OPIS: Krem o jedwabistej konsystencji przeznaczony dla cery mało elastycznej i pozbawionej blasku. Zawiera naturalne, aktywne składniki: algo morskie, olejek awokado, masło shea, oraz d-panthenol, dzięki którym w wyraźny sposób wpływa na poprawę kondycji i wyglądu skóry. Przywraca skórze jędrność elastyczność, sprężystość, przeciwdziała powstawaniu zmarszczek. Filtry UV chronią przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych.
MOJA OPINIA: krem szybko się wchłania, ma bardzo dobrą konsystencje. Zapach nawet ładny, chociaż nie za bardzo mi odpowiada. Skóra po nim jest dobrze nawilżona. Ogólnie fajny. Polecam.
Fotki nie wstawiłam bo nigdzie w necie nie moga znaleźć, ale krem ma czerwone opakowanie. Bo jest też w zielonym opakowaniu dla cery wrażliwej, rownież z algami, fotka tego jest w necie.
mialam tez mleczko kosmetyczne tej firmy z serii oliwkowej, ono jest dla cery suchej, przy mojej mieszanej się nie sprawdziło, jest strasznie tłuste. Zapach w sumie ładny, ale serie oliwkowe ziaji jak dla mnie pachną lepiej.
Kim te kosmetyki Barwy kojarzą mi się z bardziej "domowymi" kosmetykami, jak nieśmiertelne mydełka rumiankowe Kajtek, które bardzo lubię (choć przy twardej wodzie nieco wysusza skórę). Całkiem interesujące, choć lekko zastopowała mnie nazwa np. BARWA NATURALNA Szampon Jabłko Antonówka & Vitamin Complex LA. Po co to "&" i zwrot "Vitamin komplex" w nazwie Nie można spolszczyć do BARWA NATURALNA Szampon Jabłko Antonówka z kompleksem witamin Przecież jest wielu amatorów takich "pachnących przeszlością" kosmetyków
nie próbowałam, ale może spróbuję - stronkę mają bardzo ładną i opisy kosmetyków są całkiem pociągające
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
mary258 Coś już napisała
Wysłany: 2010-10-18, 16:07
Chciałabym odnowić watek na temat tych mniej znanych producentów kosmetyków. Tym bardziej, że coraz popularniejsze staje się wspieranie rodzimych marek, co oczywiście jest godne naśladowania, w końcu w Polsce tez produkuje sie dobre kosmetyki :) Barwa to oczywiście powszechnie znana firmy chociażby nazwę wiele osób kojarzy, niestety nie stosowałam ich kosmetyków. Mogę sie natomiast wypowiedzieć w kwestii Marizy, bo dla mnie to odkrycie ostatnich miesięcy. Kojarzyłam wcześniej tę firmę, ale raczej nie skusiłam się do stosowania tych produktów. Kuzynka została konsultantką (w ogóle nie wiedziałam, ze Mariza ma konsultanki ;) ) i kupiłam kilka rzeczy, bo katalog i wygląd produktów mnie skusił, no i musze przyznać, że bardzo pozywtywnie się zaskoczyłam, bo poziomkowy balsam do ciała super pachniał, a melonowy żel pod prysznic dobrze się pienił i nie wysuszał skóry. Te dwa produkty jak najbardziej na plus, więc i Mariza na plus :)
Wysłany: 2011-03-09, 13:22
To ja również się wstrzelę w wątek. Koleżanka jest konsultantką firmy Mariza i systematycznie u niej zamawiam. Masełka do ciała są naprawdę świetne i mają oryginalne zapachy. Polecam też olejki do kąpieli. Generalnie seria SPA jest udana. W kolorówce nie jestem aż tak obeznana :)
O Barwie coś tam słyszałam ale nazwa kojarzy mi się jakoś komunistycznie więc nie próbowałam :P
Mariza kupuje się u konsultantki, albo sama możesz być konsultantką, nie ma żadnych opłat. Są też w małych drogeriach ale nie we wszystkich regionach Polski. Są bardzo tanie, zobacz na stronie Marizy, tam jest katalog.
A Barwa to też tania firma, dostępna w małych drogeriach.
Wysłany: 2011-03-10, 11:59
Aha. W katalogu są ceny więc rzeczywiście można przejrzeć orientacyjnie ale teraz chyba ma sie pojawić nowy katalog na dniach więc pewnie pojawi się coś nowego w ich ofercie :)
KolagenColway Stała bywalczyni www.KolagenColway.com
Wysłany: 2011-03-15, 13:14
Jeżeli chodzi o takie mniej znane firmy,to zawsze jestem ostrożna i najpierw czytam opinie na forach. Tych akurat nigdy nie używałam,ale cenowo są dosyć atrakcyjne. Ciekawe jakie ma to przełożenie na jakosć.
zuzanka1985 Coś już napisała
Wysłany: 2011-03-25, 15:53
Też lubie poczytać wypowiedzi na forach i narazie powiem Ci że o Marizie wyczytałam same dobre opinie. Choć rzeczywiście jest ich mało bo marka nieznana.
Ja też kosmetyków z Barwy nie używałam i nawet w sklepie na nie nie trafiłam. Jeśli chodzi o inne firmy mniej znane to na pewno warta uwagi jest firma Danni produkująca kosmetyki kolorowe dla profesjonalistów i nie tylko :) Moim faworytem wśród kosmetyków tej firmy jest puder fixujący ;)
Też słyszałam dobre opinie o Marizie, zapisałam się nawet na konsultantkę, ale nie zamawiałam nic, bo za paczkę trzeba płacić przy odbiorze, a ja wolę zapłacić, jak już rozdam ludziom kosmetyki i pozbieram pieniądze. W sklepach nigdy nie widziałam, szkoda, bo kupiłabym sporo produktów...
Wysłany: 2011-03-28, 15:33
Dobrze wiedzieć,bo znajome mówiły o tych kosmetykach a ja nie miałam pojęcia o co chodzi. Teraz będe mniej więcej znać opinie na ich temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum