Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: koszmar, lekarza

Koszmar u lekarza
Autor Wiadomość
Iwona.W. 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-05-26, 10:54 Koszmar u lekarza

byłam wczoraj u internisty i nasłuchałam się strasznych rzeczy.... A mianowicie Pani nie przepisała mi żadnych badań o jakie prosiłam. Podstawowe krwi bo ostatnio słabo się czuję i prześwietlenie płuc. Powiedziałam, ze paliłam i chcę się upewnić czy wszystko jest w porządku. NA to usłyszałam, że jestem głupia nie dbam o siebie, i najpierw muszę schudnąć a potem się badać. Wspaniała rada, tylko Pani doktor nie powiedziała jak to zrobić. A wydaje mi się że zmian w płucach nie można wykryć zwykłą słuchawką. Najciekawsze jest to że właśnie po to przyszłam na badania, żeby o siebie zadbać. Ćwiczę jestem na diecie, rzuciłam palenia. Wspaniale, ale Pani doktor uważa, że jestem głupa to pewnie ma rację. Jestem głupia bo chciałam się zbadać. A potem wszyscy się dziwią, że kobiety nie chodzą na badania itd. Szczerze mówiąc ta wizyta zniechęciła mnie do wszystkiego.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-05-27, 12:19 

Rozumiem Cie, ostatnio zrobiłam sobie morfologię na własną rękę, poszłam z wynikiem, wszystko było ok, ale poprosiłam o inne badanie. Usłyszałam, że nie ma takiej potrzeby... Dodałam, że to badanie robiłam bardzo dawno temu..

Iwona.W. 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-05-27, 12:51 

No właśnie. Doprosić się o badanie nie można a jak coś się dzieje to mówią, że to wina pacjenta bo się nie badał regularnie..... masakra

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-05-27, 14:56 

Liczy się kasa, kasa i kasa.... Tak to jest u nas....

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-06-06, 12:30 

Masakra, i jak tu się nie zniechęcić...
Ale to lekarz wykazał się brakiem kompetencji. Po pierwsze, jeśli jesteś ubezpieczona, przysługuje Ci prawo do wykonania badań kontrolnych, po drugie po to się idzie do lekarza, i zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć, po trzecie, jak mogła, wiedząc, że jesteś na diecie, nie zrobić ci badań. Możesz to zgłosić do jej zwierzchnika na przykład.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-07-27, 00:25 Re: Koszmar u lekarza

Iwona.W. napisał/a:
usłyszałam, że jestem głupia nie dbam o siebie, i najpierw muszę schudnąć a potem się badać

iwonko, a byłaś u lekarki w jakimś przybytku typu LIM czy u zwykłego lekarza z przychodni :?: jeśli u tego pierwszego, złóż zażalenie. lekarz nie ma prawa zachowywać się w ten sposób, skoro przychodzisz do niego po poradę. to, że palisz/paliłaś czy że masz nadwagę nie oznacza, że do lekarza możesz przyjśc dopiero, jak schudniesz i rzucisz palenie, bo on ma pomóc niezaleznie od tego, jaki styl życia prowadzisz. może co najwyżej powiedzieć wprost, że trzeba się za siebie wziąć w takim czy innym aspekcie, a nie nazywać pacenta głupim. jesli to lekarz państwowy, na takiego niewiele poradzisz więc zapraszam do innego. nie zniechęcaj się, niektórzy lekarze minęli się z powołaniem sądząc, że za nicnierobienie będą zarabiać kokosy. i zrób koniecznie badania krwi, z nich wiele można wyczytać :!:

You 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-01-04, 18:57 

Tu wszystko rozbija się o pieniądze, już nie chodzi o to żeby nas wyleczyć tylko o to żebyśmy szybciej umarli chyba

pusiala 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-01-17, 23:57 

Mi też nie chciała lekarka dać skierowania na badnia kontrolne. Powiedziała, ze jeśli sie dobrze czuję to wszystko jest ok.

dagga 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-01-26, 18:32 

Widzicie jaki mamy porządek. Wszędzie się trzeba naprosić.

Odpowiedz do tematu