W tym temacie postaram się opisać kilka wybranych przeze mnie kosmetyków do pielęgnacji ciała firmy "Joanna" :). Myślę, że zasługują one na uwagę, ponieważ wiele z nich cieszy się powodzeniem na naszym forum. Serdecznie zapraszam do zapoznania się z tematem i do dyskusji.
Mydło w płynie - brazylijska mandarynka
Poczuj fascynujący aromat brazylijskiej mandarynki. Spraw, by rytuał pielęgnacji Twojego ciała był przyjemny i odprężający, aby przywodził na myśl najsłodsze wspomnienia. Kremowe mydło w płynie doskonale dba o Twoje ciało. Sprawia, że staje się doskonale odprężone i oczyszczone oraz pełne witalności i siły - spróbuj, a już nigdy nie zamienisz tej owocowej witalności na nic innego…
Moja opinia:
Mydełko ma bardzo ładny i przyjemny zapach. Doskonale oczyszcza, nawilża i nie ma jakiejkolwiek mowy o wysuszaniu dłoni, czy reakcji alergicznej. Posiada niezwykle praktyczne i estetyczne opakowanie :).
Antycellulitowe i gruboziarniste peeligni do ciała
Gruboziarnisty peeling do ciała Naturia doskonale wygładza i odświeża ciało. Zawiera ekstrakt z owoców oraz czynniki o działaniu antycellulitowym. Dzięki specjalnie dobranym drobinkom ścierającym usuwa zanieczyszczenia oraz martwe komórki naskórka. Znakomicie przygotowuje skórę do przyjęcia kosmetyków pielęgnacyjnych.
Moja opinia:
To jest to, co kocham najbardziej :) Peelingi... Mają prześliczny zapach, doskonałe działanie i skuteczność... Skóra po nich jest niesamowicie gładka, nawilżona i pachnąca :). To jest zdecydowanie mój nr 1 :) No i ta cena... Naprawdę nie ma żadnego innego peelingu, który może konkurować z "Joanną" :).
Olejek do kąpieli - truskawka i śmietanka
Olejek do kąpieli Naturia o świeżym owocowym zapachu jednocześnie myje i pielęgnuje ciało. Dzięki unikalnej dwufazowej recepturze nadaje skórze wyjątkowe uczucie gładkości, otulając ją pięknym zapachem. Ekstrakt z truskawki i proteiny mleczne działają odżywczo i nawilżająco. Można stosować jako płyn do kąpieli lub pod prysznic.
Moja opinia:
Dzięki temu kosmetykowi mam niesamowicie gładziutką skórę :) Doskonale nawilża i bardzo ładnie pachnie. Zapach jest bardzo intensywny. Zalecane jest, by stosować dany olejek z odpowiednim masłem tej serii :) Wtedy efekt jest jeszcze bardziej pożądany.
Masło do ciała - kawowe
Kawowe masło do ciała Naturia o świeżym zapachu zapewnia doskonałą pielegnację skóry. Nadaje jej wyjątkową miękkość i elastyczność, pozostawia gładką i miłą w dotyku. Specjalnie opracowana receptura zawiera odżywcze masło Shea i stymulujący ekstrakt z kawy.
Moja opinia:
Stosuję to masełko od tygodnia. Przede wszystkim duży plus za wydajność :), bardzo dobrze nawilża skórę, dając jej śliczny zapach i niesamowitą miękkość. Naprawdę warto się wzbogacić o ten produkt... Porównując go z masłami z Ziaji, zdecydowanie w moich oczach wygrywa :). Polecam!
Płyn do higieny intymnej - kiwi
Specjalnie dla kobiet stworzyliśmy owocowy płyn przeznaczony do codziennej higieny oraz pielęgnacji okolic intymnych. Łagodna formuła preparatu o świeżym zapachu zapewnia uczucie komfortu i czystości na długi czas. Zawarty w płynie kwas mlekowy utrzymuje właściwy, lekko kwaśny odczyn pH odpowiedni dla kobiecej sfery intymnej, jednocześnie chroniąc ją przed podrażnieniem i zaczerwienieniem. Niezbędny każdej kobiecie w codziennej pielęgnacji.
Moja opinia:
Pierwszy raz używając ten płyn, kierowałam się zapachem. Bo jest naprawdę śliczny, co jak już wiele razy wspominałam, cechuje "Joannę". Nie ukrywam jednak, że troszkę się bałam, że właśnie przez tak intensywny zapach, może on wywołać u mnie podrażnienia. Ale jednak NIE! Całkowita niespodzianka! Do tej pory wydawało mi się, że płyny, które mają ładny zapach uczulają... I bardzo się cieszę, bo mit został obalony. Przynajmniej w tym przypadku. Z całego serca polecam!
Balsam do ciała - grejpfrut
Nawilżający balsam do ciała Naturia o świeżym owocowym zapachu zapewnia optymalną pielęgnację skóry. Nadaje jej gładkość i elastyczność oraz sprawia, że pozostaje miła w dotyku. Specjalnie opracowana receptura zawiera nawilżający ekstrakt z grejpfruta.
Mydło ma bardzo przyjemny i intensywny zapach :) Bardzo dobrze oczyszcza i nie wysusza dłoni. Nie wywołuje żadnych reakcji alergicznych. Ma śliczne i niezwykle praktyczne opakowanie.
Moja opinia:
Jest to balsam nawilżający, więc tylko tego od niego wymagam :). Każda skóra po kąpieli wymaga dokładnego nawilżenia i on wypełnia swoje zadanie w stu procentach! Posiada dobrą konsystencję, łatwo się rozprowadza i wchłania. Ma przyjemny i delikatny zapach. Skóra po nim jest gładka i subtelna.
Więcej informacji:
www.joanna.pl