Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kolagen

Kolagen
Autor Wiadomość
continue 
Użytkowniczka
Polish Elite Board

Wysłany: 2010-08-31, 20:37 

CZYTAJ PILNE !!!

Ja tydzień temu zakupiłem Collagen By-Health narazie żadnych pozytywnych zmian, może skóra wyjaśniała troszkę lepiej ale jeszcze za wsześniej bym mógł się konkretnie wypowiedzieć ponadto ponad 200zł w aptece zostawiłem na żele kremy toniki Bioderm i witaminy, piling etc i inne po tych kremach zelach i preparat do mycia skóra odrazu nabrała barw i jest bardziej matowa i gładka, nie wiem dlaczego ale przed wejściem do apteki zrobiłem sobie listę co mam kupić resztę doradziła mi aptekarka, tylko ledwo powstrzymywała się od śmiechu ? nie wiem dlaczego!!! Dlatego że facet kupuje kosmetyki? a może mam chodzić brudny? Ehh mentalność ludzi... i jeszcze te baby w kolejce poganiające mnie i rzucające teksty typu: Panie jak długo będzie pan wybierał te kosmetyki, kolejka się robi, szybciej i w ogóle babki jakieś zdziwione byłe głupio się uśmiechając... przyznam że aż trochę mi głupio się zrobiło. Zapytałem aptekarkę o jakiś krem po oczy ona zapytała mi się: Po co panu? ja odpowiedziałem że Rano jak wstaję do pracy niewyspany to mam trochę napuchnięte pod oczami i chcę kupić jakiś krem ochronny czy coś takiego a aptekarka na to dała mi porządny wykład: Nie ma takich niech pan wcześniej kładzie się spać i wypoczywa, etc etc bo to są oznaki przemęczenia i nie dała mi żadnego kremu pod oczy??? to co wy kupujecie?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-08-31, 23:08 

Hehe :mrgreen: Nie ma kremu pod oczy, który usunie wory czy cienie pod oczami. Kobiety stosują na to korektor pod oczy :D Są oczywiście kremy pod oczy, ale dają bardzo marne efekty.

continue 
Użytkowniczka
Polish Elite Board

Wysłany: 2010-09-01, 00:44 

To gdzie są i co robią naukowcy z laboratorium Viszi czy wichy Vichy czy loraeal paris? :evil:

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-09-01, 00:55 

Vichy i Loreal to wcale nie takie dobre firmy, mają po prostu dobrą reklamę :mrgreen:
Nie ma takiego specyfiku, ale zapytaj w aptece o żel aloesowy lub świetlikowy i stosuj pod oczy, pomoże, ale tylko minimalnie. Kolagen, który bierzesz też powinien na to pomagać, przynajmniej czytałam że pomaga również na wory i sińce pod oczami.

continue 
Użytkowniczka
Polish Elite Board

Wysłany: 2010-09-01, 10:11 

Do tej pory sądziłem że to najlepsze firmy, dobra Nie znam się na tym.
Dobrze juś się nie będe wypowiadał.
Już się pogubiłem.
pzd wszystkich.

Anna07 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-09-03, 09:47 

a ja dałam sie skusić na maski kolagenowe z Beauty Face. Zastosowałam i naprawdę po zabiegu moja twarz byla boska. Taka gładziutka i miękka. Warto czasem zainwestować pare złotych w siebie samą. Doskonałe przed imprezą !!!

Woman 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-13, 19:52 worki pod oczami!!!

wiesz co polecam ci okłady z zielonej herbaty! sa super nie tylko lagodz podraznione oczy, rozjasniaja skore ale i bardzo odprezaja :) VICHY i LOREAL to najwiekszy pic w branzy kosmetycznej. Jest jeszcze kilka firm ktorych z pewnoscia juz nie zastosuje. Tez biore Collagen by-health, jesli i ty brales regularnie to efekty sa bardzo fajne :) mam super skore, jasniejsza zadnych przebarwien i nawilzona tak fajnie, milutka :0 a na deser paznokietki:) postaram sie zaladowac zdj, specjalnie umalowalam pazurki na niebiesko bo mam sie teraz czym chwalic a nie chowac po kieszeniach :)!!!

[ Dodano: 2010-09-13, 21:09 ]
przepraszam za czarne zdjecie ale jak sie na nie nacisnie to sie otwiera nie wiem czemu tak sie dzieje :(

lilka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-14, 08:21 

Natknęłam się na kosmetyki z nowozelandzkiej firmy Merino. Większość z nich zawiera nawilżającą lanolinę. Kremy przeciwzmarszczkowe czy balsam poprawiający kondycję skóry zawiera kolagen, wydają się być bardzo efektywne. Ujędrnienie + nawilżenie + witaminy to według mnie najlepszy sposób na utrzymania naszej skóry w odpowiedniej formie :)

m.siergiej 
Początkująca

Wysłany: 2010-10-14, 10:15 

Może warto było by wypróbować jakieś suplementy diety? Powierzchowne działania kremu mogą nie wystarczyć jeśli w takim wieku masz już takie problemy z cerą. Poleciła bym ci np Collagen By-Health. W składzie ma kolagen. witaminy C i E no i ekstrakty z pestek winogron. Moja skóra jest po tym preparacie gładka i nawilżona, praktycznie w ogóle już nie stosuje kremów nawilżających. Próbowałam preparatów typu Skrzypowita ale okazały się picem na wodę. Collagen nie tylko działa pozytywnie na zmarszczki ale na całą strukturę skóry wiec nawet na cellulit i rozstępy. Produkty z kolagenem są zazwyczaj bardzo drogie w związku ze swoją skutecznością. Ten jest najtańszy na rynku jaki udało mi się znaleźć.

side 
Początkująca
side

Wysłany: 2010-10-15, 15:34 

Jak stosujecie collagen by-health ?
W ulotce jest napisane 2 tabletki 2 razy dziennie, co w mojej ocenie moze oznaczac 2 (2x1) jak i 4 (2x2) tabletki dziennie

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-10-15, 15:44 

Jak 2 tabletki 2 razy dziennie to wychodzi ze razem 4 tabletki.
Ale dla pewnosci zapytaj lekarza.

emesz 
Początkująca
Wejdź do gry

Wysłany: 2010-10-16, 09:09 

Ale po co od razu tabletki są przecież odpowiednie kremy które łatwo się wchłaniają ponieważ są na bazie naturalnych składników Czy znacie może lecznicze działanie borówki na skórę twarzy i nie tylko?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-10-16, 17:34 

Kremy z kolagenem podobno nie dzialaja bo kolagen sie nie wchlania przez skorę czy jakos tak :-P dlatego skuteczniejsze są tabletki. Np z naturalnym kolagenem.

emesz 
Początkująca
Wejdź do gry

Wysłany: 2010-10-19, 14:45 

mam już stałe klientki które używają kremu z ekstraktem z borówki i po tym że mam ponowne zamówienia mniemam że są skuteczne.

Woman 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-20, 16:54 

Side masz widomość na prive o collagen, ja stosuje pełna dawke czyli rano 2 tabletki i wieczorem 2 tabletki (w sumie 4 dziennie starcza na 3tyg).

Borówka bardzo ciekawy produkty tylko chyba bardziej jest na oczy niz na skore :) ma wiele wlasciwosci ja widzialam do picia na oczy :) Teraz do kuracji dolaczylam colostrum i apetycik na slodkosci chyba mniejszy lub to moja wielka chec zrzucenia 2kg ;)

[ Dodano: 2010-11-13, 13:48 ]
http://noblehealth.chce.to

chyba zostane ich fanka;) side dzieki za info na priv skorzystalam z okazji i mam dwa za cene jednego :) Colostrum jest super w smaku tylko czasami nawet sie ciezko opanowac zeby nie zjesc wiecej niz pisza na etykiecie ;)
pozdrawiam

[ Dodano: 2010-12-02, 07:26 ]
http://gruper.pl/x.php/1,...yki-Polska.html

uwielbiam korzystać z okazji :)

Odpowiedz do tematu