Witam
Jako że jestem zagorzałą fanką wszelkich zabiegów kosmetycznych wynalazłam ostatnio zabieg z udziałem Kapsuły Spa. Są dwie opcje tych zabiegów: jedna jest błotna, druga z hydromasażem.
Do tego można sobie zafundować saunę, sesję na daleką podczerwień, koloroterapię, muzykoterapię, aromaterapię, mozna sobie podczas zabiegu oglądać relaksujące obrazy puszczane na dvd, można wziąć kąpiel w mleku..zapowiada się rewelacyjne.
Nie ukrywam ze strasznie sie na to napaliłam a salon do którego chodzę właśnie wprowadził to jako nowość (jesli tak beda co miesiac cos wprowadzali to zbankrutuję)
i teraz ardzo proszę o opinię czy ktoś był na takim zabiegu?czy naprawdę warto?
jesli nie sama prędzej czy pozniej sie wybiore be nie wytrzymam ale mam nadzieję na Wasze głosy :)
Wysłany: 2009-03-31, 14:01
Jak każdy zabieg, tak i ten z udziałem Kapsuły SPA powinien być stosowany w zależności od potrzeb i indywidualnych upodobań. Faktycznie, pobyt w kapsule działa relaksująco, odprężająco i jest doskonałym dopełnieniem innych zabiegów, takich jak na przykład peeling ciała, pomaga też w zwalczeniu cellulitu i ogólnej poprawie kondycji skóry.
A co ważniejsze działa! ja korzystałam ostatnio w ciechocinku z tej kapsuły z błotem Morza Martwego i przyznaje że relaks, odprężenie i wpływ tych wszystkich specyfików na moje ciało przeszedł najśmielsze oczekiwania. U Was też było tak rewelacyjnie? Opowiadajcie, może dowiem się tu czegoś nowego
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-09-25, 15:59
ja przez pewien czas wykonywalam zabiegi odnowy biologicznej z udzialem kapsul spa. kapsula to swietne dopelnienie do zabiegow. ja osobiscie sama mialam okazje skosztowac dzialania kapsuly, dzialanie to bylo zwiazane z ogrzaniem ciala po nalozeniu borowiny na cialo. idzie sie swietnie wypocic w takiej saunie, skora jest idealnym stanie po zabiegu z powodu dzialania maski, a takze z powowdu wypocenia sie [detoksykacja skory].
temperatura jaka panuje w kapsule to od 35 do 42 stopni jak dobrze sie orientuje. bez wzgledu na wykorzystanie kapsuly jest to niewatpliwie przede wszystkim relaks ;]
Andzik Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-02-05, 12:41
Podobno to znakomita rzecz. Moja znajoma była na zabiegu antycellulitowym połaczonym właśnie z kapsuła Spa i bardzo jej się to podobało. Tez chciałabym czegoś takiego zakosztować - czy znacie jakieś miejsca godne polecenia?
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-02-08, 14:33
Faktycznie coś takiego jest naprawdę super sprawą;) Ja kiedyś byłam w hotelu Primavera na zabiegach odchudzająco ujędrniających. Taki wypad do spa jest fantastyczną sprawą. Nie tylko można się super zrelaksować, ale też można poprawić wygląd swojego ciała;) Wiosna i lato tuż tuż więc warto już pomyśleć o tym, żeby się doskonale przygotować do nowego sezonu;)
Kadami-Iwona Coś już napisała Kadami -Studio Urody
Wysłany: 2010-02-18, 10:03
Witam.
Właśnie otwieram salon kosmetyczny i miało w nim istnieć solarium .Jednakże zauważyłam ,że bardzo wzrosło zinteresowanie kapsułami spa .Bardzo proszę o Wasze opinie .Co jest lepsze kapsuła ,czy solarium .Na czym mogę więcej zyskać klientów?Co Waszym zdaniem jest bardziej przyszłościowe?
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1865 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-18, 12:19
Chodzi o taką kapsułę relaksacyjną?
Wysłany: 2010-02-22, 21:53
Tak ,chodzi o taką kapsułę relaksacyjną ,co o niej myślicie ? Czy są efekty po takich seansach ,czy faktycznie wpływają na zmniejszenie cellulitu ,działają odprężająco ?
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1865 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-22, 22:17
Kadami-Iwona napisał/a:
Tak ,chodzi o taką kapsułę relaksacyjną ,co o niej myślicie ? Czy są efekty po takich seansach ,czy faktycznie wpływają na zmniejszenie cellulitu ,działają odprężająco ?
Mama była raz i stwierdziła, że to nic specjalnego, więc nie wiem...
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-18, 15:05
raczej stawiałabym na kapsułę, chociaż na solarium pewnie zarobiłabyś więcej, wiadomo że
jest popularniejsze. Ale jak prowadzisz salon tylko dla zysku i patrzysz na to co jest bardziej
komercyjne to radzę solarium. Wiadomo też że każdy chce zarobić, a nie pracowac
charytatywnie ale są granice
Wysłany: 2010-02-18, 18:02
Dzieki za odpowiedź ,ale nie stawiam tylko na zysk ,ale także na zadowolenie moich klientów .
I stąd moje pytanie .Nie chodziło mi tylko o kasę ,ale także o to co bardziej jest poszukiwane .Zależy mi na tym ,aby moje klientki w pełni się u mnie zrelaksowały .
Wysłany: 2010-02-19, 19:47
miałam okazję skorzystać z kapsuły w spa Ce-Ce w warszawie i jeżeli chodzi o relaks, to jest to świetna rzecz. po za tym w trakcie miałam robiony masaż twarzy więc było bardzo odprężająco. no i skóra po takim zabiegu jest bardzo odżywiona. jako klientka z zabiegu w kapsule byłam bardzo zadowolona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum