Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: joanna, kosmetyki, pielegnacyjne, wlosow

Joanna - kosmetyki pielęgnacyjne do włosów
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-12-30, 21:21 Joanna - kosmetyki pielęgnacyjne do włosów

Witam serdecznie wszystkie użytkowniczki. Przestawiam Wam produkty kolejnej firmy, która zgodziła się na współpracę z Beauty Forum :). Tym razem jest to JOANNA... Oczywiście pewnie każda z Was miała nie raz styczność z tą marką :). Co więcej, na naszym forum często odnosimy się do jej produktów, np. uwielbiane przez nas, cudownie pachnące peelingi do ciała... Można zatem powiedzieć, że "Joanna" zabiega o konsumenta poprzez doskonałą jakość kosmetyków, ich wydajność i trwałość, a jednoczenie poprzez konkurencyjne ceny na polskim rynku. Na łamach forum powstanie kilka tematów przedstawiających różnorodne kosmetyki, aby wszystkie użytkowniczki mogły się z nimi zapoznać :). Mogę zapewnić, że stosowanie ich przyczyniło się do poszerzania mojej "praktycznej" wiedzy na ten temat :). Coraz chętniej sięgam po Joannę... Być może brzmi to jak typowa reklama, jednak już nie raz przekonałyśmy się, że wysoka cena niekoniecznie oznacza wysoką jakość i czasem naprawdę nie warto przepłacać. Poniżej zamieszczę kilka oficjalnych informacji ze strony "Joanny", aby lepiej przybliżyć Wam zakres działalności tej marki. Następnie pozwolę sobie opisać kilka kosmetyków do włosów, z którymi ostatnio miałam przyjemność obcować :). Zapraszam do zapoznania się z tematem.

Laboratorium Kosmetyczne "Joanna" jest polską firmą istniejącą na polskim rynku już ponad 25 lat. Przez ten czas wyspecjalizowaliśmy się w produkcji wysokiej jakości kosmetyków do włosów i ciała. Stale poszerzamy i rozbudowujemy naszą ofertę, aby spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów i zapewnić im produkty dostosowane do ich potrzeb i oczekiwań. Wszystkie nasze kosmetyki spełniają wymogi nowoczesnej kosmetyki:

* są opracowywane w zgodzie z najnowszymi osiągnięciami technologicznymi

* powstają na bazie komponentów wysokiej jakości

* posiadają własne, nowatorskie receptury

* muszą sprostać wysokim rygorom kontroli jakościowej

* są przebadane dermatologicznie

* ich właściwości są potwierdzone testami laboratoryjnymi, aplikacyjnymi oraz konsumenckimi

Z prawdziwym zaangażowaniem dbamy, aby nasze produkty były nowoczesne i skuteczne, więc szczegółowo opracowujemy receptury wszystkich kosmetyków. Równie starannie dobieramy również opakowania, aby podkreślić funkcjonalność i atrakcyjność produktów. Jesteśmy pewni, że teraz każdy Klient - niezależnie od zasobności portfela - może w naszej ofercie wybrać dla siebie odpowiedni produkt, aby podkreślić prawdziwe piękno każdego dnia.

Z Apteczki Babuni - Szampon pielęgnujący jajeczny 300 ml

Szampon jajeczny z Apteczki Babuni to unikalna receptura oparta na naturalnych składnikach o działaniu regenerująco-odżywczym, stosowanych od lat przez babcie i prababcie w celu poprawy wyglądu włosów. Jest szczególnie polecany do włosów rozjaśnianych i farbowanych. Zawiera ekstrakt z żółtka i kiełków pszenicy, które działają silnie pielęgnująco i kondycjonująco, odżywiają i nawilżają włosy oraz widocznie poprawiają ich wygląd.

Z Apteczki Babuni - Odżywka pielęgnująca jajeczna 200 g
Odżywka jajeczna z Apteczki Babuni to unikalna receptura oparta na naturalnych składnikach o działaniu regenerująco-odżywczym, stosowanych od lat przez babcie i prababcie w celu poprawy wyglądu włosów. Jest szczególnie polecana do włosów rozjaśnianych i farbowanych. Zawiera ekstrakt z żółtka i zbawienny dla poprawy struktury włosa olejek rycynowy, które działają pielęgnująco i kondycjonująco, odżywiają i nawilżają włosy oraz poprawiają ich wygląd.

Moja opinia:
Przyznam szczerze, że jestem mile zaskoczona. Przy użyciu szamponu i odżywki, włosy zyskują ogromny blask i miękkość. Produkty oparte są na tradycyjnej recepturze, przez co ich działanie jest niezawodne i skuteczne. Wygląd włosa poprawia się - jest on bardziej delikatny i subtelny. Szkoda tylko, że buteleczki są średniej wielkości, bo naprawdę warto się w ten zestaw zaopatrzyć :).

Rzepa - Szampon do włosów cienkich i delikatnych; 200 ml

Specjalna formuła tego szamponu została specjalnie opracowana z myślą o włosach cienkich i delikatnych, aby je łagodnie myć oraz dbać o skórę głowy. Zawiera między innymi ekstrakt z czarnej rzepy, który od lat jest uznawany za jeden z naturalnych, najskuteczniejszych środków wzmacniających i zapobiegających wypadaniu włosów. Szampon ma właściwości zwiększające puszystość i objętość włosów, zachowując ich lekkość, miękkość i połysk. Włosy są przyjemnie odświeżone, naturalnie lśniące i pełne życia.

Rzepa - Serum wzmacniająco-regenerujące; 100 g
Serum wzmacniająco-regenerujące Rzepa przeznaczone jest do włosów ze skłonnością do przetłuszczania, ale o suchych lub zniszczonych końcach. Zawiera zestaw aktywnych czynników; takich jak ekstrakt z czarnej rzepy oraz specjalnie wyselekcjonowane składniki kondycjonujące, aby wzmocnić i regenerować włosy oraz przywracać ich miękkość, gładkość i połysk. Po zastosowaniu włosy stają się bardziej lśniące i miłe w dotyku, a ich końcówki; zregenerowane i mocniejsze. Dzięki temu włosy są wygładzone i zdrowo wyglądają.

Rzepa - Kuracja wzmacniająca; 100 ml
Kuracja wzmacniająca Rzepa przeznaczona jest dla włosów przetłuszczających się, ze skłonnością do łupieżu i wypadania. Zawiera bogaty zestaw aktywnych czynników - takich jak ekstrakt z czarnej rzepy oraz inne specjalnie wyselekcjonowane ekstrakty naturalne i składniki energizujące, aby wzmacniać włosy i skutecznie zmniejszać przetłuszczanie się skóry głowy. To specjalistyczny produkt do wcierania w skórę głowy, który pozwala osiągnąć naprawdę dobre rezultaty przy regularnym stosowaniu. Specjalna formuła neutralizuje charakterystyczny zapach czarnej rzepy i zwiększa komfort stosowania.

Moja opinia:
Już kiedyś miałam szampon z rzepy z tej firmy. Bardzo mi służył. Tym razem wypróbowałam wzmacniający. Jest naprawdę bardzo fajny. Odżywia, ładnie pachnie, ułatwia rozczesywanie włosów... Stosuję szampon, kuracją wzmacniającą i serum na końcówki, nie mam niestety zdjęcia tego ostatniego, ale zapraszam do odwiedzenia strony "Joanny", na pewno znajdziecie o nim więcej zdjęć i informacji :).

Szampon do włosów "Rajskie jabłuszko"
Poczuj fascynujący aromat brazylijskiej mandarynki. Spraw, by rytuał pielęgnacji Twoich włosów był przyjemny i odprężający, aby przywodził na myśl najsłodsze wspomnienia. Szampon z odżywką doskonale dba o Twoje włosy, sprawia że pozostają jedwabiście gładkie i lśniące, łatwo się rozczesują i pięknie wyglądają. Spróbuj, a już nigdy nie zamienisz tego owocowego orzeźwienia na nic innego;

Moja opinia:

Ten szampon ma śliczny zapach, pachnie dokładnie tak, jak peelingi tej firmy :)... Zawiera odżywkę, przez co ułatwia rozczesywanie. Nie plącze i nie przetłuszcza włosów. Jest bardzo lubiany przez moje młodsze rodzeństwo :) Z całą pewnością dzieje się tak za sprawą tego wspaniałego zapachu :).

Połysk i stylizacja
Myślisz o ekstremalnym utrwaleniu swojej fryzury? Jeśli tak, to specjalnie dla Ciebie opracowaliśmy Brylantynę w spray’u Styling effect. Poznaj jej fantastyczne właściwości! To właśnie ona:nadaje super połysk i sprężystość, panuje nad niesfornymi kosmykami, utrwala fryzurę, zawiera filtr UV, który chroni włosy.

Jedwab - odżywka z sprayu
Odżywka w spray’u ułatwiająca rozczesywanie JEDWAB dedykowany jest do włosów suchych, matowych, zniszczonych zabiegami fryzjerskimi. Zawarte w recepturze hydrolizowane proteiny jedwabiu tworzą na powierzchni włosa nawilżający, ochronny film, a dodatkowe składniki kondycjonujące ułatwiają rozczesywanie. Po aplikacji włosy mniej się elektryzują i stają się bardziej gładkie. Nabierają jedwabistego połysku oraz miękkości.

Pasta modelująca - elastyczność i maksymalne utrwalenie
Potrzebujesz inspiracji w stylizacji swojej fryzury? Jeśli tak, to wypróbuj Pastę modelującą Styling effect. Poznaj jej fantastyczne właściwości! To właśnie ona: doskonale akcentuje wyrazistość fryzury, podkreśla pojedyncze pasemka, kosmyki, loki, nadaje trwały, ale superelastyczny efekt utrwalenia, zawiera filtr UV i składniki aktywne, które chronią włosy.

Moja opinia:
Pierwszy raz miałam styczność z brylantyną w sprayu :) Naprawdę bardzo fajny kosmetyk. Sprawdza się on doskonale przy wyszukanych fryzurach, które wymagają blasku i utrwalenia. Ma przyjemny zapach i jest bardzo wydajna. Nie plącze włosów i nie przetłuszcza ich. Jeśli chodzi o jedwab - pewnie każda z nas go uwielbia :). Tym razem jest to kosmetyk ułatwiający rozczesywanie włosów... Stosuję go zawsze po umyciu i lekkim osuszeniu włosów ręcznikiem. Ma cudowny zapach, a włosy po nim są gładziutkie i uporządkowane. Polecam wszystkim tym, którzy borykają się z niesfornymi kosmykami. Na koniec pasta... Nadaje się ona idealnie dla mężczyzn i kobiet, które są posiadaczkami krótkich włosów :) Doskonale utrwala, jednak nie pozostawia żadnych tłustych śladów, jak żele, czy lakiery... Łatwo ujarzmia każdą, nawet najbardziej wymyślną fryzurę :).

Szampon koloryzujący - Korzenny brąz
Receptura Multi Soft Color nie zawiera amoniaku, przez co jest łagodniejsza dla włosów. Nowoczesne składniki nadają włosom naturalne, świetliste i głębokie kolory. Szampon posiada delikatną kremową konsystencję, która ułatwia nakładanie produktu i nie spływa z włosów. Dzięki temu dociera do każdego pasma i pozwala na niezawodne i dyskretne pokrycie pierwszych oznak siwizny. Jeśli chcesz sprawdzić, w jakim kolorze Ci do twarzy – zajrzyj na stronę z naszym Programem doboru fryzur!

Moja opinia:
Szampon koloryzujący spełnia wszystkie kryteria, które oczekuję. Łatwo się go nakłada, ma przyjemny zapach, doskonale pokrywa no i ten kolor... :) Naprawdę sprawdził się, jestem bardzo zadowolona. No i cena :) Polecam osobom, które oczekują nieszkodliwej i zdrowej koloryzacji :).

Mam nadzieję, że wyczerpująco uzupełniłam temat pielęgnacji włosów :). Serdecznie dziękuję firmie "Joanna" za współpracę i udostępnienie wszelkich kosmetyków.

Więcej informacji znajdziecie na stronie "Joanny":

www.joanna.pl

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-12-30, 22:18 

Ooo to dlatego poleciłaś owocowy płyn do hig int, chociaż wcześniej byłaś ich wielką przeciwniczką :D

Lubię z tej firmy przede wszystkim peelingi, mają też fajne kremy do rąk, woski do depilacji, szampony babuni:) i jedwab do włosów

pati 
pati

Wysłany: 2010-12-30, 22:28 

Jak mogłam być ich przeciwniczką, skoro nigdy wcześniej ich nie miałam? Znajdź mi taki post, to Ci czekoladę kupię. Płyn poleciłam, bo go zastosowałam. Poczytaj dzisiejszy temat o płynie do higieny intymnej, to zrozumiesz :D

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-12-31, 01:36 

Mam na myśli to że zawsze na forum pisałaś że te wszystkie płyny to hig intymnej to ZŁO, że podrażniają itd, ze tylko szarego mydla uzywasz, a nie dawno pisalas ze polecasz ten owocowy z Joanny:) postów szukać nie będę bo na czekoladzie mi nie zależy, jak będę chciała to sobie kupię:D:D:D

pati 
pati

Wysłany: 2010-12-31, 09:45 

Ale pierdoły piszesz teraz... Poczytaj posty w temacie płynów do higieny intymnej, a podrażnienia w okolicach intymnych :], to chyba różnica prawda? Wiadomo, że jeśli ktoś jest uczulony to żadnego płynu "TAM" nie użyje, tylko szare mydło, by nie podrażniać śluzówki... Przynajmniej ja sobie w ten sposób radzę, jak borykam się z jakąś infekcją. A jeśli tego problemu nie mam, to używam sobie i różne płyny i różne zapachy. Jakbyś dobrze poszukała, znalazłabyś, że Ziaji też używałam i mango i konwalii i byłam bardzo zadowolona. Zanim coś napiszesz, to doczytaj posty i tematy, bo wmawiasz komuś coś, co w ogóle nie ma racji bytu. Jestem na forum zbyt długo, żeby bawić się w kryptoreklamę i polecać kosmetyki, które nie są godne polecenia. Wiem na jakiej zasadzie to działa. Poza tym to nie jest temat płynu do higieny intymnej, tylko temat o włosach i koniec tego OT.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-12-31, 13:57 

Firma Joanna przekonała mnie do siebie po tym jak użyłam szamponu z Apteczki Babuni, po którym włosy mniej wypadały :) Później zakupiłam w/w jedwab, kończę 3 opakowanie (oczywiście z przerwami żeby włosy się nie przyzwyczaiły). Ostatnio mama kupiła szampon do włosów rozjaśnianych, który "zmywa" żółty odcień-jest megaaa zadowolona. I co najważniejsze super peelingi do ciała, chyba każda je zna :)

pati 
pati

Wysłany: 2010-12-31, 14:49 

Pamiętam, że jak miałam blond włosy, też używałam tego szamponu do rozjasnianych włosów. Miał taką niebieską barwę o ile dobrze pamiętam. Działał podobnie jak płukanka :) Też byłam bardzo zadowolona.

zuzanka1985 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-01-12, 16:00 

Przykro mi to pisać ale ostatnio kupiłam szampon do włosów Joanny taki czerwony za 3,50 (!!!) i muszę przyznać że nadaje się ewentualnie do mycia rąk. Szampon jakby rozcieńczony, słabo się pieni i w dodatku straszliwie plącze włosy. Nie polecam :(

4GreatHair 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-02-08, 10:09 

Ja akurat nie używałam szamponu z Joanny,ale mogę wypowiedzieć się na temat tej odżywki,pasty jajecznej i jestem pod wrażeniem. Nie jest droga,bo mniej więcej 4 zł a efekty bardzo dobre,włosy są miękkie i puszyste. Wiadomo że ie od razu,tylko po kilku użyciach,ale jak najbardziej polecam.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-02-08, 10:14 

Pati a ten jedwab do włosów w jakiej cenie i gdzie go mogę nabyć? W ross go nie widziałam...

pati 
pati

Wysłany: 2011-02-09, 21:59 

Kochana jedwab to jest akurat odżywka w sprayu :) Dostaniesz ją pewnie w każdej drogerii, kosztuje w granicach 10 - 13zł :)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-02-10, 00:36 

A ja Ci polecam odżywkę 2fazową w sprayu z jedwabiem, firmy Gliss Kur, dla mnie jest najlepsza:) teraz w Rossmanie jest przeceniona na chyba 15 zl.

4GreatHair 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-03-02, 18:11 

Też bardzo lubię tę odżywkę w sprayu, nie obciąża mi włosów, nie przetłuszcza a włosy są ładnie odżywione. Jak na razie nie znalazłam lepszej, chociaż nadal poszukuję.

Ewcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-03-04, 13:32 

Agusia77 ta odżywka nie przetłuszcza mocno włosów? Ostatnio ją oglądałam tylko jakoś nie mogłam się zdecydować.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-03-04, 14:25 

Nie:) jest właśnie bardzo leciutka. Ja mam przetłuszczające włosy, codziennie muszę myć, ale nie zauważyłam żeby po tej odżywce były tłustsze albo obciążone:) wygładza włosy, ale nie obciąża i nie przetłuszcza, a do tego super pachnie :)

Odpowiedz do tematu