Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: /tradzik, kosmetyki

KOsmetyki /trądzik
Autor Wiadomość
przemek123 
Początkująca

Wysłany: 2008-05-31, 13:06 KOsmetyki /trądzik

Mam pytanko , jakie według was(mam na mysli tutaj osoby ktore sie troche na tym znaja) kosmetyki sa dobre, znaczy chodzi mi tez o to jak ich uzywac.. bylem u kosmetyczki jakis tydzien temu ..napisala mi na karteczce jakies kremy zele itp. z jakies firmy ale patrzalem to zel kosztowal 50 zlotych ...ceny kosmiczne.. wtedy zapytalem sie znajomych i powiedzieli ze ZIAJA ma dobre i tanie kosmetyki.. wiec postanowilem kupic pare z nich i zaopatrzylem sie w :Krem z serii TINTIN ,zel z serii TINTIN ,tonik z serii TINTIN. Do tego mam zamiar dokupic piling obojetnie jaki i uzywac go raz w tygodniu.. i teraz cjcialbym zebyscie napsiali jak mam ich uzywac ile razy dziennie i co po kolei itp. bo na opakowaniach nic nie pisze.

AHA i czy wgl dobrze zrobilem z ekupil;em z jednej serii..ale tak pisalo zeby uzywac razem ..prosze o wasze wypowiedzi

Darish:)

Wysłany: 2008-05-31, 15:14 

peeling 2 razy w tygodniu, zel, krem i tonik rano i wieczorem, powinno byc ok;)

przemek123 
Początkująca

Wysłany: 2008-05-31, 18:31 

no ok ,ale czy najpierw zel potem tonik i na koncu krem czy jak?? dodam ze nie wiedziec czemu ..nie chca m ischodzic takie czerwone punkty na policzkach ..od uszu w dol (w miejscu golenia) i to nie sa zadne ropne syfy czy wagry..tlyko czerwone blizny jakby i nie chca sejsc..stosuje te preparaty juz od tygodnia i nic

Darish:)

Wysłany: 2008-06-01, 13:59 

przemek123 napisał/a:
ale czy najpierw zel potem tonik i na koncu krem czy jak??

tonik, zel, krem

przemek123 napisał/a:
od uszu w dol (w miejscu golenia)

moze to sa podrazninia poprostu

veron1988 
Początkująca

Wysłany: 2008-07-17, 14:54 

Ja też miałam problem z trądzikiem i to, co jest pewne to to, żeby własnie stosować kosmetyki w seriach. Błędem jest kupowanie kremu z ziai, żelu garniera i toniku z avonu. A co do skuteczności to każda skóra potrzebuje czegos innego. To co pomaga jednym wcale nie musi mieć takiego wpływu na innych. A co do Ziaji to...ogólnie ma kiepskie kosmetyki moim zdaniem. 8-)

Sophiee 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-07-18, 10:03 

hej dokładnie! najlepiej jest kupować produkty z jednej firmy ponieważ się uzupełniają, mają podobne składniki aktywne. Jeśli chodzi o Ziaję to kosmetyczki mają o tym jednomyślne zdanie - nie szkodzą i nie pomagają, czasem mogą podrażnić jeśli skóra jest wyjątkowo wrażliwa. Osobiście nie polecam zwłaszcza tym, który mają skórę problemową.

pozdrawiam

be-beauty 
Użytkowniczka
woman-news

Wysłany: 2008-07-18, 23:26 

Wydaje mi się że kosmetyki to za mało. Ale jeśli już pytasz to postaram sie coś doradzić. Po pierwsze peeling - nie jest obojętne jaki!!! W przypadku zmian trądzikowych najlepiej peeling enzymatyczny - ponieważ jakiekolwiek drobinki ścierające naskórek - mogą podrażnić niepotrzebnie cere problematyczną. Jeśli chodzi o tą serie z Ziaji to tak jak już wspomniano powyżej - nie zaszkodzi ale też nie pomoże - właściwie pomoże sama pielęgnacja i to że będziesz dbał o cere to już jest plus. Bo ona Ci sie odwdzięczy.
Sama miałam trądzik - z tego powodu nawet zostałam kosmetyczką. I przez dobrych pare lat właśnie w trądziku się specjalizowałam. Swoją buzie wyleczyłam kwasami glikolowymi...i polecam. Kuracja z kwasami wymaga jednak szczególnej pielęgnacji cery - i absolutnie nie można rozdrapywać niczego na buzi!
Powinieneś pić również dużo wody niegazowanej.
Polecam kupić też dostępny bez recepty Tribiotyk. Jest sprzedawany na sztuki w saszetkach, które wystarczają nawet na 2-3 razy. To są trzy antybiotyki w jednym. Powinien któryś zadziałać.
I polecam Krem aktywny z dodatkiem cynku Biomaris (dostępny w moim sklepie) na bazie maści ichtiolowej i cynku.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz i pytaj!

Powdzenia. Trzymam kciuki.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2008-07-29, 22:04 

Jeśli temat nadal aktualny... To mogę powiedzieć, że sama przechodziłam przez trądzik i wg mnie nie należy tego bagatelizować... Zależy oczywiście w jakim stopniu jest ten trądzik... Najlepiej, gdybyś skonsultował się z "dobrym" dermatologiem, nawet prywatnie... Bo nie ukrywajmy, że to jednak twarz - czyli w jakimś stopniu też "wizytówka"... I niestety też zmartwię Cię, ale leczenie na pewno będzie "troszkę" kosztowało... Powinieneś zrezygnować z usług kosmetyczki i z różnego rodzaju kosmetyków :/ bo przy trądziku każdy składnik może okazać się szkodliwy... Wiem to z własnego doświadczenia... A co do tych czerwonych blizn... To wiem, o co chodzi. Więc na nie polecam Ci krem NO SCAR (cena około 45 - 50zł), ale naprawdę pomaga. I jeszcze raz proszę, zgłoś się do dermatologa... Trzymam kciuki! Powodzenia!

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-08-12, 09:38 

NAZWA: Żel do mycia twarzy dla cery tłustej i mieszanej, seria 100%pielegnacji ziaja

• Glucam - pochodna glukozy, wykazuje korzystne działanie na skórę; ze względu na wysoką skuteczność wiązania wody, doskonale nawilża naskórek i utrzymuje właściwy poziom wilgoci, zapewnia długotrwałe uczucie gładkiej skóry; podczas mycia tworzy na skórze delikatny film, który skutecznie chroni naskórek przed nieprzyjemnym wrażeniem napinania i ściągania skóry
• Normaseb - wyselekcjonowany kompleks protein mlecznych bogaty w witaminę B6 i H (biotynę) oraz aminokwasy: metioninę, cysteinę i kwas glutaminowy, utrzymuje równowagę wodno-lipidową skóry, reguluje aktywność gruczołów łojowych dostosowując ich pracę do potrzeb różnych partii skóry, obniża ilość wydzielanych substancji lipidowych w tłustych partiach skóry i zwiększa w suchych, reguluje proces złuszczania się naskórka, zapobiegając jego nadmiernemu rogowaceniu, wzmacnia płaszcz ochronny skóry i zapobiega nadmiernej utracie wody
• Proteol APL - naturalny detergent otrzymany z soku jabłkowego, posiada doskonałe właściwości myjące, tworzy delikatną, obfitą pianę, chroni naturalną barierę lipidową naskórka, nie powoduje przesuszania skóry oraz utrzymuje optymalny poziom nawilżenia
• prowitamina B5 (D-panthenol) - w skórze ulega przekształceniu w witaminę B5, intensywnie nawilża, zmiękcza i uelastycznia naskórek, skutecznie łagodzi podrażnienia, działa kojąco i osłaniająco na nadmiernie wrażliwą skórę
Skład (INCI)
Aqua (Water), Sodium Cocoyl Apple Amino Acids, Coco Glucoside, Propylene Glycol, Hydrolyzed Milk Protein, Methyl Gluceth-20, Panthenol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Salicylate, Limonene, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Sodium Hydroxide.

MOJA OPINIA: Żel bardzo odbrze oczyszcza, tonizuje rownież tak jak opisuje producent. jestem z niego bardzo zadowolona

NAZWA: Perfecta No Problem Antytrądzikowy krem matujący redukujący blizny i przebarwienia skóry gruszka + potas + mikroperły matujące
POJEMNOŚĆ:50ml
SKŁAD:
Wyciąg z gruszki; potas; perły matujące

Antybakteryjny krem matujący niezwykle skutecznie redukujący blizny i przebarwienia potrądzikowe z gruszka, potasem i perłami matującymi, który:
- znacznie przyspiesza gojenie wyprysków,
- hamuje powstawanie nowych wykwitów,
- odblokowuje pory i zmniejsza ich widoczność,
- redukuje widoczność blizn i przebarwień potrądzikowych,
- długotrwale matuje i nawilża,
- doskonale wygładza,
- chroni przed promieniami UVA/UVB.
MOJA OPINIA: ma lekką konsystencje, szybko się wchłania, przyspiesza gojenie wyprysków, matuje, wygładza, nawilża tak jak opisuje producent, jednak, co do redukcji widoczności blizn potrądzikowych to sprawia że że są one mniej widoczne z odległości a z bliska jednak je niestety widać, przy skórze bez makijażu bo z podkładem na twarzy rzeczywiście nawet z bliska są mniej widoczne ale z podkładem to żadna rewelacja. Zapach nawet ładny.

NAZWA: Perfecta No Problem Antytrądzikowy żel do mycia twarzy z mikrogranulkami arbuz + wapń + alantoina
Wiek bez ograniczeń
Pojemność 150ml
Skład Wyciąg z arbuza; wapń; alantoina

Perfecta No Problem Antytrądzikowy żel do mycia twarzy z mikrogranulkami arbuz + wapń + alantoina
Antybakteryjny żel do mycia twarzy z wyciągiem z arbuza, wapniem i alantoiną, który:
- głęboko oczyszcza skórę usuwając nadmiar łoju i zanieczyszczenia,
- odblokowuje pory i zmniejsza ich widoczność,
- koi podrażnienia i hamuje stany zapalne,
- zapobiega powstawaniu zaskórników i wyprysków oraz przyspiesza znikanie już istniejących,
- wygładza skórę nadając jej miękkość i delikatność.
MOJA OPINIA: bardzo ładnie pachnie, zawiera mikrogranulki które lekko peelingują skórę, wygładza skórę, przyspiesza znikanie wyprysków, łagodzi podrażnienia i stany zapalne. Jest bardzo fajny.

NAZWA: Antybakteryjna maseczka na twarz, głęboko oczyszczająca, dla cery trądzikowi, tłustej, mieszanej firmy Dax Cosmetics, seria Perfekta No problem
OPIS: Antybakteryjna głęboko oczyszczająca maseczka, które dzięki kombinacji aktywnych składników takich jak wyciąg z gruszki i glinka termalna niezwykle dokładnie usuwa ze skóry zanieczyszczenia i nadmiar tłuszczu oraz skutecznie wysusza wypryski. Dodatkowo odblokowuje pory i zmniejsza ich widoczność także matuje skórę na wiele godzin. Ma silne właściwości nawilżające i wygładzające, co sprawia, że cera nabiera zdrowego kolorytu oraz staje się elastyczna i jedwabiście miękka w dotyku.
Oczyszcza, wysusza wypryski, matuje.
MOJA OPINIA: wszystko tak jak opisuje producent. Rewelacja  Najlepsza maseczka jaką miałam, oczywiście z tych dostępnych w drogeriach.

suoneczko 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-09-14, 15:28 

Dla mnie ziaja jest słaba na trądzik.Przede wszystkim to dla mnie tylko na trądzik to leczenie u dermatologa,ponieważ musi Ci wyregulować ten łojotok.Żaden specyfik kosmetyczny nie skasuje tego problemu,taka jest prawda.Owszem może się wydawać,że lepiej kupić jakiś tam żel,tonik i wydać 20 zł niż za żel przepisany przez dermatologa za 50zł.Tylko,że różnica jest taka,że jak wydasz 50zł to jednak on Ci pomoże,a te ziaje i inne specyfiki drogeryjne będziesz kupować non stop,a problem i tak nie zniknie.
Co do pielęgnacji to stosuj wszystko przeznaczone do Twojej cery,ale w żadnym wypadku,żeby nie był w nich alkohol,ponieważ bardzo Ci wysuszy skórę i nie dość,że masz problem z trądzikiem to dojdzie jeszcze jeden problem czyli przesuszenie Twojej skóry.
Codziennie stosuj płynu do mycia twarzy,po nim toniku,na pryszcze jakiegoś tam działającego punktowo specyfiku na pryszcze.Raz w tygodniu peeling i maseczka.Peeling najlepiej jakby był enzymatyczny,ponieważ inne mogą Ci tylko zaszkodzić czyli będziesz przenosić te pryszcze.Maseczka tez do Twojej cery.Najlepiej stosuje się maseczki w godzinach od 17 do 19,ponieważ wtedy skóra jest najmniej wrażliwa na takie specyfiki,a poza tym w nocy najlepiej się regeneruje.
Jeśli przy takim używaniu kosmetyków zmian dodatnich :mrgreen: nie będzie wg mnie szkoda czasu i idź do dermatologa i stosuj to co Ci zapisze.
Życzę powodzenia ;-) :->

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-09-14, 17:10 

Radziłabym również udac się do Kosmetyczki na oczyszczanie, ale nie manualne, tylko ultradźwięki. A także zabiegi z uzyciem kosmetyków profesjonalnych

Dermatolog oczywiście też, Kosmetyczk iwspółpracują z Dermatologami

Pozdrawiam

ewka22 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-03, 14:12 

Witam.Wiele pań opisuje tu profesjonalnie dużo środków na trądzik itp,wiec mam pytanie: czy tabletki na trądzik i łojotok(bo takie są chyba) są warte zaufania?czy ktoś spotkał się z opiniami o takich preparatach?bo prawdę mówiąc tego jeszcze nie próbowałam.proszę o pomoc,dziękuję:)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-12-03, 14:17 

Jeśli jest to antybiotyk, na dłuższą metę, całkowicie odradzam. Rezultaty są widocznie tylko w momencie stosowania antybiotyku, później znów pojawia się problem, nie mówiąc już o stanie wewnętrznym organizmu. Wiem to z doświadczenia :/

ewka22 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-04, 10:41 

A co mi poradzicie o GLAMUREN dla cery tłustej i mieszanej?ostatnio słyszałam o tym produkcie i przyznam szczerze ma wszystko czego bym chciała.I Działa antybakteryjnie i łagodzi podrażnienia i również hamuje wydzielanie łoju.Ma też naturalny krzem(a z tego co wiem to jest to potrzebny składnik dla skóry...)Dużo juz produktów próbowałam,tego też spróbuje,co mi szkodzi właściwie:)dzięki za ocenę.

ewka22 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-18, 10:40 

Czy ktoś używa tabletek Glamuren,chciałabym poznać jakieś opinie...używam tego leku od pewnego czasu i czekam na pozytywne efekty,a wiem że takie przychodzą z innych opinii...

Odpowiedz do tematu