Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: katar

KATAR!!!
Autor Wiadomość
ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-03-01, 17:28 

lady m, ja miałam tak samo, tylko że mi mama gotowała anginowca i siedziałam z głową nad tym nawet po 15 minut, ohyda :-/

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-08, 16:33 

Może to głupie pytanie, ale co to jest anginowiec? Nie kierujcie mnie do google, bo już trochę w tym temacie pogooglowałam, jednak chcę się dowiedzieć czegoś więcej od ludzi, którzy to stosowali ;-)

W temacie inhalacji, to ja pamiętam, że były kiedyś w aptece takie krople, czy też płyn do inhalacji, który się dodawało do wody, a który pachniał taką kamforą.... Nie pamiętam jak to się nazywało, ale stosowałam to jakieś 15-20 lat temu i wiem, że pomogło na katar :mrgreen:
Pamiętam też taką malutką maść z kotkiem - jak byłam mała, to dawałam sobie ją pod nos i mi się lepiej oddychało........ też nie wiem czy tą maść można jeszcze w ogóle kupić :-P

A euphorbium to też dobry produkt.... bynajmniej wygodny i o wiele mniej inwazyjny niż inhalacja :-P

ps. przy takiej inhalacji to pory skóry się ładnie otwierają i można później cerę oczyścić :mrgreen:

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-08, 18:02 

Neverland, anginowiec (inaczej anginka) to taka roślina, którą można w doniczkach trzymać w domu, jest zielona, pachnie bezpłciowo, wygląda tak samo, nie kwitnie, i w ogóle jest tragiczna, bo kłuje strasznie, ale inhaluje drogi oddechowe :)

A ta maść smarowana pod nos jest nadal dostępna w aptekach bo też kiedyś używałam, ale jest tłusta :-/

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-30, 19:21 

Co prawda długo mnie tu nie było, ale dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź odnośnie tego anginowca. Swoją drogą to tak z daleka ta roślinka przypomina co najmniej marihuanę :mrgreen: Ciekawa jestem z kąd ją można wziąć? Czy ona dziko rośnie, czy też może można zakupić jakieś nasionka, no bo w końcu skoro pomaga, to warto wypróbować :)
Co zaś się tyczy kropli, to oprócz wspomnianych euphorbium polecam także wodę morską, która równie fajnie działa na zatkany chory jak również alergiczny nosek :)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-31, 07:37 

Możesz kupić nasionka w sklepie ogrodniczym :)

jasienka1980 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-31, 12:46 

Nererland, te krople o których piszesz są właśnie na bazie wody morskiej więc chyba nie ma sensu stosować i kropli i wody morskiej wydaje mi się, że wystarczające jest albo jedno albo drugie.
Maść majerankowa pod nos przynosi ulgę przy katarze infekcyjnym.

Klepsydra 
Coś już napisała
Lubin moim miastem

Wysłany: 2010-03-31, 15:36 

Ja mam problem z zatokami i przynajmniej raz w miesiącu mam katar :( Używam zawsze kropli na bazie wody morskie Budherin (jak się pomyliłam to przepraszam) są bardzo skuteczne i do tego coś łagodzącego pod nos, bo piecze jak ... :( Cóż poradzić

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-31, 17:48 

Klepsydro,

Zatoki trzeba jak najszybciej wyleczyć. Skoro borykasz się z nimi długi okres czasu, to ja na twoim miejscu bym przeszła się do innego lekarza, którzy wdroży odpowiednie i zapewne inne leczenie farmakologiczne. Nie można się przecież tak męczyć :-/
Póki co to stosuj jakiej nieinwazyjne krople, chociaż tutaj wspomniana woda morska czy euphorbium, albo te co ci pomagają i o których pisałaś i szukaj pomocy u lekarza, bo z zatokami nie ma żartów.

A co do tego anginowca, to wyszukałam na Allegro :mrgreen: i zamówiłam :mrgreen:
Taki, a czy dobry to okaże się jak zaczne z nim eksperymentować :lol:

moniapog 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-31, 18:11 

zatoki to nieciekawa sprawa
Jezeli chodzi o katar to my stsujemy hemeopatyczny środek euphorbium

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-12, 07:27 

antybiotyk szybciej zadziała i skuteczniej -może duomox

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-14, 15:04 

zatoki to bardzo poważna sprawa, dobre są różne leki wziewne. do tego polecam Telfast120. ja mam o tej porze problemy z katarem siennym, zaczelam brac telfast i jak ręką odjął.

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-19, 09:14 

jak ktoś ma tylko katar to co innego , mnie jak dopadło to miałam wszystko zawalone stąd duomox

pinka79 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-28, 07:43 

katarek sienny - skąd ja to znam. Własnie zaczęła pylić brzoza :-) masakra , wszyscy mi sie pytają czy spotkało mnie jakieś nieszczęcie bo cały czas lecą mi łzy z oczu. No i ten katarek. Wyczytałam że euphorbium który brałam przy ostatnim przeziębieniu też się sprawdza przy alergiach. Zaczęłam stosować od wczoraj, wydzielink jakby troszkę mniej :-) Niech juz będzie zima :-(

wrześnianka 
Początkująca

Wysłany: 2010-04-28, 09:13 

Alergicy mają przerąbane. Jak jedno przestanie pylic to drugie przyatakowuje, i jak tu normalnie funkcjonować, że juz nie wspomne o wyglądzie. Bo w tym okresie wszystko można o mnie powiedzieć tylko nie to że jestem pociągająca. No chyba że ktoś ma na mysli mój cudowny katarek :-) Pewnie że sobie radze - amertil, wapno, do noska euphorbium, ale to przynosi ulgę, niestety piękności ze mnie nie czyni :-)

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-29, 14:15 

uwaga na amertil, mozna po nim przytyc. ogolnie leki z cetyryzyna i loratadyną sprzyjają tyciu. no i do tego przymula delikatnie.
jak pisalam wyzej, moje odkrycie roku to Telfast120 zero kataru, przymulenia etc.

Odpowiedz do tematu