Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jakie, okulary

jakie okulary?
Autor Wiadomość
foxy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-12-09, 18:01 jakie okulary?

hej, nie wiedzialam za bardzo, gdzie sie udac z tym pytaniem..tzn na jaki topik. Nosze okulary od paru lat, niestety juz sie zurzywaja i chyba sa już za słabe :-/ . Chcialabym zrobic dobre okulary, ale nie orientuje sie na rynku. Jesli znacie jakies nowinki optyczne i dobre rozwiazania, firmy, poradzcie!

Darish:)

Wysłany: 2007-12-09, 19:31 

napewno okulary bez dolnej oprawki, czyli z plastikowymi szklami.
Jezeli masz styl ubierania sie i twarz podatna na odważne kolory to mozesz zaszalec.
Idz do zwyklego optyka, bo np. w vission express masz ten sam towar a ceny o polowe wyzsze.
Ja zamienilabym okulary na soczewki ;)
Tak zrobilam i jestem zadowolona :)

temat o soczewkach jest tu : http://www.beauty-forum.p...aktowe-vt31.htm
maly ale moze cos ciekawego wyczytasz;)

satelitka 
Początkująca

Wysłany: 2007-12-09, 20:22 Re: jakie okulary?

foxy napisał/a:
hej, nie wiedzialam za bardzo, gdzie sie udac z tym pytaniem..tzn na jaki topik. Nosze okulary od paru lat, niestety juz sie zurzywaja i chyba sa już za słabe :-/ . Chcialabym zrobic dobre okulary, ale nie orientuje sie na rynku. Jesli znacie jakies nowinki optyczne i dobre rozwiazania, firmy, poradzcie!

foxy, przede wszystkim jesli teraz bedziesz wyrabiac sobie nowe okularki, to koniecznie niech ci pokryja szkla antyrefleksyjna powloka, i filtrem UV poniewaz nasze oczy sa atakowane przez swiatlo z monitorow, sztuczne swiatlo w marketach itp. jesli chcesz mozesz sie zorientowac np w esilorze, powloka crizal alize, podstawa wedlug mnie. jakby co mogeci na privie napisac szczegoly,bonie bede tu spamowac:)

foxy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-12-09, 21:40 

dzieki wielkie :) na pewno do supermarketu po szkla nie pojde, kiedys juz mialam. ceny wyższe faktycznie , no i jakosc gorsza. popatrze sobie. raczej pelne oprawki wole, bo ma mala twarzyczke i chce sie jakos zaakcentowac ;) soczewek ni emoglam nosic, bo zapalenia rogowki mialam :( a ten essilor to jakiś maly zakladzik? nie slyszalam..ah, i te antyrefleksy i filtry...jakie?

Darish:)

Wysłany: 2007-12-09, 21:48 

mnie zawsze przy antyrefleksie pytali sie tylko czy do komputera i tv i jakie odcienie, niebieskie, fioletowe czy zielone ;)
Ale bedziesz sie rozgladac za takimi okraglumi czy bardziej kwadratowymi oprawkami? Jezeli masz mala twarz to okragle moga zrobic chyba efekt jakiejs Berty okularnicy;p heh
zreszta sama nie wiem ;)

satelitka 
Początkująca

Wysłany: 2007-12-11, 21:19 

foxy napisał/a:
dzieki wielkie :) na pewno do supermarketu po szkla nie pojde, kiedys juz mialam. ceny wyższe faktycznie , no i jakosc gorsza. popatrze sobie. raczej pelne oprawki wole, bo ma mala twarzyczke i chce sie jakos zaakcentowac ;) soczewek ni emoglam nosic, bo zapalenia rogowki mialam :( a ten essilor to jakiś maly zakladzik? nie slyszalam..ah, i te antyrefleksy i filtry...jakie?

łe tam mały, z reszta nei wiem, to nie zaklad tylko marka szkiel:). poczytaj w necie sobie opisy, bo warto sie zorientowac ktoore sa dobre, teraz ludzie powinni byc swiadomi jak ida do sklepu co jest dobre, czego chca, jakie maja potrzeby, wymagania, oiczekiwania, zeby cie nie nabily w butelke:). antyrefleksik do komputerka mui byc!! i nie ma ze boli:). crizal, cokolwiek...a ksztalt oprawek, ech:)...to dopiero sztuka dobrac odpowiednie, ale jak pojdziesz do dobrego zakladu, to ci (najlepiej kobieta) dobiora odpowiednie:)

foxy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-12-12, 11:26 

no to chyba krągłe :-> nie chce byc bertą....to antyrefleks ma kolor!?!?!? :-D fajno. pewnie od razu poprawia humor...ahh, czyli ten essilor to marka szkieł i dobra tak? moze w necie poszkuam cos o tym, dzieki.

satelitka 
Początkująca

Wysłany: 2007-12-12, 13:22 

jak bedziesz na tej stronie to sobie zrob tescik na ergonomie pracy przy komputerze, fajny jest:D

foxy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-12-13, 19:04 

ahas! jest, spoko. Nie wiedzialam,. ze sa takei rzeczy w necie. ....a co to jest ta ergonomia? :oops:

forumadmin 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-12-14, 11:51 

Drogie Panie, jeśli szukacie informacji na temat soczewek, ich noszenia, doboru itp. Zapraszam na nasz nowy serwis jak i forum gdzie można zapytać ekspertów z dziedziny optyki. Dostępny jest tam również wspomniany test Essilora do badania wzroku przed komputerem.

Portal dla użytkowników okularów i soczewek kontaktowych

pozdrawiam

satelitka 
Początkująca

Wysłany: 2007-12-15, 13:51 

foxy napisał/a:
ahas! jest, spoko. Nie wiedzialam,. ze sa takei rzeczy w necie. ....a co to jest ta ergonomia? :oops:

ergonomia to jest dostosowywanie pracy do mozliwosci pychofizycznych czlowieka. tam mozna sobie ustawic monitor, i wszystko tak, zebys sie nie meczyla podczas pracy pry komputerze i nie robila sobie krzywdy. bo przed komputerem jest wiele zagrozen:/ rowniez dla oczu.

foxy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-12-18, 13:07 

ahas...czyli ogolne współżycie z komputerem :mrgreen: rozumiem....jasne, dzieki za namiary!

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-05, 13:43 

Ja niedawno zrezygnowałam z okularów na rzecz soczewek. Wolę nosić szkła, bo sa dla mnie wygodniejsze. Znajoma poleciła mi nawet sklep szkla.com - mają dużo tańsze produkty niż gdzie indziej. Warto sobie tam zajrzeć!

Odpowiedz do tematu