Witam Was, moje Użytkowniczki :) Ze względu na to, że powoli zbliża się nasze ulubiona pora roku - Lato, najlepszy czas, by pomówić o kosmetykach, które dodają nam koloru :). Może podam kilka swoich propozycji, proszę również i Was o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami, jeżeli idzie o ten rodzaj kosmetyków :)
Ze względu na to, że ostatnio w swoim kuferku gości głównie
Vipera, postanowiłam troszkę opisać te produkty, na które warto zwrócić uwagę przy zakupie :)
1. SZMINKA ''CREAM COLOR''
Luksus, który widać
- Nasycone, kryjące kolory
- Aksamitny połysk
- Odżywcza, kremowa formuła
- Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku 2007.
Moja opinia: Więc tak :P Mam numer 105 Romance i jedyne, co mogę powiedzieć, jest to moja najlepsza szminka, jaką miałam do tej pory. Wcześniej miałam Astora i niestety musi kryć. Nie dość, że wysoka cena, to 2h i na ustach nie miałam żadnego koloru. Natomiast Vipera ma przyjemny zapach, bogatą kolorystykę i nie ściera się tak szybko jak inne.
2. BŁYSZCZYK "DRES UP"
Stroi usta, kreuje szałowy efekt
- Oszałamiająco lśni
- Pozostawia długotrwały efekt
- Kilkustopniowo nawilża
- Zawiera witaminę E - "eliksir młodości".
Moja opinia: Mam nr 553 i jestem zadowolona. Jest to średni róż. Faktem jest to, że usta i pięknie połyskują i kosmetyk daje długotrwały efekt. Kolejna rzecz, urzekło mnie całkowicie opakowanie praktyczne i baaaardzo eleganckie :).
3. BŁYSZCZYK "MAXI LIPS"
Powłoka krystalicznego blasku, kombinacji koloru i poświaty
- Poprawia nie tylko wygląd, ale i kondycję naskórka
- Zawiera wygładzający kompleks na bazie kolagenu
- Wielościenne cząsteczki efektownie rozbłyszczają taflę ust.
Moja opinia: Numer 213 bardzo delikatny, prawie niewidoczny na ustach. Nie klei się, a przede wszystkim nie zostawiał białych śladów w kącikach ust, co się chwali. Niestety dowiedziałam się, że zaprzestano produkcji tego błyszczyka, czego bardzo żałuję
4. MASCARA 3D SUPERBLACK
Długo utrzymująca się warstwa głębokiej czerni modeluje rzęsy intensywnie je pogrubiając, wydłużając i zagęszczając
- Dwukrotnie naniesiona zwiększa objętość rzęs o 300%
- Nasycony barwnik wyraźnie zaznacza kontury oczu
- Woski i proteiny przywierając uelastyczniają rzęsy
- Receptura maskary jest bezpieczna dla osób noszących soczewki kontaktowe.
Moja opinia: Mile zaskoczył mnie kolor głębokiej czerni. Zdecydowanie pogrubia rzęsy, czy o 300% to nie wiem, ale na pewno rzęsy są ciemniejsze, niż przy użyciu innego czarnego tuszu. Plusem też jest jego trwałość. Miałam go przez 3 miesiące. Polecam :).
5. ODŻYWKA "SILK COAT" Z JEDWABIEM
- Poprawia twardość i grubość płytek paznokciowych
- Zapobiega łamliwości, uelastycznia
- Może pełnić rolę podkładu pod lakier koloryzujący
- Poleruje paznokcie mlecznym połyskiem.
Moja opinia: Baaardzo ją lubię :). Po pierwsze za jedwab, który wiemy, że potrafi zdziałać cuda, a po drugie chwalę sobie długotrwałość i brak odprysków. Używałam jej przez 2 miesiące i kondycja paznokcia zdecydowanie się poprawiła. Jakość bardzo porównywalna do odżywek Sally Hansen. Różnica tylko w cenie :).
Jeśli chodzi o lakiery, bardzo dobrą opinię słyszałam o
TOP COAT UV. Jest to lakier, który w odpowiednim świetle daje efekt fluorescencyjnej poświaty. Miałam podobny z Inglota. Tego kosmetyku Viper'y jeszcze nie miałam, ale na pewno się skuszę :). Bardzo lubię tego typu lakiery, ponieważ dają one efekt wybielenia.
Mam nadzieję, że podobała Wam się moja krótka prezentacja :). Zapraszam i Was do dyskusji, czekam na Wasze propozycje.
Źródło: Katalog Vipera Cosmetics.