Mam niebieskie oczy i noszę okulary...jakie kolory cieni do powiek będą dla mnie najbardziej odpowiednie?
Czy to prawda, że nosząc okulary nie powinnam podkreślać oczu czarną grubą kreską na górnej powiece?...tak jak na fragmencie mojego zdjęcia.
Do niebieskich oczu pasuje wiele cieni, ale ważne jest by dobrać do nich odpowiedni odcień z koloru.
Pięknie uwidoczni i podkreśli je kolor złoty, rdzawy, pomarańczowy, ciepłe odcienie brązu, fioletowy, ciemne róże, a dla odważniejszych-czarny. Rzęsy możesz pomalować czarnym lub brązowym tuszem.
a ja proponuję metaliczne szarości - przy brązowych czy intensywnie zielonych oczch nie wyglądają już tak ładnie, a są naprawdę fajne, dają efekt mocniejszego spojrzenia a w mniejszej ilości mogą być stosowane i na dzień, nawet do biura
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
a może jakieś lekkie, pastelowe kolory
chyba trzeba popróbować...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
*Malinka* Coś już napisała
Wysłany: 2011-02-23, 08:14
Cienie do powiek z avonu,
konsystencja pudrowa czyli
taka na pędzel lub aplikator.
Super się je rozprowadza i
można sobie pędzelkiem fajnie
cieniować. Trzymają się bardzo długo.
U mnie cały dzień. Jak maluję się rano
to wieczorem dopiero zmywam.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Ja uważam, że pomarańcze i odcienie brzoskwiniowego by pasowały. Podkreśliłyby kolor Twojej cery i wsółgrałyby z kolorem oczek.
KolagenColway Stała bywalczyni www.KolagenColway.com
Wysłany: 2011-03-15, 13:22
Trudno określić jaki kolor cieni będzie idealnie pasował. Spróbowałabym brązu,ale trzeba się w nim przejrzeć w lustrze i samej stwierdzić czy pasuje. Musisz próbować:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum