Sylka_90 Początkująca
Wysłany: 2010-01-13, 12:23
KIEDY OTWORZYC SALON?
Witam;)
Chciałam się was zaptac o zdanie.. Chodze na studium Kosmetyczne, po skonczeniu będe miała technika kosmetyki. Jak myslicie, czy po takim techniku bede mogla otworzyc własny zaklad.? Bede w pełni wszystko wiedziała, czy muszę sie najpierw jeszcze lepiej doszkolic.?
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-01-13, 14:06
ja bym radzila popracowac troche w zawodzie i zdobyc troche doswiadczeniaw zakladzie pracy, a potem otwierac cos swojego.
zdobywajac w ten sposob doswiadczenie mozna sie dowiedziec pare waznych rzeczy dotyczacych obslugi klienta, czy tez zwyklych technicznych sposobow na przyciagniecie go a to sa perelki ktorych w szkolach nie ucza.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-13, 22:18
Prawda jest taka, że praktycznie każdy może otworzyć taki salon. Ja myślę, że najpierw powinnaś popracować w tym zawodzie, nabrać jakiegoś doświadczenia i dopiero pomyśleć o zakładaniu salonu :) Co więcej pracując u kogoś już w pewien sposób możesz uzyskać klientów, bo w przyszłości będą znali Twoje umiejętności :)
Sylka_90 Początkująca
Wysłany: 2010-01-14, 00:25
No tak macie rację o tym zapomniałam wspiomniec. A jak myslicie czy po takim studium mając technika kosmetyki, zakłady kosmetyczne chętnie zatrudniają takie kosmetyczki czy bardziej liczą sie wyzsze studia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum