marek84 Początkująca
Wysłany: 2009-05-31, 19:32
Kosmetyki dla mężczyzn - holistycznie.
Witam,
To troche nietypowy post. Mam do Pań kilka pytań i wątpliwośći.
Co według Was każdy facet powinien mieć w swojej kosmetyczce?
Troche sie nad tym zastanawiałem jednak nie jestem aż tak obyty w temacie żeby zacząć działać.
Potrzebuje dobrych jakościowo kosmetyków "podstawowych" - takich bez których się nie obejdę.
Czemu taki post zapytacie? Czy nie umiem iść do sklepu i kupić "coś" sobie? - Jasne że umiem - jednak chcę sie zająć tym raz a porządnie, dobrać dobrą linie kosmetyków i sie jej trzymać. Moje przygody z zakupami kończą sie na tym że biore pierwszą lepszą rzecz na półce i czym prędzej ide do kasy bo wybór doprowadza mnie o zawót głowy.
Proszę Was o opinie i rady czego używać a czego nie.
Wiesz, ja uważam, że to powinien być antyperspirant, balsam po goleniu i jakiś krem do twarzy... Niestety nic więcej, bo nie lubię jak facet przesadza z wyglądem.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Wysłany: 2009-05-31, 20:00
Tak, tak, zgadzam sie z Wami kobietki. Wszystko w granicach, bez przesady
Darish:) napisał/a:
wg mnie najlepsza seria to chyba nivea...
- też bym to poleciła...
marek84 Początkująca
Wysłany: 2009-05-31, 20:05
Przecież brudny chodzić nie mogę ;)
Co do dbania o siebie - to nie chcę wyglądać na starość jak 90% polaków ;)
Potrzebuje:
- jakiegoś dobrego kremu do twarzy ciała po którym sie nie będę cały "błyszczał"
- czegoś do mycia twarzy
- antyperspirant
- nie wiem, peeling czy coś co zalecacie ;)
Jestem otwarty na propozycje.
Nikt nie powiedział, że masz brudny chodzić :P Ale też nie ma co przesadzać, bo kosmetyki to tylko/aż połowa sukcesu, możesz używać nie wiem czego, ale jak nie będziesz zdrowo się w miarę odżywiał i prowadził POPRAWNEGO stylu życia, to żaden kosmetyk Ci nie pomoże. W dodatku nie piszesz nic o rodzaju skóry. Skoro się świecisz, to mogę się pokusić o stwierdzenie cery mieszanej. Musisz wiedzieć, czego możesz użyć... Zalecam pójście do drogerii i poczytanie o danym kosmetyku i nie ma sensu się nikim przejmować, klient - nasz pan. Peeling 1 - 2 razy w tygodniu na twarz, antyperspirant - ja lubię u mojego chłopaka NIVEA, a jeśli chodzi o krem i mycie twarzy, to tak jak Ci polecano - zwróć uwagę na półkach na LOREAL i NIVEA.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Wiesz, ja uważam, że to powinien być antyperspirant, balsam po goleniu i jakiś krem do twarzy... Niestety nic więcej, bo nie lubię jak facet przesadza z wyglądem.
niegdy bym nie przeżyła, gdyby mój facet miał więcej kosmetyków niż ja
Ja pilnuję, żeby mój facet miał krem do twarzy, jakiś dezodorant i wodę po goleniu oraz piankę. Próbowałam wprowadzać jakieś innowacje i kupiłam żel do mycia twarzy, ale nie spotkał się z aprobatą i mój dalej myje twarz mydłem. Ostatnio zauważyłam, że ma przesuszoną skórę głowy to poradziłam mu dobry szampon dla wrażliwej skóry. Mój facet podchodzi do kosmetyków jak większość - używa to, co jest potrzebne do utrzymywania higieny, natomiast rzeczy takie jak balsamy, jakieś żele go po prostu nie interesują. Cieszy mnie to, bo nie jestem na tyle nowoczesna by zachęcać go do dodatkowych zabiegów pielęgnacyjnych. Od czasu do czasu przypominam mu, żeby się posmarował kremem, bo zapomina i tyle. Wiadomo, że pianka do golenia i dezodorant muszą być z linii męskich, ale akurat krem mu kupuję uniwersalny dla skóry suchej i wrażliwej - wychodzę z założenia, że ma przede wszystkim dobrze spełniać swoje zadanie, a to, czy ma niebieskie opakowanie z napisem MEN, czy białe z kwiatkiem to chyba żadnemu z nas nie robi różnicy.
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-06-13, 19:14
do mycia twarzy to bym poleciła żel Dax Cosmetics Perfecta For Men mój brat go używał [pod przymusem i sporadycznie, ale zawsze] i ja też parę razy nim twarz umyłam, jak miałam końcówkę swojego albo coś i byłam zadowolona nie wysusza, i jak go jakieś 5-6 dni pod rząd używałam [ach, ten leń] to powiem, że pryszcze mi się tak często nie robiły.. chyba zakupię sobie taki w wersji dla dziewczyn ale w sumie to czym one się różnią? są łagodniejsze czy co? a może chodzi o zapach?
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-06-14, 08:52
Nocandygirl skóra mężczyzn jest grubsza od naszej, żel dla kobiet ( wersja różowa albo też w takim niebieskim opakowaniu, kolor chyba tez niebieski z tego co pamiętam, bo miałam obydwa) ma drobne drobinki ścierajace. a ten w wersji męskiej ma większe, przystosowane do złuszczania grubszej skóry.
nie powinnaś używać takiego żelu brata
czyli jakiś żel do twarzy, krem do twarzy, coś do mycia ciała i antyperspirant. coś do golenia i po goleniu... ewentualnie jakiś krem nawilżający do rąk i ust, jak kto lubi.
no faktycznie, jak o tym myślę, to zdecydowanie nivea rzuca mi się na pierwszy plan, ta dla mężczyzn. firma sprawdzona przez wiele lat, mają dobry wybór całej gamy kosmetyków i ładne zapachy... btw, czemu dla nas kobiet nie robią takich żeli dwa w jednym: do ciała i do włosów szkoda, dobra opcja, oszczędnośc czasu i miejsca w kosmetyczce...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
lapacho Początkująca
Wysłany: 2009-07-05, 20:34
Jeśli mogę wtrącić to nivea ma fajny tylko balsam po goleniu.
A tak na marginesie każdy facet powinien mieć w swojej kosmetyczce:
- piankę lub żel do golenia a co za tym idzie również maszynkę
- płyn lub balsam po goleniu
- szczoteczkę oraz pastę do zębów
- płyn pod prysznic
Mój używa też mleczka nawilżającego Dove
Ładnie mu później skóra pachnie i jest taka gładka :) ale nie robi tego codziennie, tylko jak mu przypomne, a szkoda....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum