Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: katar

KATAR!!!
Autor Wiadomość
pinka79 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-15, 09:44 

ratujcie, siedze w domu i umieram :-( , w piątek stwierdzono u mnie grypę żołądkową, masakra, kibelek stał się moim drugim domem, "rzygam jak kot" :-) , do tego z losa leci mi ciurkiem, lekarz przepisał mi masę leków, niestety katar jak mam tak mam, wiem że leczony czy nie trwa 7 dni,ale najgorsze sa noce, nie mogę zasnąć, a jak juz to zrobię to mąż mnie budzi bo chrapię (oddycham buzia to normalne), kupiłam sobie acatar, ale mam wrażenie że musiałabym zakraplać nos co 15 minut, a tak nie można.
Nie miałam jeszcze euphorbium, czy moge go sobie kupić tak bez recepty, no i czy on faktycznie pomaga - mówcie prawdę :-) bo ja już kolejnej nocy nie wytrzymam

jasienka1980 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-15, 11:17 

Acatar jest do bani, przynosi tylko chwilowa ulgę, działa na zasadzie obkurczania naczyń krwionośnych śluzówki. Kup sobie Euphorbium to jest aerozol do nosa, bez recepty, leczy katar w przeciągu 2-4 dni, nie wysusza i nie podrażnia śluzówki nosa.

Solaris 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-15, 14:40 

I przy takim stanie lekarz nie zaleciła Ci żadnego antybiotyku??!! Mi by od razu przepisał duomox :-P A skoro faktycznie dostałaś "masę leków", to wśród faktycznie nie ma niczego, co by Ci pomogło, że zwracasz się o pomoc na forum?

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-02-15, 14:49 

Widzę, że DUOMOX przepisują w każdym mieście i w każdej wsi :P Już nie pamiętam, kiedy zażyłam inny antybiotyk, prócz DUOMOXU.

Solaris 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-15, 16:44 

To prawda, jak odkąd pamiętam, od małego zawsze kiedy szłam do lekarza z anginą, zapaleniem gardła, ucha czy innym schorzeniem, lekarz przepisywał mi duomox. Nawet to śmieszne mi się wydawało i kiedyś myślałam, że to jedyny lek. Ale na szczęście zawsze pomagał i tak jest do dziś :)

Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-16, 14:24 

Fajnie działa aerozol Euphorpium to krople do nosa w sprayu, stosowane w katarach o różnej etiologii (wirusowej, bakteryjnej, alergicznej). Lek ten szybko udrażnia nos, usprawnia odpływ wydzieliny, ułatwia oddychanie. Euphorbium regeneruje błonę śluzową nosa, która stanowi naszą naturalną barierę ochronną przed alergenami, wirusami i bakteriami. Stosowałam go przy zatokach i bardzo mi pomógł, już po 3 dniach czułam się znacznie lepiej.

Solaris 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-16, 16:34 

Ja raz leczylam zatoki jakims aerozolem- nie pamietam jak sie nazywal, ale wywolal uczulenie, wysuszyl sluzowkę i pojawila mi sie okropna opuchlizna. Wiec wole wiecej nie probowac tego typu środków. Zostane przy antybiotyku.

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-02-17, 10:30 

Jak to się mówi - leczony 7 dni a nie leczony tydzień - czy odwrotnie. Ale jak miałam katar to znazlałam tab. co się nazywają Diosophrol Retard - tylko nie wiem czy są na receptę czy nie bo to mama mi dała opakowanie - jedna tab. mi wystarczyła i męczący katar znikł, miałam później tylko leciutki przez 3 dni. Tylko wiem że raz na 24 jedna tab.

pinka79 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-17, 19:49 

Solaris niestety a może stety lekarz nie zapisał mi antybiotyku, i taj by nie zadziałam na wirusa którego najprawdopodobniej złapałam - odchodzi się już od tego by grypę leczyć antybiotykiem. Dostałam węgiel, stoperan, który miałam brać po każdej biegunce ale nie więcej niż 8 na dobę, a na żołądek ranigast. Oczywiście ścisła dieta i nie chleb z masłem - masło to tłuszcz a to szkodzi na podrażniony żołądek podobnie jak mięta - byłam w szoku ale tak ponoć jest. Na katar nie zapisał mi nic, wiadomo w aptece miliard kropli i jest w czym wybierać. Beatryce kupiłam sobie euphorbium - nos odetkany, zdecydowanie lepiej mi się oddycha no i nie chrapię :-)

Solaris 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-17, 21:34 

Sama się zastanawiam, czy to dobrze, czy źle, że nie stosujesz antybiotyku, ale jeśli lekarz tak zalecil, to wierzę że ma racje. A skoro powoli Ci przechodzi, to bardzo się cieszę :-) U mnie w przychodni na pewno dostalabyś Duomox, nawet na grypę :-P Pozdrawiam

Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-19, 13:15 

Pinko cieszę, że na coś się przydałam. Podałam tylko to, co sama stosuje i pomaga jak ten aerozol. Zobaczysz za kilka dni będzie już po katarze, jeśli już nie jest :)

pinka79 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-19, 19:09 

Beatryce pomogło. Euphorbium spisał sie na medal. Dzięki :-) A mój mąż cały czas powtarzał że w tym internecie to nic ciekawego się nie dowiesz. Zmienił zdanie i to dzięki tobie :-)

moniapog 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-20, 18:09 

Ja nie mam takiego doświadczenia bo ..... a dlugo by mówić tak czy siak w związku z tym że nie podałąś wieku dzieci na katar możesz ale podać wodę morska ale ona jest środkiem wspomagającym a jeżeli chciałabyś coś skutecznego zastosować to możesz spray Euphorbium koleżanka wyżej już o nim wspomniała. To lek homeopatyczny więc bezpieczny

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-26, 10:51 

Euphorbium pomimo, iż są kroplami homeopatycznymi, to działają, a więc są skuteczne. Koleżanka gdy była w ciąży chorowała i też lekarz zalecił jej te krople, bo są całkowicie bezinwazyjne i bezpieczne. Zresztą pisać można wiele, ale póki nie przetestuje się czegoś na własnej skórze, to się nie dowie czy coś jest skuteczne czy nie.

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-01, 00:04 

Ja pamiętam, że jak byłam mała to na udrożnienie dróg oddechowych mama zawsze robiła mi, znienawidzoną wtedy, inhalację. Garnek z gorącą wodą, do tego kilka kropelek jakichś kropli, głowa nad garnek, ręcznik na głowę i tak siedziałam i dusiłam się z gorąca pod tym ręcznikiem. Ale przyznać trzeba, że takie inhalacje pomagały i dało się oddychać i w nocy spać normalnie.

Odpowiedz do tematu