Wysłany: 2010-09-03, 00:12
jakie szapnony uzywacie do wlosow z łupieżem?
hej wam, meczy mnie problem łupieżu , jakich szamponow uzywacie do takich wlosow? dodam ze strsznie brzydkie mam wlosy po typowych przeciwlupiezowych szamponach..
Wysłany: 2010-09-03, 22:11
fructis to juz wogole puszy mi wlosy , jakos te ekstrakty owocowe to nie za bardzo działaja, no a wlansi etaki nizoral to do moich dligich wlosow to na koncoowki i dlugosc wlosa nizoral to zabojstwo..
_________________ Miś o bardzo małym rozumku;]
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Najlepiej to zaaplikowć dawkę Nizoral'u po czym nałozyc odrobinę odżywki na włosy, a na codzień używać szmponu Garnier Fructis Cytrynowy <--- Wzmacnia włosy i fajnie pachnie, pozatym dobrze jest też unikć czapek czy innych nakryć głowy.
aagnieszkaa1 Tak, też widziałem gdzieś ten temat.
oriente1 Użytkowniczka
Wysłany: 2010-09-05, 21:04
ja kiedys mialam shamtoo, ale niebardzo mi podszedl. To zalezy od nasilenia lupiezu, jesli jest okropny to idz do dermatologa, albo sprobuj najpierw szamponu z apteki (zazwyczaj zawieraja wiecej substancji zwalczajacej tego drozdzaka). Natomiast jak to jest cos jednorazowego (ja mialam po farbowaniu u fryzjera) to zwykly szampon przeciwlupiezowy powinien pomoc.
Dobierz szampon do swoich włosów.Innego możesz użyć ,gdy masz suche włosy a innego gdy ci się przetłuszczają.
Moja mama uzywa przeciwłupieżowy L'oreala do włosów farbowanych.Jej akurat pomaga i nie zmywa sie tak szybko kolor włosów.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-09-06, 16:00
I ważne też jest to, aby nie zmieniać często szamponu. U mnie właśnie takie niezdecydowanie i zmienianie było przyczyną łupieżu. Wyleczyłam Nizoralem i wcale nie zniszczył mi włosów, bo regularnie odżywiałam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum