstyles' i wyskoczą jakieś filmiki z fryzurami. ja najbardziej lubię taki sposób czerpania pomysłów praktykować, bo można zobaczyć na żywo sposób wykonania :)

Wysłany: 2009-01-13, 21:51 

ooo dobre:D tego nie wiedzialam :D

taka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-01-13, 22:10 

tak samo jest makijażem i paznokciami :)
panie pokazują tam dobre kosmetyki, dużo trików itp. świetna sprawa :)

Wysłany: 2009-01-13, 23:09 

wlasnie szybko zmienilam fryzury na make up :)) przez godzinke ogladalam :P

taka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-01-14, 13:07 

jazda,co? :D
tyle się stamtąd nauczyłam :)

Wysłany: 2009-01-14, 20:00 

no niektore daja rade :P szkoda tylko ze po angielsku wiekszosc :P jedna babka cos pokazywala, jakies dziwne sposoby a nic nie rozumialam hehe szkoda ;)

Greenland

Wysłany: 2009-01-16, 21:07 

Od pewnego czasu myślę, czy by nie kupić sobie takich dużych wałków do zrobienia takich fajnych, grubych loków. Mam włosy kręcone, ale one się kręcą jak im się podoba - raz mniej, raz bardziej. Do tego są dosyć przesuszone. Ostatnio używam fajnej maski do włosów, która działa tak, że lepiej wyglądają i jakoś ładniej się kręcą, a właściwie sprawia, że są ledwie pofalowane. Często jednak widzę na jakichś galach etc. takie długie włosy z dużymi lokami i bardzo mi się to podoba. Przy następnej wizycie w większej drogerii rozejrzę się za takimi wałkami i może spróbuję ułożyć włosy - są dosyć podatne na zmiany (na kręcenie właśnie, z prostowaniem jest duuużo gorzej) więc myślę, że może coś z tego być.

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Wysłany: 2009-01-16, 21:34 

a jaka stosujesz maske... ? jaki jest jeszcze efekt po niej... ?

Greenland

Wysłany: 2009-01-17, 17:45 

qwerty napisał/a:
a jaka stosujesz maske... ? jaki jest jeszcze efekt po niej... ?

Stosuję maskę Dolce Latte firmy Pettenon. Przede wszystkim wygładza ona włosy, nabłyszcza je i ułatwia rozczesywanie. Ja mam ten problem, że po umyciu włosów, nałożeniu i spłukaniu odżywki jest tak, że w większości przypadków mokre włosy rozczesują się dobrze, ale jak wyschną to ponownie powraca problem ich splątania. A po tej masce włosy są takie gładkie, bardzo dobrze nawilżone i sprężyste - nie plączą się tak, jak po zwykłych odżywkach. Wyglądają zdrowo - błyszczą, nie puszą się - loki jakoś ładniej się kręcą, albo raczej powinnam powiedzieć, że włosy z mocno kręconych stają się po prostu pofalowane. Używam tej odżywki dopiero miesiąc, ale polecam.

Aha i jeszcze jeden ważny szczegół. Zapach... Czegoś takiego to ja nie czułam jeszcze w żadnym kosmetyku, a różnych już używałam. Zazwyczaj nie przepadam za kosmetyczną wanilią, ale tutaj jest budyń waniliowy, tak słodki i tak sugestywny zapach, że chyba nawet prawdziwe waniliowe desery tak nie pachną. Jak pierwszy raz odkręciłam słoiczek i powąchałam, to prawie usiadłam z wrażenia :mrgreen: Zwykle szybko nudzę się bardzo intensywnymi zapachami, ale ten ma w sobie coś niezwykłego, jest niesamowity po prostu.

Rozglądałam się za szamponem z tej samej serii, ale nie znalazłam, a szkoda. Maska występuje w wersji 250ml i 1000ml - mniejsza kosztuje ok. 12-14zł, większa dosłownie parę złotych więcej.

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Wysłany: 2009-01-17, 20:33 

o super... o cos takiego mi chodzilo...
zapach waniliowy uwielbiam... a gdzie to mozna wykupczyc.. ? allegro czy jakis sklep fryzjerski.. ?

Greenland

Wysłany: 2009-01-17, 22:29 

qwerty napisał/a:
o super... o cos takiego mi chodzilo...
zapach waniliowy uwielbiam... a gdzie to mozna wykupczyc.. ? allegro czy jakis sklep fryzjerski.. ?

Swoją mam z eversun - mają obie pojemności.
http://www.eversun.pl/kos...-maska--ml.html
Sądzę, że w niektórych sklepach fryzjerskich też powinna być.

Odpowiedz do tematu