Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: klinika, nantes., urody, zdrowia

Klinika Zdrowia i Urody NANTES.
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-08-06, 23:27 Klinika Zdrowia i Urody NANTES.

Witam Was, moje drogie Użytkowniczki.

Z przyjemnością chcę Wam przedstawić ideę i produkty Kliniki Zdrowia i Urody NANTES. Klinikę cechuje niezwykle urozmaicona oferta zabiegowa, która satysfakcjonuje najbardziej wymagających Pacjentów. Priorytetem jest osobliwa i indywidualna opieka pod okiem najlepszych specjalistów medycyny estetycznej, stomatologii zachowawczej i estetycznej, dermatologii, kosmetyki i chirurgii plastycznej.

Warto przede wszystkim wspomnieć o najnowszym odkryciu, jakim jest seria kosmetyków NANO Aqua +. Jest ona efektem wieloletnich badań nad strukturą cząsteczek wody, które dzięki swym Nano rozmiarom potrafią zaopatrzyć naszą skórę z niezbędne jej substancje odżywcze. W jaki sposób to działa?

Połączenie innowacyjnej technologii NANO-Aqua, opracowanej przez Naukowców Laboratorium NANTES oraz intensywnie działających składników regenerująco - odżywczych, zadba o kompleksowe podejście do ZDROWEGO PIĘKNA.
Woda składa się z grup cząsteczek H2O. Dzięki wykorzystaniu najnowszych technologii duże skupiska cząsteczek wody ulegają rozbiciu na niewielkie, uporządkowane grupy tzw. klastery. Pojedyncza cząsteczka wody ma zaledwie 1 nm (nanometr) średnicy stąd wywodzi się nazwa NANOwody.
Badania pozwoliły stwierdzić, że NANOwoda ma szczególne właściwości. Jest ona doskonałym rozpuszczalnikiem dla aktywnych związków oraz dzięki nanorozmiarom wyjątkowym nośnikiem substancji odżywczych w głąb skóry.
Odkrycie NANOwody dało impuls do poszukiwania jej zastosowań, którego jednym z efektów jest użycie NANOwody do wytwarzania wysokiej jakości kosmetyków. NANOwoda, po raz pierwszy na świecie pozwala skórze niemal całkowicie wchłonąć substancje aktywne i odżywcze zawarte w kosmetykach, wzmacniając i pielęgnując skórę z nieporównywalnie lepszym skutkiem.

Teraz przejdę do omówienia linii kosmetycznej i produktów, które otrzymałam od NANTES w celach testowych.

Seria CLEAN & FRESH - przeznaczona dla cery trądzikowej i z problemami.

1. Antybakteryjny TONIK z wyciągiem z zielonej herbaty i jeżówki.

Opis produktu

Skóra z problemami łojotokowymi wymaga wyjątkowej dbałości o jej oczyszczenie i nawilżenie. Gama kosmetyków Clean&Fresh przygotowana na bazie wyciągu z jeżówki oraz ekstraktu z zielonej herbaty uwalnia pory od toksyn i stanów zapalnych. zdrowa i lśniąca skóra bez wyprysków każdego dnia.

Bezalkoholowy antybakteryjny tonik przeznaczony jest do pielęgnacji cer mieszanych i tłustych. Zawiera roślinne
antybakteryjne molekuły z jeżówki oraz Acnacidol, których zadaniem jest przywrócenie równowagi skórze trądzikowej. Wyciągi roślinne połączone z kompleksem specjalnie dobranych witamin ograniczają nadmierny łojotok, rogowacenie naskórka, zapobiegają stanom zapalnym przywracając naturalne pH skóry. Tonik Clean&Fresh doskonale oczyszcza zaczopowane ujścia gruczołów łojowych, zapobiega rozwojowi bakterii
odpowiedzialnych za powstawanie wykwitów skórnych. Clean&Fresh odświeża, nawilża, zmniejsza wydzielanie sebum, obkurcza rozszerzone pory, zapobiega powstawaniu zaskórników.

Moja opinia:
Według mnie tonik jest rewelacyjny. Oczyszcza, pielęgnuje, nie pozostawia jakichkolwiek zanieczyszczeń na skórze. Gwarantuje on świeżość, nawilżenie i jest doskonały dla cery mieszanej, która wymaga specjalnej pielęgnacji. Nie wywołuje reakcji alergicznych, ma delikatny, przyjemny zapach.

2. Głęboko oczyszczający ŻEL do mycia twarzy z ekstraktem z zielonej herbaty i jeżówki.

Opis produktu

Głęboko oczyszczający żel myjący do codziennej pielęgnacji, z zawartością antybakteryjnych i regulujących molekuł roślinnych został opracowany z uwzględnieniem specyficznych potrzeb cery trądzikowej. Specjalny zestaw naturalnych betain doskonale myje skórę, usuwając z jej powierzchni wszelkie zanieczyszczenia, odblokowując pory i umożliwiając skórze oddychanie. Żel wzbogacony został o antybakteryjne molekuły Acnacidol, których zadaniem jest przywrócenie

fizjologicznej równowagi skóry trądzikowej. Acnacidol oraz wyciąg z jeżówki, wspomagają utrzymanie kwaśnego odczynu skóry oraz hamują rozwój bakterii odpowiedzialnych za pojawianie się stanów zapalnych i zaczerwienień. Wyciągi roślinne regulują pracę gruczołów łojowych i zmniejszają ilość wytwarzanego sebum. Żel Clean&Fresh zapewnia właściwą pielęgnację cery trądzikowej przywracając jej zdrowy i świeży wygląd.

Moja opinia:
Żel usuwa wszelkie zanieczyszczenia. Sprawdza się nawet podczas demakijażu oczu, czy twarzy. Nie podrażnia, nie wywołuje reakcji alergicznych. Doskonale oczyszcza i pozostawia skórę świeżą przed długi czas. Idealnie współgra z działaniem toniku tej samej serii. Skóra jest oczyszczona i nawilżona.

3. Normalizująco - odżywczy KREM do twarzy z ekstraktem z zielonej herbaty i jeżówki.

Opis produktu

Codzienne wzmacnianie i odżywianie obok oczyszczania, jest najważniejszym elementem pielęgnacji skóry z problemami. Zatkane pory, wypryski, uszkodzone warstwy naskórka oraz nadmierne błyszczenie to najbardziej dokuczliwe problemy skóry łojotokowej. Podczas gdy inne produkty dostępne na rynku tylko maskują zmiany skórne, kosmetyki z serii Nano Aqua + Clean&Fresh je łagodzą, aż do całkowitego uspokojenia nadmiernego łojotoku i wyrównania kolorytu skóry. Kompleks witamin oraz wyciągi roślinne niwelują stany zapalne, przywracając skórze naturalne pH.

Uporządkowane nanotechnologicznie cząsteczki wody dostarczają do głębokich warstw naskórka składniki oczyszczające zawarte w molekułach z jeżówki i zielonej herbaty, utrzymując jego równowagę
i odżywienie. Acnacidol pozyskiwany z mleczka pszczelego chroni skórę przed ponownym powstawaniem wyprysków i wspomaga odnowienie uszkodzonych komórek. Pobudzona do regeneracji skóra łatwiej radzi sobie ze stanami zapalnymi, odwdzięczając się gładką i świeżą cerą bez wyprysków i zaskórników.

Moja opinia:

Przy tym kosmetyku należy wspomnieć przede wszystkim o doskonałym działaniu i wydajności. Doskonale sprawdza się przy tym rodzaju cery. Nie wysusza, nie uczula, nie zostawia tłustej warstwy na skórze twarzy. Ma właściwości odżywcze i nawilżające. Można używać go śmiało przed nałożeniem makijażu. Produkt godny polecenia!

PERFECT BODY
Oliwkowy BALSAM z ekstraktem z zielonej herbaty.

Opis produktu

Wyciąg z zielonej herbaty i oliwa z oliwek zapewnią Twojej skórze elastyczność, gładkość, głębokie nawilżenie i niespotykany blask.

Wyszczuplająco - ujędrniająco - odżywczy balsam do pielęgnacji ciała opracowany został specjalnie z myślą o codziennej pielęgnacji.

Wyraźny efekt działania balsamu osiągnięto stosując unikalne połączenie: osiągnięć NANOTECHNOLOGII, kompleksu naturalnych emolientów, wyciągu z oliwy z oliwek, ekstraktu z zielonej herbaty oraz kompleksu wyszczuplająco - ujędrniającego. Synergiczne działanie kofeiny i palmitoilokarnityny powoduje redukcję tkanki tłuszczowej i ujędrnienie skóry. Substancje te, wnikając głęboko w skórę poprawiają mikrocyrkulację i przyspieszają metabolizm. Balsam odnawia płaszcz lipidowy skóry, która staje się gładka i delikatna.

Moja opinia:
Dawno nie byłam tak bardzo zadowolona z nawilżenia i miękkości skóry po użyciu balsamu! Jak dla mnie REWELACJA. Doskonale się rozprowadza, nawilża skórę i jest niezwykle wydajny. W dodatku ten cudowny zapach! Naprawdę zostałam mile zaskoczona.

THERMA LIQUID
Głęboko nawilżający KREM do twarzy z ekstraktem z zielonej herbaty.

Opis produktu

Bogata formuła głęboko nawilżającego kremu do twarzy i dekoltu Nano Aqua + opracowana została z myślą o szczególnych potrzebach skóry nadmiernie przesuszonej. Ogrzewanie, klimatyzacja, zanieczyszczone powietrze, stres oraz intensywny tryb życia to tylko kilka przyczyn przyspieszonego starzenia się skóry. Kiedy dodamy do nich częste kąpiele słoneczne, solarium oraz nie zawsze zdrowe, zatykające pory naskórka - kolorowe kosmetyki okazuje się,
że nawet nocą nie dajemy skórze szansy na regenerację. Bogata w składniki odżywcze receptura kremu do twarzy i dekoltu Nano Aqua + Therma Liquid oraz nowoczesne metody ich łączenia z aktywnymi cząsteczkami wody sprawiają, iż nasza skóra staje się promienna i zdrowa.

Nanotechnologicznie uporządkowane cząsteczki wody zawarte w kosmetykach Nantes transportują wyselekcjonowane składniki odżywcze do głębokich, niepielęgnowanych dotychczas warstw skóry. Powoduje to głębokie odżywienie i pobudzenie komórek do autoregeneracji. Skóra staje się zdrowa, nawilżona i pełna blasku.

Moja opinia:

Przyznam szczerze, że nie używałam tego kremu, ponieważ nie jest on przeznaczony dla mojego typu cery. Dałam jednak próbkę mamie, która stwierdziła, że krem w większości spełnia jej wymagania. Przede wszystkim gwarantuje dokładne nawilżenie i regenerację skóry. Ma przyjemny zapach. Doskonały zarówno na noc, jak i na dzień.

Warto też dodać, iż NANOkosmetyki NANTES zostały laureatem tegoroczenej edycji programu LAUR KONSUMENTA, uhonorowane tytułem ODKRYCIE ROKU 2010!!!

Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie roku 2010 to dla nas szczególnie cenna nagroda, gdyż o jej przyznaniu decydują sami konsumenci . W ogólnopolskim sondażu klienci docenili innowacyjne rozwiązania w kosmetologii, które pozwoliły podnieść jakość i skuteczność kosmetyków do pielęgnacji ciała i skóry. Jesteśmy dumni z tego wyróżnienia i dziękujemy naszym klientom za zainteresowanie i zaufanie jakim obdarzyli kosmetyki z Serii Nano AQUA+ oraz markę Nantes.

Pragnę skierować serdeczne podziękowania w kierunku Kliniki Zdrowia i Urody NANTES. Cechuje ich prawdziwy profesjonalizm i skuteczność działania. Jestem wdzięczna, że zgodzili się Państwo na współpracę z Beauty-Forum.

Źródło:
1. www.sklepnantes.pl
2. Ulotka promocyjna Klinika Zdrowia i Urody NANTES.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-08-07, 12:34 

zainteresowal mnie tonik i mleczko do demakijazu z serii witaminowej.
bylabym zainteresowana wspolpraca z firma NANTES skoro poleca te kosmetyki Pati. z tego co widze to wszystkie zebraly jej pozytywne opinie :)

chcialabym sie tylko dowiedziewc czy firma NANTES bylaby chetna podpisac ze mna list intencyjny.
chcialabym tez przekonac sie na wlasnej skorze o wlasciwosciach kosmetykow.
jestem na etapie otwierania gabinetu masazu i odnowy biologicznej i insteresuja mnie toniki i mleczka do demakijazu, bardzo zalezy mi rowniez zeby wszystkie kosmetyki byly kosmetykami satysfakcjonujacymi mnie a przede wszystkim przyszle klientki.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-08-07, 20:10 

Myślę, że śmiało możesz do nich napisać... A kosmetyki są naprawdę godne polecenia ;).

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-08-10, 08:59 

oto moje recenzje:

Miałam okazję wypróbować kilka kosmetyków z firmy Nantes, z linii Perfect Body. Krem do rąk i paznokci oliwkowy nawilżająco – ochronny.
Dłonie po jego użyciu są bardzo dobrze nawilżone, gładkie jak po peelingu. Krem szybko się wchłania, ma przyjemny delikatny zapach, jest to plus jak dla mnie, bo niektóre kremy pachną zbyt intensywnie.
Podsumowując krem jest bardzo fajny, ma również wygodne w użyciu opakowanie.

Nowoczesne oliwkowe mleczko kształtujące i modelujące i sylwetkę z ekstraktem z zielonej herbaty.
Jak sama nazwa wskazuje jest to mleczko, ma dość rzadką konsystencję, bo właśnie tym między innymi różni się mleczko od balsamu. Balsam z tej serii również jest jak ktoś nie przepada za mleczkiem. Ja lubię mleczka i balsamy, chociaż smarując się mleczkiem trzeba więcej czasu poświęcić zanim się wchłonie, jednak warto bo skóra po jego użyciu jest jędrna, miła w dotyku i dobrze nawilżona. Cellulitu nie mam, ale właśnie po to stosuję balsamy żeby zapobiec i ujędrnić skórę.
Wszystkie balsamy stosuję na zmianę z brązującym, więc codziennie nie używam nawilżającego, czy innego, ale zobaczymy też jak będzie po dłuższym stosowaniu tego balsamu, ale myślę, że super, bo zapach świetny, a zielona herbata to mój ulubiony składnik.
Po dłuższym stosowaniu balsam okazał się świetny. Polecam, warty swojej ceny.

Mleczko do demakijażu z ekstraktem z zielonej herbaty
Kolejny kosmetyk który wypróbowałam to wyżej wymienione mleczko, po jego użyciu cera jest odświeżona, jak po zastosowaniu toniku albo preparatu 2 w 1, ale to jest samo mleczko.
Jest przeznaczone dla cery wrażliwej, suchej, normalnej, ale przy mieszanej, takiej jak moja, można używać ponieważ błyszczenie po nim nie występuje. Ja bardziej preferuję żele do mycia twarzy, ale mleczek używam do zmywania tuszu z rzęs. Do oczu jednak mleczka się czasami nie sprawdzają, bo pieką po nich oczy, i tak też jest po tym, dlatego tak jak powyżej napisałam polecam tylko do twarzy. Zapach jest świetny, zielona herbata pachnie bardzo ładnie i tak też smakuje

Krem normalizująco – odżywczy krem do twarzy z ekstraktem z zielonej herbaty i jeżówki.
Wypróbowałam również przez kilka dni ten krem, miałam próbkę, jest bardzo wydajny ze względu na lekką konsystencję. Nadaje się pod makijaż, cera jest po nim matowa, wchłania się szybko. Zawiera zieloną herbatę, ale zapach jej nie przypominał, raczej jeżówkę, dlatego nie przypadł mi do gustu, ale jak ktoś polubi zapach tego kremu to będzie świetny.

[ Dodano: 2010-08-10, 07:11 ]
Nawilżająco ujędrniający balsam antycellulitowy do ciała.
Jak pisałam powyżej o mleczku modelującym sylwetkę używam kosmetyków tego typu, po to żeby zapobiec powstaniu przykrej dolegliwości jaką jest cellulit. Balsam co prawda nie zlikwiduje go do końca, ale zmniejszy, wspomoże inne zabiegi oraz zdrowe odżywianie, ćwiczenia.
Próbka 50 ml starcza na 2-3 razy, ponieważ konsystencja jest dość wydajna, bywają balsamy o cięższej konsystencji. Jeśli ktoś chce coś wydajnego to polecam mleczko, które jest bardzo wydajne, napiszę potem na ile starcza cale opakowanie.
Zapach tego balsamu jest bardzo ładny, zawiera między innymi zieloną herbatę. Skóra po nim jest jędrna, miła w dotyku.

Oliwkowy balsam z ekstraktem z zielonej herbaty
Konsystencja tego balsamu przypomina mleczko, takie trochę cięższe. Skóra po nim jest nawilżona, podobnie jak przy mleczku trzeba trochę dłużej smarować żeby się wchłonął. Zapach oliwek i zielonej herbaty jest bardzo ładny, świetne połączenie. Balsam jest bardzo fajny, polecam dla osób ze skórą suchą. Próbka 50 ml podobnie jak balsamu powyżej starcza na 2-3 użycia.

[ Dodano: 2010-08-10, 07:12 ]
Podsumowując wszystkie kosmetyki, które zastosowałam są godne polecenia, a najbardziej polubiłam balsam, który dłużej stosowałam ora krem do rąk.

akjam89 
Początkująca

Wysłany: 2010-08-10, 15:13 

Widzę, że te kosmetyki mogą liczyć nie tylko na moje uznanie, lecz także profesjonalistek, które znają się bardzio dobrze na różnych preparatach i umieją obiektywnie oceniać wady i zalety:)

Ja mogę subiektywie powiedzieć, że używałam linii Clean&fresh testowanej przez Pati i także uważam, że te kosmetyki są bardzo skuteczne! Polecam wszystkim;)

Odpowiedz do tematu