Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kobo, kosmetyki

Kosmetyki KOBO
Autor Wiadomość
Princessa 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-06, 11:23 Kosmetyki KOBO

W sklepie Natura natknęłam się na linię kosmetyczną do makijażu KOBO Professional.
Byłam zachwycona designem opakowań i skusiłam się na kupno szminki, zwłaszcza, że kosmetyki te są w dość przystępnej cenie.
Czy któraś z Was używa tych kosmetyków? Których? I co sądzicie i co polecacie?

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-09-06, 20:56 

Ja od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu cienia z tej firmy ale słyszałam ostatnio kilka złych opinii. Był taki program w TVP2, gdzie zachodziły przemiany na kobietach i do makijażu używano właśnie marki KOBO. Wtedy się zainteresowałam, ale w sklepie zawsze mnie jakoś odrzuca :(

Princessa 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-06, 21:18 

Ja dzisiaj kupiłam jeszcze brązowe metaliczne cienie, wydają się świetne. Kolor przepiękny. Nałożyłam je pędzelkiem (używam Inglot) i od 15.00 trzymają się dokładnie tak, jak je nałożyłam.
Ale czemu Cię odrzuca? Nie podoba Ci się opakowanie czy to przez te opinie? Swoją drogą co dokładnie zarzuca się tym kosmetykom?

valenda 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-07, 12:47 

Całkiem fajne :)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-09-07, 21:32 

Princessa napisał/a:
Ja dzisiaj kupiłam jeszcze brązowe metaliczne cienie, wydają się świetne. Kolor przepiękny. Nałożyłam je pędzelkiem (używam Inglot) i od 15.00 trzymają się dokładnie tak, jak je nałożyłam.
Ale czemu Cię odrzuca? Nie podoba Ci się opakowanie czy to przez te opinie? Swoją drogą co dokładnie zarzuca się tym kosmetykom?

Opakowania są ładne i kosmetyki wyglądają ciekawie, ale nie wiem czemu :roll:

Zarzucają, że są to kosmetyki mało profesjonalne, skoro są dostępne tylko w jednej sieci drogerii. I są "podkupione". Choć używam np Sensique i My Secret, które też są dostępne tylko w Naturze, to do KOBO muszę się przekonać, muszę się przełamać i muszę się skusić na jakiś kosmetyk :-)

Princessa 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-08, 12:02 

Rzeczywiście jest to dziwne, że dostępne są one tylko w sklepach jednej sieci.
Z drugiej strony jednak kosmetyki są stworzone przez znanych i poważanych polskich makijażystów.
Może dlatego, że marka dopiero się pojawiła nie wchodzi z tupetem do każdej drogerii???

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-09-08, 16:09 

Mam cień tej firmy i powiem tak: bez rewelacji, ale zły też nie jest ;) Taki przeciętny. Innych kosmetyków tej marki nie próbowałam, więc się nie wypowiem.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-09-12, 12:55 

Być może dlatego tak własnie jest, ta firma wystartowała chyba koło roku temu więc jeszcze nie jest tak szeroko znana jak np Ziaja :)
ale jak już podbiją serca konsumentek to nie będzie znaku zapytania przy ich szafie w drogerii: kupić czy nie kupić ? :))

Princessa 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-16, 13:25 

Myślę, że moje już podbiła!

Kupiłam puder sypki i jest lepszy od wszystkiego co dotąd stosowałam. Najjaśniejszy odcień jest dla mnie w sam raz i świetnie współgra z podkładem Vichy, którego używam. Dlatego uważam, że niska cena jest tu ukłonem w stronę konsumentek, a nie oznaką niskiej jakości produktu...

[ Dodano: 2011-09-17, 19:34 ]
A możecie polecić jakiś dobry tusz? Ręce mi opadają ostatnio. Wszystko mi się na oczach sklejaaa!!! I wygląda bardzo nieestetycznie...

marchewkowa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-10-07, 14:42 

Pierwsze słyszę o tej firmie..

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-10-11, 11:49 

Kupiłam podkład do twarzy matujący, świetnie matuje, średnio kryje, ale dwie warstwy radzą sobie z niedoskonałościami :)
Jestem zadowolona ;-)

[ Dodano: 2012-02-22, 12:51 ]
Wczoraj kupiłam kolejny kosmetyk tej firmy: odżywczy balsam do ust. Używałam już kilka razy: co do odżywiania to mam wątpliwości, ale smak, zapach, kolor i co najważniejsze konsystencja jest rewelacyjna. Nic nie spływa, nie klei się, pięknie komponuje się z dziennym makijażem :)

Odpowiedz do tematu