Kiedyś będąc u babci nie wziełam sobie żadnych kosmetyków. Ale na szczęście babcia miała i było to AA Złota Kuracja, Mleczko rewitalizująco-wygładzające dla cery 60+.
Ale powiem wam że nigdy nie miałam tak nawilżonej i gładkiej cery. Po prostu super.
Więc moje pytanie brzmi, czy mając 25 lat można używać takich kosmetyków czy one są raczej zarezerwowane dla osób starszych. wiem w sumie ze nie powinno się bo młoda skóra się przyzwyczai i na starość żadne kosmetyki nie będą pomagać ( jak i kolagen i inne).
Co o tym myślicie wogóle ??
Ale z drugiej strony skóra nie weźmie z kremu więcej niż potrzebuje i nie przyzwyczai się do tych składników, skoro sama sobie ich nie produkuje...
Niby nie trzeba, ale można, bo nie zaszkodzi.
Wysłany: 2011-11-29, 10:43
Po 60tce kremy zalecane do do Twojej skory nie beda dzialac - po prostu. Proponuje kremiki +20 ew. +30 . Jestem w podobnym wieku i uzywam pelingu do twarzy i kremu , ktore dodalam w zdjeciach i mam gładką cere i mocno nawilzona ;) Nie ma koniecznosci uzywania tak mocnych kremow w tak mlodym wieku. Po 60tce dopiero sie zaczna problemy z cera ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum