Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kosmetyki, oriflame

kosmetyki Oriflame
Autor Wiadomość
Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-19, 17:55 

Ok. półtora roku temu za zapisywanie nowych konsultantek dosałam w 3 miesiące ok 2000zł :P Ale to był Avon... Wcześniej byłam w Oriflame i nie da się tam tyle zarobić na zapisywaniu co w Avonie, rabat na kosmetyki też Avon daje większy...
Dla mnie to dużo, bo narazie się uczę i nie pracuję.

Myszka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-19, 20:20 

A ja właśnie daje próbki gratis.Sama za nie płacę i nie narzekam. :-)

PhytoniaBellCli 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-12-26, 11:51 

Ale zaraz... Skoro sama płacisz zapróbki kosmetyków to w jaki sposób na tym zarabiasz?? To promujesz firmę z włąsnej kieszynie czy działa to na jeszcze innych zasadach??

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-26, 13:20 

Kupujesz próbkę dajesz klientce i masz nadzieje, że w następnym katalogu zamówi dany produkt...
Bez sensu to.

isia_144 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-12-26, 13:40 

Też nie widzę w tym sensu.. Moja przyjaciółka jest konsultantką i też tak robi, chociaż zazwyczaj i tak nikt tych wód toaletowych nie kupuje.
Powracając do kosmetyków Oriflame, bardzo cenię sobie serię Giordani Gold, moim zdaniem jest świetna, szczególnie uwielbiam sypki puder, podkład i żel do modelowania brwi. Jeżeli chodzi o resztę kosmetyków tej firmy to są średnie, lubię tylko żele pod prysznic i niektóre balsamy.. Ach no i mój ukochany tusz do kresek..

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-12-26, 20:51 

No nie do końca bez sensu... Czasami trzeba zainwestować, żeby się wróciło. Ze wszystkim tak jest! Po to właśnie firmy kosmetyczne rozdają próbki, aby potem pozyskać sobie klientów. Fakt, są tacy, którzy nie będą zainteresowani, ale na pewno znajdzie się i takie grono, które będzie usatysfakcjonowane. Nie ma nic za darmo, niestety. Z siebie też trzeba coś dać czasem.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-26, 21:35 

Giordani Gold rzeczywiście ma fajny podkład:)

Zgadzam się z tobą Pati, ale taka próbeczka w Oriflame kosztuje 2zł, a żeby te 2 zł zarobić trzeba sprzedać produkt za 10zł.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-12-26, 21:48 

No najpierw trzeba wydać swoje pieniądze, żeby mieć zysk.Wszystko jest możliwe. Możesz zainwestować w 3 próbki po 2zł, a sprzedasz np. właśnie trzy opakowania perfum dokładnie z tych próbek, których cena wynosi np. 50zł... To co? Nie opłaca się? Inwestujesz 6zł, a ktoś robi zamówienie za 150. Wiadomo, że jest ryzyko, że te próbki nie przemawiają do konsumenta, ale przecież raz na jakiś czas wydać to 6zł to żaden majątek. Zresztą ja do tych wszystkich katalogowych firm podchodzę dość sceptycznie, gdyż istnieją inne tańsze kosmetyki w dość atrakcyjnej cenie. Idę do drogerii, kupuję na miejscu, widzę, co biorę i jestem zadowolona.

Myszka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-27, 12:29 

Dobrze napisałaś Pati wcześniej że najpierw trzeba trochę się poświęcić aby później zbierać swoje owoce z tego poświęcenia.Ja jestem zadowolona bardzo bo perfumy jak i iine kosmetyki schodzą mi bardzo dobrze a i serii Giordani Gold sprzedaje się rewelacyjnie.

masha 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-12-28, 11:38 

Ale perfumy Giordani Gold?

Myszka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-28, 12:07 

Mówię o całej serii Giordani Gold.Perfumy ,pomadki ,cienie ,podkłady...itd.

masha 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-12-28, 12:22 

Ja uwielbiam puder w kulkach, używam go już od lat :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-12-28, 14:51 

Jeśli o ten chodzi (były też inne opakowania) to również mogę go polecić, moja mama od dawna go używa, do tego wydajny ;]

Odpowiedz do tematu