Chciałabym się zorientować jakiej muzyki słuchacie, i przy okazji obalić pewne stereotypy.
Bez bicia przyznaje sie , i nawet sie tego nie wstydze, a wręcz szczyce że słucham RAPu, nie myląć pojęć ,gdyż HipHop to kultura.Dla wielu z was rap to tylko verba, jeden osiem l, i mezo... a rapem to napewno nie jest -prędzej hiphopolo..rap to nie tylko "Kur**, spier***, dzi***, sex , i narkotyki.." To tak jak dla niektórych techno to tylko Tiesto, Westbam czy Exsplotion.. Już od 6 lat słucham rapu i nie tego co leci na dyskotekach, czy tez w radiu.. i rap to nie muzyka rozrywkowa, z której zazwyczaj przekazu wyciągnąć nie można, a przekaz się dla mnie bardzo liczy.. przy okazji dodam ze nie jestem ograniczona muzycznie.. słucham także jazzu, funku, reggae...
Rapu zwłaszcza polskiego, niezbyt łatwego .. z legalnych płyt :Ostr, Łona, Eldo, Dizkret, Pdp, PEZET,.. Z nielegalnych : dużo tego nie ma co wymieniać.. bo mało osób ich kojarzy ale napomknę :Jimson, Reno, Smarki,Pierrot, - to takie kocury z podziemia, dużo lepsi od wielu komercyjnych wykonawców..
z jazzu to przede wszytskim :Miles Davis
a tak z innych innych :Craig David
Queen, Queen i jeszcze raz Queen. Oczywiście ten z Freddim Mercurym ( Z tobą odeszły anioły 24.11.1991 ) Bo obecna próba przywrócenia Queenu jest niczym w porównaniu do Freddiego. Dodatkowo Alicia Keys (Song in A Mirror, The Diary of Alicia Keys), Outcast, George Michael, Missy Eliot....
_________________ Kocham was, cera jest ważna dla każdego.
mówię zawsze bez ogródek. Wera
Jeśli chodzi o mnie to słucham takiej muzyki tylko na weselach. Jak jeszcze towarzystwo sobie trochę popije to wszyscy spiewają i tanczą na parkiecie. Wiecie nie wyobrażam sobie żeby być na takim weselu gdzie grają inną muzyke.
Ja keidys marzylam o weselu w stylu wielkiej gali, z przyciamnionymi swiatlami, cicha muzyka jazzowa, drinkami, koktajlami. Ale to chyba klimat malo weselny. Teraz najbardziej podobaja mi sie takie jak na filmach- na swierzym powietrzu, namioty, orkiestra, sloneczne lato, duzo zieleni...
Moze to malo na temat...no przepraszam...rozpisalam sie
U mnie muzyka na dany dzień zależna jest od humoru.
W nieskończoność mogę słychać spokojnych tekstów Anny Marii Jopek, Vondy Shepard, Stinga, Incognito...
A gdy humor mam taneczny sięgam po r&b, czasem techno(ale w tym już wybrzydam )
Bywa, że pod ręką mam 2pac... ehh
Nie jestem stała przy jednej muzyce... ciągle coś się zmienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum