NAZWA: Żel do mycia twarzy dla cery tłustej i mieszanej, seria 100%pielegnacji ziaja
⢠Glucam - pochodna glukozy, wykazuje korzystne działanie na skórę; ze względu na wysoką skuteczność wiązania wody, doskonale nawilża naskórek i utrzymuje właściwy poziom wilgoci, zapewnia długotrwałe uczucie gładkiej skóry; podczas mycia tworzy na skórze delikatny film, który skutecznie chroni naskórek przed nieprzyjemnym wrażeniem napinania i ściągania skóry
⢠Normaseb - wyselekcjonowany kompleks protein mlecznych bogaty w witaminę B6 i H (biotynę) oraz aminokwasy: metioninę, cysteinę i kwas glutaminowy, utrzymuje równowagę wodno-lipidową skóry, reguluje aktywność gruczołów łojowych dostosowując ich pracę do potrzeb różnych partii skóry, obniża ilość wydzielanych substancji lipidowych w tłustych partiach skóry i zwiększa w suchych, reguluje proces złuszczania się naskórka, zapobiegając jego nadmiernemu rogowaceniu, wzmacnia płaszcz ochronny skóry i zapobiega nadmiernej utracie wody
⢠Proteol APL - naturalny detergent otrzymany z soku jabłkowego, posiada doskonałe właściwości myjące, tworzy delikatną, obfitą pianę, chroni naturalną barierę lipidową naskórka, nie powoduje przesuszania skóry oraz utrzymuje optymalny poziom nawilżenia
⢠prowitamina B5 (D-panthenol) - w skórze ulega przekształceniu w witaminę B5, intensywnie nawilża, zmiękcza i uelastycznia naskórek, skutecznie łagodzi podrażnienia, działa kojąco i osłaniająco na nadmiernie wrażliwą skórę
Skład (INCI)
Aqua (Water), Sodium Cocoyl Apple Amino Acids, Coco Glucoside, Propylene Glycol, Hydrolyzed Milk Protein, Methyl Gluceth-20, Panthenol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Salicylate, Limonene, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Sodium Hydroxide.
MOJA OPINIA: Żel bardzo odbrze oczyszcza, tonizuje rownież tak jak opisuje producent. jestem z niego bardzo zadowolona
NAZWA: Perfecta No Problem Antytrądzikowy krem matujący redukujący blizny i przebarwienia skóry gruszka + potas + mikroperły matujące
POJEMNOŚĆ:50ml
SKŁAD:
Wyciąg z gruszki; potas; perły matujące
Antybakteryjny krem matujący niezwykle skutecznie redukujący blizny i przebarwienia potrądzikowe z gruszka, potasem i perłami matującymi, który:
- znacznie przyspiesza gojenie wyprysków,
- hamuje powstawanie nowych wykwitów,
- odblokowuje pory i zmniejsza ich widoczność,
- redukuje widoczność blizn i przebarwień potrądzikowych,
- długotrwale matuje i nawilża,
- doskonale wygładza,
- chroni przed promieniami UVA/UVB.
MOJA OPINIA: ma lekką konsystencje, szybko się wchłania, przyspiesza gojenie wyprysków, matuje, wygładza, nawilża tak jak opisuje producent, jednak, co do redukcji widoczności blizn potrądzikowych to sprawia że że są one mniej widoczne z odległości a z bliska jednak je niestety widać, przy skórze bez makijażu bo z podkładem na twarzy rzeczywiście nawet z bliska są mniej widoczne ale z podkładem to żadna rewelacja. Zapach nawet ładny.
NAZWA: Perfecta No Problem Antytrądzikowy żel do mycia twarzy z mikrogranulkami arbuz + wapń + alantoina
Wiek bez ograniczeń
Pojemność 150ml
Skład Wyciąg z arbuza; wapń; alantoina
Perfecta No Problem Antytrądzikowy żel do mycia twarzy z mikrogranulkami arbuz + wapń + alantoina
Antybakteryjny żel do mycia twarzy z wyciągiem z arbuza, wapniem i alantoiną, który:
- głęboko oczyszcza skórę usuwając nadmiar łoju i zanieczyszczenia,
- odblokowuje pory i zmniejsza ich widoczność,
- koi podrażnienia i hamuje stany zapalne,
- zapobiega powstawaniu zaskórników i wyprysków oraz przyspiesza znikanie już istniejących,
- wygładza skórę nadając jej miękkość i delikatność.
MOJA OPINIA: bardzo ładnie pachnie, zawiera mikrogranulki które lekko peelingują skórę, wygładza skórę, przyspiesza znikanie wyprysków, łagodzi podrażnienia i stany zapalne. Jest bardzo fajny.
NAZWA: Antybakteryjna maseczka na twarz, głęboko oczyszczająca, dla cery trądzikowi, tłustej, mieszanej firmy Dax Cosmetics, seria Perfekta No problem
OPIS: Antybakteryjna głęboko oczyszczająca maseczka, które dzięki kombinacji aktywnych składników takich jak wyciąg z gruszki i glinka termalna niezwykle dokładnie usuwa ze skóry zanieczyszczenia i nadmiar tłuszczu oraz skutecznie wysusza wypryski. Dodatkowo odblokowuje pory i zmniejsza ich widoczność także matuje skórę na wiele godzin. Ma silne właściwości nawilżające i wygładzające, co sprawia, że cera nabiera zdrowego kolorytu oraz staje się elastyczna i jedwabiście miękka w dotyku.
Oczyszcza, wysusza wypryski, matuje.
MOJA OPINIA: wszystko tak jak opisuje producent. Rewelacja ď Najlepsza maseczka jaką miałam, oczywiście z tych dostępnych w drogeriach.