Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kolagen

Kolagen
Autor Wiadomość
lalaxx 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-22, 13:10 Kolagen

Hej:] Mam pytanko czy ktoś coś słyszał o kolagenie, właściwie to czy używal bo info o tym wszedzie pełno. Ma kotoś jakieś doświadczenia związane z używaniem kolagenu?? Bo zmarszczki mnie atakuja!!!:) pozdrawiam

zyta 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-22, 21:05 Re: Kolagen

lalaxx napisał/a:
Hej:] Mam pytanko czy ktoś coś słyszał o kolagenie, właściwie to czy używal bo info o tym wszedzie pełno. Ma kotoś jakieś doświadczenia związane z używaniem kolagenu?? Bo zmarszczki mnie atakuja!!!:) pozdrawiam

Ale w jakiej postaci ten kolagen? :) W kremach jest, ale czy skuteczny? No i przecież naturalnie występuje w skórze. Sprecyzuj może pytanie :)

lalaxx 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-23, 12:16 

Chodziło mi dokładnie o ten żelowy;] tak sie rozglądałam po necie i tyle tego jest wiec który wybrać?? myślałam że może macie jakieś doświadczenia:] w kremach słyszałam że nie wiele daje....ale kto tu mówi prawde??:)

zyta 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-25, 22:22 

Oglądałam dzisiaj program, w którym mówili, że skóra nie jest jak gąbka, bo ona ma przede wszystkim zabezpieczać ciało przed wnikaniem szkodliwych substancji. Więc coś, co nie jest "wzmacniane" dodatkowym zabiegiem, tak naprawdę nie wnika w nasza skórę.
Wiadomo, że kolagen to substancja potrzebna w organizmie. Jednak nie wierze, żeby smarowanie się nim (bez specjalistycznego zabiegu kosmetycznego) dało pozytywne skutki.
To trochę tak, jak z kwasem hialuronowym (z resztą on stymuluje powstawanie kolagenu) - jest w kremach, ale nie dociera tam gdzie powinien: nie może wniknąć tak głęboko w skórę i rozpada się, bo nie jest substancją stabilną. Co innego przy wypełnianiu bruzd kwasem hialuronowym - poprzez ostrzykiwanie dociera tam gdzie być powinien, a jako że jest "wzmocniony" nie rozpada się w krótkim czasie i dłużej działa.
Nie wierzyłabym w moc takiego żelu, o jaki pytasz :|

yachoo 
Początkująca
yachoo

Wysłany: 2010-02-27, 10:39 

Witam Panie serdecznie :-)

Moja firma sprzedaje aktywny kolagen naturalny Colway
Jest to kolagen rybi pozyskiwany ze skór rybich. Mogę zaoferować kolagen w trzech
wariantach różniących się stopniem oczyszczenia z melaniny czyli barwnika zawartego
w skórze ryb na grzbietach.

W razie pytań proszę o wysłanie PW lub zamieszczenie postu tutaj, w ofercie są też kosmetyki pielęgnacyjne jak tonik, serum wyszczuplające, żel do mycia twarzy, peeling, oraz kremy na dzień i na noc

joannas 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-27, 17:43 kolagen

Biorę kolagen w tabletkach od 3 tygodni jak na razie to znikneły mi worki pod oczami a miałam je od zawsze , nawet jako 17 letnia dziewczynka nic na nie nie działało , nawet chciałam je usunąć operacyjnie. Teraz mam 35 lat i sama nie moge napatrzyc się w lusterku że ich już nie mam. Poza tym skóra zrobiła mi się bardziej napięta mam wrażenie jak by była naciągnięta. Jak na razie jestem bardzo zadowolona bo już widzę ogromne efekty działania tych tabletek a w ulotkach doczytałam się że pierwsze efekty widać dopiero po 2-óch miesiącach. Wspomagam się jeszcze kremem z kolagenem ale nie wiem czy można pisać nazwę firmy. Chętnie odpowiem na pytania .Pozdrawiam. Joanna

yachoo 
Początkująca
yachoo

Wysłany: 2010-02-27, 18:02 

Pani Joasiu zapewne bierze Pani Colvitę i dodatkowo krem na dzień zawierający kolagen oraz noni i matrixil 3000 :->

joannas 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-27, 18:22 

Niestety nie biorę Colvity choć sporo o niej czytałam , mieszkam w Anglii i nie mam możliwości kupienia tego tutaj, kupuję kolagen angielskiej firmy a kremu do twarzy używam z firmy Loreal, ale jestem pewna że takie efekty dają mi tabletki, muszę powiedzieć że mąż mój też bierze bo ma problemy z kośćmi i od pewnego czasu nie narzeka na bóle kręgosłupa.

lalaxx 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-01, 14:53 

O prosze nie myslalam ze kolagen w tabletkach ma taka moc działania:) Moze dam sie susić jesli to tak działa:] a co do kolagenu o ktory pytalam, poszlam do kosmetyczki i podpytalam, nie pracuje na kolagenie, którego oferte przedstawil/a yachoo, ale tez na kolagenie produkowanym z ryb, Colagenie Max. Dała mi próbeczkę, żebym na buzie sobie wypróbowała no i jest uczucie napinania i może rzeczywiście skóra jest gładsza:] Mówiła, że mogę u niej kupować takie małe słoiczki a cena nie jest przerażająca wiec może skusze sie na dalsze testowanie;]

joannas 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-01, 15:46 kolagen

Ja teraz też przymierzam się do kupienia kolagenu w kremie ,żeby zwiększyć efekt..przynajmniej taką mam nadzieję bo jak to nie pomoże to chyba zostają juz zabiegi u lekarza takie jak botox albo coś podobnego :-D A chodzi mi głównie o zlikwidowanie zmarszczek pod oczami albo ich spłycenie. Nie wiem tylko czy jak przestane brac kolagen to wszystko wróci z powrotem .Czytałam że tabletki trzeba brać ok 4 miesięcy a potem co?? przerwa ...czy taką kurację powtarza się raz w roku, tego się nie doczytałam niestety.
Zastanawiam się czy ktoś używał serum firmy BOTOCEUTICAL reklamują się że są alternatywą dla botoxu.
Pozdrawiam

ZnanySalon 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-10, 10:20 

A jaki masz rodzaj skóry?? Bo generalnie kolagenu nie zaleca sie stosowac do cery tłustej. Kupic moozesz w każdym salonie kosmetycznym,z tym nie ma problemu.

joannas 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-13, 13:12 

Mam suchą cerę , ale nigdzie nie doczytałam ,żę są jakiekolwiek przeciwskazania jeśli ma się cerę tłustą.

zyta 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-16, 14:49 

Niestety wszystko, co "wklepujemy" w skórę nie zlikwiduje tego, co już powstało... Można próbować i pewnie to całkiem niezły sposób na opóźnienie powstania zmarszczek... Ale jeśli chcemy faktycznie pozbyć się już powstałych zagłębień, to zostaje nam wypełnienie kwasem hialuronowym i ostrzykiwanie botoxem. Plus tych zabiegów jest taki, że efekt mamy natychmiastowy, a substancje docierają tam, gdzie mają dotrzeć. Skóra to filtr a nie gąbka.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-03-16, 22:00 

ostatnio widzialam jak wstrzykuje sie kwas w skore w rozmowach w toku ;] i chocbym wygaldala jak gabka to nie na moje nerwy takie zabiegi.

Woman 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-18, 10:28 Jak ma cos działać to tylko od wewnatrz

kolagen jest w różnych postaciach, jednak jak zaznaczyła jedna z was skóra nie jest jak gąbka i wchłania tylko tyle ile potrzebuje, nie robi zapasów. Co innego dostarczanie kolagenu od środka np w formie kapsułek lub tabletek. Kremy działają tylko do momentu ich stosowania a też trzeba je zmieniać bo jak się skóra przyzwyczai to problem na nowo się pojawia. Obecnie biorę tabletki Collagen firmy By-Health przystępne cenowo (ok 50pln), rezultaty macie po kuracji 2 m-c. Firmę znam z Francji, ale jest juz dostępna też w Polsce.

Odpowiedz do tematu