Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kosmetyki, terminie

kosmetyki po terminie...
Autor Wiadomość

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-22, 18:24 kosmetyki po terminie...

Dziewuszki!!
Ostatnio przeczytałam artykuł gdzies w necie o tym, jak przeterminowane kosmetyki mogą szkodzić oraz o tym, ze posiadanie kosmetyków używanych przez dłuższy czas też jest szkodliwe.
Chodzi o taki znaczek, który jest na opakowaniu, sugerujący nam, jak dlugo powinnyśmy używać kosmetyku po jego (pierwszym?)otwarciu, zwracacie na to uwage :?:

Ja zaczęłam przyklejać na opakowaniach naklejeczki o miesiącem i rokiem pierwszego użycia,i wiem kiedy powinnam kosmetyk zużyć a kiedy już po niego nie sięgać.

Jakie macie sposoby na zbyt długie posiadanie zaczetych kosmetyków :?:

Darish:)

Wysłany: 2009-05-22, 19:09 

dronka.dronka napisał/a:
Jakie macie sposoby na zbyt długie posiadanie zaczetych kosmetyków :?:

wyrzucenie;p

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-05-22, 19:42 

Ja staram się zużyć przed terminem, a jeśli widzę, że jest przeterminowany to wyrzucam :mrgreen:

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-05-22, 19:43 

tak jak pisze Darish - wyrzucam :)

pisałam o terminach ważności kiedyś na blogu

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-22, 19:57 

tzn nie chodziło o przeterminowanie, tylko o to, ze jak na opakowaniu jest ten znaczek (ktorego nie znalałam w necie) - 12 M, czy Wy tego przesytrzegacie, albo czy zwracacie na to uwage :?:

Wysłany: 2009-05-22, 20:29 

dronka.dronka napisał/a:
12 M, czy Wy tego przesytrzegacie, albo czy zwracacie na to uwage :?:

np. cienie czy tusze do rzes... hm szczerze mowiac nie sprawdzam.. staram sie zuzywac do roku, jednak cienie trzymam dlugo :-?

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-23, 09:05 

o ten znaczek mi chodziło :-)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-05-23, 16:14 

no to znaczy że np podkład mogę uzywać pół roku od pierwszego otwarcia a liczę na to że nikt w sklepie go nie otworzył, bo to są testery, widziałam taki znaczek na swoim, ale i tak zużywam go w ciągu 2 miesięcy to i tak wyrzucam przed czasem. chyba że coś dlugoi leży to i tak się to wyrzuca bo już np smierdzi :lol:

Limonka.74 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-06-07, 22:16 

Wyrzucanie kosmetyków, zwłaszcza tych droższych, jest bolesne, ale konieczne. Po kilku takich przypadkach zaczęłam sobie do kosmetyków, które używam rzadko, a mają stosunkowo krótką datę przydatności, przyklejać karteczki z datą otwarcia, żeby upływu terminu ważności nie przegapić :-)
Może głupie, ale skuteczne.

Wysłany: 2009-06-07, 22:55 

heh karteczki przydalyby sie w salonach kosmetycznych;p w tym co bylam na praktykach podczas sciarania kurzy znalazlam tusz do 2006r;p juz smierdzial;)

dronka.dronka

Wysłany: 2009-06-13, 09:48 

Limonka.74 napisał/a:
Wyrzucanie kosmetyków, zwłaszcza tych droższych, jest bolesne, ale konieczne. Po kilku takich przypadkach zaczęłam sobie do kosmetyków, które używam rzadko, a mają stosunkowo krótką datę przydatności, przyklejać karteczki z datą otwarcia, żeby upływu terminu ważności nie przegapić :-)
Może głupie, ale skuteczne.

tez przyklejam karteczki, czasami łapie sie na tym, ze mam balsam otwarty grubo ponad rok albo jakąś maseczkę :-P

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-07-03, 15:23 

dronka.dronka :arrow: szczerze mówiąc nie zwracam uwagi na te znaczki i działam raczej instynktownie... ale kiedyś przyłapałam się na tym, że w drogerii szukałam kremu i jak znalazłam, to rozglądałam się na pudełku za datą ważności. i nie mogłam znaleźć tej informacji, więc zostawiłam krem na półce i wyszłam :-?

kicia09 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-07-09, 21:34 

ja wyrzucam zawsze! :)
raz tylko mi sie zdarzyło przeoczyć datę kończenia terminu i nie wyrzuciłam to potem jak użyłam ten kosmetyk(to były cienie do oczu) to takie twarde były i jak sie pomalowałam to tak oczy mnie bolały że myślałam że nie wytrzymam i też płakać mi się chciało od nich :P
to teraz już nie zapominam wyrzucić jak jest po terminie :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-07-09, 21:35 

Pewnie, że wyrzucać, tylko można sobie zaszkodzić, jak to się mówi: chytry dwa razy traci.

Odpowiedz do tematu