jest cały temat poświęcony katarowi, a ja mam teraz potworny problem, bo do mojej choroby doczepił się dławiący, suchy kaszel. macie jakieś wypróbowane specyfiki na niego ja przyznam szczerze od lat niczego nie brałam na kaszel, ale ponieważ występuje u mnie teraz z wciąż potwornym bólem gardła to muszę coś na niego zastosować, żeby się nie udusić
od razu może powiem, że znam z własnego doświadczenia domowy syropek z cebuli, czosnku i cukru, ale wolałabym jakiś inny domowy lub aptekowy specyfik, żeby nie zabijać oddechem cały dzień
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
nic to, jednak pojadę do lekarza. wolę, żeby dał mi coś tak, żeby moja choroba skończyła się w niedzielę a nie próbować coś na własną rękę tak, żeby znów się położyć na kolejny tydzień... nie mam już siły siedzieć w domu, mam dość
dzięki za poradę ewelynka
Kochana ja mam ostry kaszel kilka razy w roku! Rzadko boli mnie gardło, ale kaszel często mnie męczy... Pomaga mi Acodin, kosztuje około 6zł, 2 dni i kaszlu nie ma! Do tego 3 razy dziennie Stodal, kosztuje około 10zł.
Naprawdę pomaga na ostry kaszel:) spróbuj, mi pomaga, może i tobie pomoże:)
ewelynka dostałam za drugim razem (podczas wizyty w piątek) antybiotyk, za pierwszym mi nie przepisała.
Agusia dzięki za hinta odnośnie Acodinu. kaszel nadal mnie męczy, więc może jutro polecę do apteki i go kupię.
a podczas wizyty w piątek lekarka wymacała mi powiększoną tarczycę. jestem już po USG i czekam na biopsję, bo mam dwie torbiele na prawym płacie i jakiś guzek na lewym. ale to nie gadka na ten post o kaszlu.
leelo, biedactwo
Ty chodząca choróbko, zdrowiej szybko :*
A Stodal faktycznie jest dobry, siostra się leczy tym syropkiem dla dzieci.
dziękuję, ewelynka, za miłe słowa:*
wczoraj kupiłam sobie Stodal, bo ten Acodin to tabletki, a do tabletek na katar i na kaszel jakoś nie jestem przekonana. i czuję, że kaszel mam już taki odrywający się (to chyba lepiej, niż suchy, bo już chyba bliżej jak dalej ) i nie duszę sie tak co chwilę a butla ogromna, ważna do 2015 roku, także będzie na cały okres zimowy w razie czego
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
nie wiem czemu, ale dalej nie pozbyłam się tego kaszlu mimo stodalu i jeszcze takiego drugiego leku w tabletkach, przypimina trochę na wpół utwardzoną gumę (nie pamiętam nazwy). oczywiście kaszlę nieporównywalnie mniej niż na początku, ale czasem łapie mnie takie duszenie do bani z tymi lekami, nic nie pomagają. dobrze, że nie mam żadnych innych objawów bo jeszcze uznałabym, że to zapalenie płuc albo co
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Leelo ty już tak długo kaszlesz, że może coś poważniejszego Ci dolega? Badal Cię lekarz? Kaszel można mieć przez tydzień czy 2, ale jak non stop się dusisz i leki nie pomagają to może to nie jest zwykły kaszel tylko jakaś choroba....
na razie nic nie wiem, kiedy będę szła po wyniki biopsji wstąpię do lekarza i zapytam o to...
koliberek Początkująca
Wysłany: 2011-01-07, 10:37
:)
Ja tez miałam kiedyś taki dławiący suchy kaszel. Niestety w moim przypadku okazało się ,że jest to objaw alergii. Nie radzę leczyć ci kaszlu domowymi sposobami. Tutaj może pomóc tylko lekarz. Dobrze,ze zdecydowałaś się do niego złość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum