Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: diecie, kilka, slow

Zamknięty przez: pati
2010-04-27, 15:20
Kilka słow o diecie
Autor Wiadomość
greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Pomogła: 1 raz
  Wysłany: 2009-05-10, 18:55 Kilka słow o diecie

Nie wiem czy taki temat lub podobny już był ale jakoś nie rzucił mi się w oczy. Więc powracając na drogie tematu. W gazetce z dietą na 5, o które już pisałam i coś tam z niej wypisałam jest o wiele więcej ciekawych i przydatnych rzeczy. O to kilka z nich:

Ekstra rada

•Im zimniejsza potrawa tym szybciej zaspokaja apetyt. Następnym razem, kiedy dopadnie Cię ochota na coś słodkiego, zjedz kawałek zamrożonej czekolady, lub np. 2 zamrożone żelki. Będziesz zaskoczona jak szybko przeszedł Ci głód.

• W ciągu 7 dni tygodnia, możesz zrobić sobie kulinarne święto. Spróbuj jednak zachować rozsądek. Bo w tym dniu chodzi o robienie sobie małych przyjemności, a nie o niekontrolowane objadanie się.

• Lubisz jeść na śniadanie to samo? Dietetycy twierdzą, że gdy wybieramy różnorodne potrawy, szybciej czujemy się najedzeni.

• Mała filiżanka mocnej kawy (najlepiej espresso) wypita obrazu po jedzeniu pomoże Ci zachować zgrabną sylwetkę! Dlaczego? Bo zawarta w napoju kofeina przyspiesza przemianę materii - Twój organizm szybciej spali kalorie.

• Spróbuj w ciągu dnia zjeść przynajmniej jedno jabłko. Zawarty w nim błonnik pomaga oczyszczać organizm. Poza tym wypełnia żołądek i podczas następnego posiłku zjesz aż o 10% mniej.

Chwilę poczekaj

Nie jedz od razu gdy tylko poczujesz, że masz na to ochotę. Naucz się odróżniać czy rzeczywiście jesteś głodna, czy też apetyt na przekąskę ma zupełnie inne przyczyny...
Często "winowajcą" jest chwilowy spadek energii spowodowany zmęczeniem. Jedzenie niewiele pomoże, skuteczniejsza będzie krótka przerwa.

Gotowe produkty dla żyjących w pośpiechu

Regularne jedzenie śniadania zmniejsza ryzyko nadwagi aż o 450%!!

•Świerzy wyciśnięty sok z marchwi, Tymbark (198kcal/ 250ml)
• Płatki owsiane z mlekiem i truskawkami NesVita. Nestle ( 196kcal/porcja)
•Musli cynamonowe Fitella (215kcal/porcja)
• Owocogurt, McDonald's (230kcal/porcja)

Między godziną 12 a 13 organizm potrzebuje nowej dawki energii.
Najlepsze są węglowodany, takie jak makaron, ryż, chleb lub warzywa."Jeśli będziesz aktywna przez 5 h nie stanowią one żadnego zagrożenia."

• Sałatka Caesar, KFC (143kcal/240g)
•Makaron z sosem bolońskim, Knorr (79kcal/100g)
•Smaczna zupa Winiary (63kcal/porcja) + kabanos drobiowy (125kcal/50g)
•Łosoś w sosie musztardowym do mikrofali, Frosta ( 131kcal/100g)

" Planuj kolację wcześniej, najlepiej przed godz. 19. W ten sposób pozostawisz swojemu organizmowi całe 12 godz. na regenerację komórek i redukcję tłuszczu". Duża ilość białka zjedzonego wieczorem przyspiesza spalanie tłuszczu.

•Sałatka grecka, McDonald's (200kcal/porcja)
•Filet z kurczaka w sosie czosnkowym, Frosta (98kcal/100g)

Twój organizm w ciągu godziny potrzebuje przynajmniej 250 ml płynów. W pierwszej kolejności sięgaj po niegazowaną wodę mineralną.
Dla każdego, kto ciągle ma coś do zrobienia. Zaspokajają głód do następnego posiłku. Dzięki temu nie będziesz miała ochoty na czekoladę i inne tuczące przysmaki.

•Wafle ryżowe, Wasa (26kcal/szt./6,5g)
•Przekąska owsiana z cynamonem, Elovena (129kcal/30g)
•Actimel naturalny, Danone (69kcal/100g)
•Chipsy warzywne Chrupiące buraczki, Kamis (50kcal/20g)
•Lody Big Milk Algida(91kcal/szt.)
•Mix żurawinowo-orzechowy, Bakaland (364kcal/100g)

Wszystkie te informacje wzięłam z dodatku do katalogu JOY :)

mam nadzieje, ze na coś się przyda.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-01-15, 15:27 

Ostatnio wyczytałam gdzieś w gazecie, że około 2 godziny po kolacji, a 1 godzinę przed samym snem warto jest zjeść grejfruta, który pomoże nam rozbić cząsteczki tłuszczu, dodatkowo poprawi samopoczucie i ułatwi zasypianie. :-D
U mnie póki co się sprawdza ;-)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-01-15, 17:14 Re: Kilka słow o diecie

Cytat:
[quote="greeneyes8"]

Spróbuj w ciągu dnia zjeść przynajmniej jedno jabłko. Zawarty w nim błonnik pomaga oczyszczać organizm. Poza tym wypełnia żołądek i podczas następnego posiłku zjesz aż o 10% mniej.

prawda, ja nawet codziennie jem kilka jabłek

Chwilę poczekaj

Nie jedz od razu gdy tylko poczujesz, że masz na to ochotę. Naucz się odróżniać czy rzeczywiście jesteś głodna, czy też apetyt na przekąskę ma zupełnie inne przyczyny...
Często "winowajcą" jest chwilowy spadek energii spowodowany zmęczeniem. Jedzenie niewiele pomoże, skuteczniejsza będzie krótka przerwa.

tego nie radziłabym jeśc, zresztą te zupki są strasznie słone

z tym się też zgadzam

" Planuj kolację wcześniej, najlepiej przed godz. 19. W ten sposób pozostawisz swojemu organizmowi całe 12 godz. na regenerację komórek i redukcję tłuszczu". Duża ilość białka zjedzonego wieczorem przyspiesza spalanie tłuszczu.
364kcal/100g)

to też prawda ale w sumie n ie powinno się jeść 3 godziny przed snem

w tych gazetach różne rzeczy wypisują

może tez wypowie się jakiś dietetyk :-)
ja tylko trochę czytam o dietach w róznych artykułach, zaglądalam też na portal fit ( chyba mogę podać nazwę bez linku )

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-01-15, 17:18 Re: Kilka słow o diecie

Cytat:
[quote="greeneyes8"]

Spróbuj w ciągu dnia zjeść przynajmniej jedno jabłko. Zawarty w nim błonnik pomaga oczyszczać organizm. Poza tym wypełnia żołądek i podczas następnego posiłku zjesz aż o 10% mniej.

prawda, ja nawet codziennie jem kilka jabłek

Cytat:

Chwilę poczekaj

tego nie radziłabym jeśc, zresztą te zupki są strasznie słone

Cytat:

z tym się też zgadzam

Cytat:
364kcal/100g)

to też prawda ale w sumie n ie powinno się jeść 3 godziny przed snem

w tych gazetach różne rzeczy wypisują

może tez wypowie się jakiś dietetyk :-)
ja tylko trochę czytam o dietach w róznych artykułach, zaglądalam też na portal fit ( chyba mogę podać nazwę bez linku )

makówka 
Początkująca

Wysłany: 2010-01-19, 23:22 

Podstawa w każdej diety to regularne jedzenie i ćwiczenia
Bez tego nie warto nawet zaczynać, bo efekty będą krótkotrwałe.

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-03-14, 12:28 

Ja ćwiczyc lubię, ale niestety mam problemy z tym regularnym jedzeniem, ponadto nie umiem opanowac swojego apetytu na słodycze

Audita 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-03, 17:59 

Żeby to odchudzanie było takie proste jak się mówi to by było nam lżej.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi