Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kolorowe, kosmetyki, vipera

Kolorowe kosmetyki Vipera
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-06-07, 15:17 Kolorowe kosmetyki Vipera

Witam Was, moje Użytkowniczki :) Ze względu na to, że powoli zbliża się nasze ulubiona pora roku - Lato, najlepszy czas, by pomówić o kosmetykach, które dodają nam koloru :). Może podam kilka swoich propozycji, proszę również i Was o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami, jeżeli idzie o ten rodzaj kosmetyków :)

Ze względu na to, że ostatnio w swoim kuferku gości głównie Vipera, postanowiłam troszkę opisać te produkty, na które warto zwrócić uwagę przy zakupie :)

1. SZMINKA ''CREAM COLOR''

Luksus, który widać
- Nasycone, kryjące kolory
- Aksamitny połysk
- Odżywcza, kremowa formuła
- Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku 2007.

Moja opinia: Więc tak :P Mam numer 105 Romance i jedyne, co mogę powiedzieć, jest to moja najlepsza szminka, jaką miałam do tej pory. Wcześniej miałam Astora i niestety musi kryć. Nie dość, że wysoka cena, to 2h i na ustach nie miałam żadnego koloru. Natomiast Vipera ma przyjemny zapach, bogatą kolorystykę i nie ściera się tak szybko jak inne.

2. BŁYSZCZYK "DRES UP"
Stroi usta, kreuje szałowy efekt
- Oszałamiająco lśni
- Pozostawia długotrwały efekt
- Kilkustopniowo nawilża
- Zawiera witaminę E - "eliksir młodości".

Moja opinia: Mam nr 553 i jestem zadowolona. Jest to średni róż. Faktem jest to, że usta i pięknie połyskują i kosmetyk daje długotrwały efekt. Kolejna rzecz, urzekło mnie całkowicie opakowanie praktyczne i baaaardzo eleganckie :).

3. BŁYSZCZYK "MAXI LIPS"
Powłoka krystalicznego blasku, kombinacji koloru i poświaty
- Poprawia nie tylko wygląd, ale i kondycję naskórka
- Zawiera wygładzający kompleks na bazie kolagenu
- Wielościenne cząsteczki efektownie rozbłyszczają taflę ust.

Moja opinia: Numer 213 bardzo delikatny, prawie niewidoczny na ustach. Nie klei się, a przede wszystkim nie zostawiał białych śladów w kącikach ust, co się chwali. Niestety dowiedziałam się, że zaprzestano produkcji tego błyszczyka, czego bardzo żałuję

4. MASCARA 3D SUPERBLACK
Długo utrzymująca się warstwa głębokiej czerni modeluje rzęsy intensywnie je pogrubiając, wydłużając i zagęszczając
- Dwukrotnie naniesiona zwiększa objętość rzęs o 300%
- Nasycony barwnik wyraźnie zaznacza kontury oczu
- Woski i proteiny przywierając uelastyczniają rzęsy
- Receptura maskary jest bezpieczna dla osób noszących soczewki kontaktowe.

Moja opinia: Mile zaskoczył mnie kolor głębokiej czerni. Zdecydowanie pogrubia rzęsy, czy o 300% to nie wiem, ale na pewno rzęsy są ciemniejsze, niż przy użyciu innego czarnego tuszu. Plusem też jest jego trwałość. Miałam go przez 3 miesiące. Polecam :).

5. ODŻYWKA "SILK COAT" Z JEDWABIEM
- Poprawia twardość i grubość płytek paznokciowych
- Zapobiega łamliwości, uelastycznia
- Może pełnić rolę podkładu pod lakier koloryzujący
- Poleruje paznokcie mlecznym połyskiem.

Moja opinia: Baaardzo ją lubię :). Po pierwsze za jedwab, który wiemy, że potrafi zdziałać cuda, a po drugie chwalę sobie długotrwałość i brak odprysków. Używałam jej przez 2 miesiące i kondycja paznokcia zdecydowanie się poprawiła. Jakość bardzo porównywalna do odżywek Sally Hansen. Różnica tylko w cenie :).

Jeśli chodzi o lakiery, bardzo dobrą opinię słyszałam o TOP COAT UV. Jest to lakier, który w odpowiednim świetle daje efekt fluorescencyjnej poświaty. Miałam podobny z Inglota. Tego kosmetyku Viper'y jeszcze nie miałam, ale na pewno się skuszę :). Bardzo lubię tego typu lakiery, ponieważ dają one efekt wybielenia.

Mam nadzieję, że podobała Wam się moja krótka prezentacja :). Zapraszam i Was do dyskusji, czekam na Wasze propozycje.

Źródło: Katalog Vipera Cosmetics.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-06-07, 21:13 

Ja osobiście nie używałam kosmetyków Vipery, ale ostatnio moją uwagę przykuły lakiery. W sam raz nadają się na lato, na pewno się skuszę :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-06-07, 21:17 

No ja też jestem pełna podziwu dla kolorystyki. Nawet te zagraniczne marki nie mają tak szerokiej gamy barw. Co więcej uważam, że trzeba w jakiś sposób promować tę markę, bo wiem z własnego doświadczenia, że są to dobre i niedrogie kosmetyki. Podobnie jak Ziaja. A chyba o to w tym wszystkim chodzi :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-06-07, 21:51 

Dokładnie, w Polsce istnieje przekonanie, że co tanie jest nieskuteczne itp. A wcale tak nie jest, dobrym przykładem jest Ziaja, niska cena, ale i jakość produktów wysoka. Podobnie jest z Viperą osobiście nie stosowałam, ale już kilka pozytywnych opinii czytałam :)

Żeby nie było OT, to na lato również polecam mgiełkę do ciała zamiast mocnych perfum :)

isia_144 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-08, 09:57 

Och chyba się skuszę na tą szmineczkę w jakimś cielistym odcieniu :) Kiedyś chciałam kupić cienie tej firmy ale za każdym razem jak przychodziłam z zamiarem kupienia mieli braki i akurat moich odcieni nigdy nie było :/

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-06-08, 11:10 

Ten odcień pomadki Romance ja również posiadam od 5-6 miesięcy, co prawda używam dosyc rzadko bo na półce leży masa innych pomadek i błyszczyków, ale kolorek trafiony, z pudru rozświetlającego także jestem zadowolona, świetne wykończenie wakacyjnego makijażu zapewnią rozświetlające drobinki. bardzo jestem zadowolona z zakupu potrójnych cieni do powiek, wybrałam odcienie szarości, bo jakos te kolorki mi najbardziej podchodziły, a jakość naprawdę wysoka, zdecydowanie lepszej jakości niż cienie Rimmela.

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-06-08, 14:58 

nigdy nie miałam tych kosmetyków, w sumie rzadko na nie trafiam w sklepach, ale z chęcią sprawdzę po tak pozytywnych opiniach

TigerANDBear 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-08, 16:53 

Nie wszystko co tanie musi być od razu neiskuteczne,to nie zawsze idzie w parze. A co do tych lakierów to takze nigdy nie używałam,ale pozytywne opnie coraz bardziej mnie do nich przekonują.

Anna07 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-10, 12:40 

ta firma ma też oferte idealną na wyjazdy. Lakier w takich małych buteleczkach. kosztuje trochę ponad 3 złote, a kolorów maja tyle, że jest z czego wybirać

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-06-14, 15:34 

jak już pisałam w innym temacie, kupiłam eyeliner z Vipery i jestem z niego bardzo zadowolona, świetny jakościowo, jestem pod ogromnym wrażeniem :-)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-08-06, 17:22 

Kupiłam dzisiaj 2 malutkie lakiery z Vipery po 3,30 sztuka:) Kupiłam taką mtową zieleń nr 164 i booooski szary nr 168! Kolorów mają taki wybór że można dostać oczopląsu! Dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam w sklepie stoisko Vipery:)
W życiu nie widziałam tyle kolorów!!! :mrgreen:

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-08-08, 17:34 

Ja też kupiłam lakier z Vipery tutti frutti o ile dobrze pamiętam, nie jestem zadowolona z konsystencji :/

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-08-09, 10:54 

Ja ostatnio cały czas używam rozświetlającego pudru z Vipery, niedługo zakupię kolejny :-D Idealny na lato, matuje i rozświetla, odbija promienie słoneczne, twarz dzięki niemu promienieje :-) Polecam :mrgreen:

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-08-09, 13:25 

Dziwne te lakiery, kolory mają fajne, ale jak nałoży się 1 warstwę paznokcie są jakby w ciapki, po dwóch warstwach jest ok. Dziwna konsystencja...

maladamulka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-08-13, 20:32 

Czytam tak wasze wpisy i całkowicie się z Wami zgadzam. Ciągle płacimy kilka razy tyle ile to warte bo wierzymy że jak jakiś kosmetyk jest drogi to musi być super dobry. W rzeczywistosci jednak bardzo często te tanie znanych istniejących od lat firm są równie dobre :))))))) albo i czasem lepsze :)

Odpowiedz do tematu