Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kolczyk

Kolczyk
Autor Wiadomość
ania.g.krakow 
Początkująca
Ania_Kraków

Wysłany: 2009-10-31, 01:31 Kolczyk

Witam :) Chciałabym sobie zrobić kolczyka w nosie, ale nie wiem za bardzo gdzie jest jakiś dobry salon. Nie za bardzo chciałabym iść do studia tatuażu i nic podobnego, bo bardziej ufam kosmetyczką. Prosze o polecenie mi jakiegoś dobrego salonu :) Z góry dziękuję.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-10-31, 09:38 

Widzę, że jesteś z Krakowa :) Nie rozumiem dlaczego nie chcesz iść do studia tatuażu? ja Ci mogę polecić naprawdę dobry salon (sama tam przebijałam nos). Jeśli chodzi o bezpieczeństwo i higienę to nie masz się czego obawiać. Ostatnio byłam na szkoleniu o dezynfekcji i prowadzący wspomniał, że właśnie to studio bardzo o to dba.

Podaję dokładny adres :)

Pracownia Tatuażu Artystycznego
i Kolczykowania KULT
ul. Szpitalna 20-22
31-024 Kraków

Zresztą nie musisz od razu tam przebijać, najpierw możesz iść i zorientować się :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-10-31, 10:09 

Takie sprawy powierzyłabym prędzej studio tatuaży, niż kosmetyczce... Teraz już higiena, BHP i inne, dopadły wszystkie salony i placówki i nie ma się o co obawiać... Chyba, że idziesz do jakiegoś domowego amatora, w co wątpię...

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-10-31, 18:16 

Często kosmetyczki umiejscawiają kolczyk w złym miejscu i potem on tak brzydko odstaje...
Ja osobiście nie przepadam za kolczykami w nosie- nie wyobrażam sobie siebie z kolczykiem w nosie :-/ już bym wolała w pępku, ale tu jest duże narażenie na zerwanie go itp....

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-11-02, 08:49 

i kosmetyczki i osoby zajmujace sie kolczykowaniem w studio tatuazu do tego typu zabiegow powinny miec takie same uprawnienia, a w tym rowniez miec za soba szkolenie bhp. jedno co moze roznic w tej sprawie kosmetyczki i osoby pracujace w studio tatuazu to umiejetnosci. ja prywatnie mysle ze zdecydowanie wieksze doswiadczenie w tym zakresie beda mialy osoby pracujace w studio tatuazu niz kosmetyczki - tak przynajmniej jest w mojej okolicy.

Angel 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-11-02, 09:55 

u mnie dziewczyny w klasie robia sobie same kolczyki w nosie :-D wiadomo najpierw cos tam dezynfekuja zeby sie nie papralo :-D ale nigdy zadna nie miala jakis problemow ;-) no aled jesli ania.g.krakow boisz sie tzw."laikow" to mysle ze w studiu tatuazy czy u kosmetyczki nie zrobia ci krzywdy :mrgreen: naszczescie teraz troche sie polepszylo z higiena i BHP w takiego rodzaju "pomieszceniach" takze mysle ze bez obawy idz do ktoregos z wyzej wymienionych zakladow;))

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-11-02, 09:58 

Angel napisał/a:
u mnie dziewczyny w klasie robia sobie same kolczyki w nosie :-D

u mnie też były takie przypadki ;)

pati 
pati

Wysłany: 2009-11-02, 10:34 

U mnie też robią... Mnie się osobiście to nie podoba, ale to kwesta gustu.

ania.g.krakow 
Początkująca
Ania_Kraków

Wysłany: 2009-11-02, 23:21 

Właśnie ostatnio bardzo dużo osób zaczęło mnie przekonywać co do tego że kosmetyczki nie są specjalistkami od takich rzeczy. A sądziłam że jakoś w salonach jest bezpieczniej... A jednak sie myliłam. Chciałam jeszcze zapytać jaka jest mniej więcej cena takiego kolczyka :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-11-03, 11:01 

ania.g.krakow, cena zależy jaki chcesz kolczyk, jeśli się nic nie zmieniło to od 70zł do 100zł powinnaś się zmieścić :) ja chyba dałam 90zł z tym, że to było ponad 4 lata temu. Zdecydowałaś już w jakim salonie będziesz przebijać?

pati 
pati

Wysłany: 2009-11-03, 11:15 

W 100 powinnaś się zamknąć, przynajmniej u mnie... A w większych miastach, nie wiem, jak sobie liczą, pewnie ok.20zł drożej, chociaż mogę się mylić...

ania.g.krakow 
Początkująca
Ania_Kraków

Wysłany: 2009-11-03, 16:40 

Dziękuje :) Właśnie zastanawiam się nad poleconą mi przez koleżankę kosmetyczką a salonem który mi poleciłaś, bo czytałam o nim wiele dobrego i wszyscy go polecają. Więc jeżeli mam ryzykować za 30 zł które jest tańsza kosmetyczka to wole chyba iść do Kultu.

Angel 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-11-03, 17:12 

90zl za kolczyka w nosku?? :shock: :shock: :shock: no chyba lekka przesada...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-11-03, 17:15 

Kto pójdzie do Kultu, to potem będzie polecał :)

Angel napisał/a:
90zl za kolczyka w nosku?? :shock: :shock: :shock: no chyba lekka przesada...

Cóż zrobić, takie ceny.

Angel 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-11-03, 17:23 

jejciu to ja pamietam tak z 2 lata temu jak chialam sobie zrobic kolczyk w jezyku to cena wachala sie od 50 do 70zl.... :shock:

Odpowiedz do tematu