anna_ste Początkująca
Wysłany: 2010-04-29, 22:35
Kosmetyki przez Internet
Ciekawi mnie co sądzicie o kupowaniu kosmetyków przez Internet - czy lubicie to robić i dlaczego? Czy uważacie, że Internet to dobra alternatywa sklepów tradycyjnych?
I wreszcie, rozmarzmy się Puśćmy wodzę wyobraźni Jak powinna wyglądać sprzedaż kosmetyków w Internecie, żeby było idealnie?
lady m Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-05-04, 16:03
Kupowałam już kilkakrotnie kosmetyki przez internet i nie widzę w tym nic dziwnego. Nie raz nie chce mi się iść po prostu do sklepu, a wiem jakiego kosmetyku potrzebuję więc wtedy kupuję już sprawdzone. W internecie często są naprawdę duże promocje i znacznie bardziej opłaca się kupować
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Ja też pare razy kupowałam, jest taniej, ale trzeba uważać na podróbki.
W drogerii też lubię kupować, zawsze mi się chce iść i kupować, oglądać wszystko, wąchać, macać:D:D
A ja mam swoje sprawdzone sklepy internetowego u których kupuję i wiem, że kosmetyk jaki dostanę bedzie na 100% oryginalny, nie przeterminowany i odpowiedni do mojego typu skóry.
Sklepy internetowe tak samo jak sklepy tradycyjne służą pomocą w doborze towaru.
Zawsze dostaję dużo próbek kosmetyków co również pozwala mi wybór odpowieniego produktu.
baby Coś już napisała
Wysłany: 2010-05-05, 11:35
Uważam, że takie kupowanie kosmetyków przez internet to bardzo dobry pomysł. Przede wszystkim można znaleźć takie produkty, których na co dzień w sklepach nie dostaniemy. Dajmy na to taka strona jak aanatural.pl - nie miałam do niedawna pojęcia, ze można w sieci kupić takie kosmetyki. Bardzo spodobała mi się oferta - na stronie można znaleźć kosmetyki z Nowej Zelandii, takie, których raczej nie można spotkać w sklepach.
Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2010-05-06, 12:22
Zgadzam się, internet to kopalnia kosmetyków, których nie da się dostać nigdzie indziej. I chyba dla alergików jak Paulina, takie kosmetyki jak te nowozelandzkie, to chyba właśnie najlepsze rozwiązanie. Są naturalne, ja też jestem za takimi kosmetykami. Staram się odchodzić od chemii.
Podróbki podróbki i jeszcze raz podróbki. Na allegro kupiłam dwa razy i dwa razy mina. Ewidentnie podróbki, słabe zapachy i brak efektów. Jeśli już przez net to tylko w sprawdzonych sklepach np. z ceneo które mają bardzo dobre opinie.
Dokładnie tak. Jeżeli juz kupujemy kosmetyki to na pewno nie na allegro,gdzie bardzo często można trafic właśnie na podróbki. Każda z nas ma na pewno swój ulubiony i sprawdzony sklep internetowy. A opłaca się tam kupowac bo jest po prostu taniej niż w sklepach stacjonarnych.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
SEFONA Początkująca SEFONA
Wysłany: 2010-05-10, 11:31
kupowanie przez internet
Naturalne napisał/a:
A ja mam swoje sprawdzone sklepy internetowego u których kupuję i wiem, że kosmetyk jaki dostanę bedzie na 100% oryginalny, nie przeterminowany i odpowiedni do mojego typu skóry.
Sklepy internetowe tak samo jak sklepy tradycyjne służą pomocą w doborze towaru.
Zawsze dostaję dużo próbek kosmetyków co również pozwala mi wybór odpowieniego produktu.
Witam,
Jeśli chciałabyś sprawdzić inny sklep z perfumami i kosmetykami to zapraszam do mojego sklepu, w którym mam tylko oryginalne perfumy i kosmetyki. Do każdego zamówienia dodaję próbkę wybranych przez klienta perfum gratis.
Jeśli chcesz dowiedzieć się jak nazywa się mój sklep to napisz do mnie.
Pozdrawiam,
Krzysztof
_________________ by SEFONA
sylwia99 Coś już napisała
Wysłany: 2010-05-13, 16:32
Ja cały czas kupuję przez internet, chociaż początkowo miałam obawy czy kosmetyki oferowane w internecie są oryginalne.Ale pomyłek można uniknąć np. jak na allegro oferują perfumy 100 ml za 50zł, które są w perfumerii stacjonarnej za 250 zł-to ja wiem że to podróba. Tak poza tym producenci "podróbę" rzadko oferują różnorodny asortyment, bo tych mniej popularnych perfum po prostu się nie opłaca podrabiać. Ja znalazłam na allegro, nosi nazwę perfumy-firmowe. spotkałam się tam z profesjonalna obsługą, a perfumy są 100% oryginalne
anna_ste Początkująca
Wysłany: 2010-06-02, 23:03
Ja już od jakiegoś czasu bazuję na zakupach internetowych (nie tylko kosmetycznych). Dla mnie to przede wszystkim ogromna oszczędność czasu, szczególnie że z reguły wiem, czego potrzebuję i gdzie to znaleźć. Wchodzę na stronę, zamawiam i mam. To ogromna wygoda. I wiem, że o niczym nie zapomnę
No i oczywiście często jest sporo taniej. Zwłaszcza perfumy.
Podróbek można uniknąć, kupując na sprawdzonych najlepiej firmowych stronach. Z Allegro też mam pozytywne doświadczenia, choć słyszałam różne rzeczy. Pewnie zależy, na kogo trafisz. Ja często patrzę na opinie innych allegrowiczów.
Osobiście przekonałam się niedawno do perfumerii internetowych i teraz tylko tam kupuje np. w realta.pl . Lubię kupować za pomocą internetu ponieważ nie wychodząc z domu mam wszystko czego potrzebuję. A że mam swoje sprawdzone zapachy, których się trzymam to nie muszę wąchać setek próbek.
Kiedyś bałam się kupowanie kosmetyków przez internet. Przełamałam się i jestem zadowolona. Na prawdę można kupić niektóre z nich za połowę ceny. Trzeba tylko dobrze szukać :) Żeby mi się bardziej opłacały te zakupu kupuję kilka sztuk danego kosmetyku i za przesyłkę płacę 1 raz, ewentualnie dopłacam 2 zł.... itp :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum