Ok. półtora roku temu za zapisywanie nowych konsultantek dosałam w 3 miesiące ok 2000zł :P Ale to był Avon... Wcześniej byłam w Oriflame i nie da się tam tyle zarobić na zapisywaniu co w Avonie, rabat na kosmetyki też Avon daje większy...
Dla mnie to dużo, bo narazie się uczę i nie pracuję.
A ja właśnie daje próbki gratis.Sama za nie płacę i nie narzekam.
_________________ Myszka.Pozdrawiam.
PhytoniaBellCli Użytkowniczka
Wysłany: 2009-12-26, 11:51
Ale zaraz... Skoro sama płacisz zapróbki kosmetyków to w jaki sposób na tym zarabiasz?? To promujesz firmę z włąsnej kieszynie czy działa to na jeszcze innych zasadach??
Też nie widzę w tym sensu.. Moja przyjaciółka jest konsultantką i też tak robi, chociaż zazwyczaj i tak nikt tych wód toaletowych nie kupuje.
Powracając do kosmetyków Oriflame, bardzo cenię sobie serię Giordani Gold, moim zdaniem jest świetna, szczególnie uwielbiam sypki puder, podkład i żel do modelowania brwi. Jeżeli chodzi o resztę kosmetyków tej firmy to są średnie, lubię tylko żele pod prysznic i niektóre balsamy.. Ach no i mój ukochany tusz do kresek..
No nie do końca bez sensu... Czasami trzeba zainwestować, żeby się wróciło. Ze wszystkim tak jest! Po to właśnie firmy kosmetyczne rozdają próbki, aby potem pozyskać sobie klientów. Fakt, są tacy, którzy nie będą zainteresowani, ale na pewno znajdzie się i takie grono, które będzie usatysfakcjonowane. Nie ma nic za darmo, niestety. Z siebie też trzeba coś dać czasem.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
No najpierw trzeba wydać swoje pieniądze, żeby mieć zysk.Wszystko jest możliwe. Możesz zainwestować w 3 próbki po 2zł, a sprzedasz np. właśnie trzy opakowania perfum dokładnie z tych próbek, których cena wynosi np. 50zł... To co? Nie opłaca się? Inwestujesz 6zł, a ktoś robi zamówienie za 150. Wiadomo, że jest ryzyko, że te próbki nie przemawiają do konsumenta, ale przecież raz na jakiś czas wydać to 6zł to żaden majątek. Zresztą ja do tych wszystkich katalogowych firm podchodzę dość sceptycznie, gdyż istnieją inne tańsze kosmetyki w dość atrakcyjnej cenie. Idę do drogerii, kupuję na miejscu, widzę, co biorę i jestem zadowolona.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Dobrze napisałaś Pati wcześniej że najpierw trzeba trochę się poświęcić aby później zbierać swoje owoce z tego poświęcenia.Ja jestem zadowolona bardzo bo perfumy jak i iine kosmetyki schodzą mi bardzo dobrze a i serii Giordani Gold sprzedaje się rewelacyjnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum