Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jakie, kosmetyki, miec, przy, sie, sobie, staracie, zawsze

Jakie kosmetyki staracie się zawsze mieć przy sobie?
Autor Wiadomość

Greenland

Wysłany: 2008-12-29, 21:59 Jakie kosmetyki staracie się zawsze mieć przy sobie?

Czyli co skrywa kobieca torebka :mrgreen:
Kobiety mają różne upodobania, jeśli chodzi o podręczne wyposażenie kosmetyczne - jedne noszą całe mnóstwo kosmetyków pielęgnacyjnych i kolorówki, inne ograniczają się do niezbędnego minimum.
Co zatem zawsze staracie się mieć przy sobie? Bez jakich kosmetyków nie wychodzicie na dłużej z domu?

U mnie są to pomadka ochronna i krem do rąk - tych kosmetyków używam często i jak zapomnę przed wyjściem wrzucić do torebki tubkę kremu i sztyft to szybko zaczyna mi ich brakować. Jak to jest u Was? Jakie są Wasze podręczne niezbędniki kosmetyczne i czy też bywa, że zapominacie ich wziąć ze sobą?

Darish:)

Wysłany: 2008-12-30, 16:35 

Ja zawsze muszę mieć jakiś nawilżacz do ust. Obojętnie co, ale musi być, krem, szminka, błyszczyk, wazelina :P
Szczotka jakaś mini też znajdzie obowiązkowo miejsce w mojej torebce + lusterko.
Odkąd często wyjeżdżam to nosze całą kosmetyczkę przy sobie. Szminka, błyszczyk, brązowy cień, puder sypki, fluid, puder brązujący, eyeliner i maskarę;p w razie żebym nie zapomniała podczas wyjazdu:P

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2008-12-30, 21:17 

Ja staram się nosić wszystko :D w sensie cała kosmetyczka. Nie obędzie się bez błyszczyka, tuszu do rzęs, eyeliner'a, lusterka, pudru czy cieni. Nigdy nie wiemy co nam się przyda :D I pewnie w oczach niektórych dziewczyn wyjdziemy na kompletnie zmanierowane paniusie, ale uważam, że kobieta powinna dbać o siebie, w szczególności, kiedy jest młoda, bo właśnie wtedy jest najbardziej atrakcyjna, a kosmetyki są tylko uzupełnieniem jej urody :)

Greenland

Wysłany: 2008-12-30, 22:03 

Wiecie co, tak sobie myślę, że to poniekąd wyjaśnia popularność tych wszystkich wielkich torebek - są takie pojemne że zmieszczą wszystkie niezbędne kosmetyki pielęgnacyjne, przybory itd. Mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tej dbałości o urodę jako zmanierowania. Moim zdaniem zmanierowanie objawia się w zupełnie inny sposób, a kompleksowa pielęgnacja to tylko przejaw dbałości o siebie, czyż nie? :mrgreen:
Gdybym nosiła rozpuszczone włosy to pewnie też zabierałabym ze sobą szczotkę i lusterko, ale że ciągle je związuję, to akurat te akcesoria zostają w domu.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-12-31, 12:55 

heh ja noszę głównie krem do rąk, błyszczyk/pomadkę, szczotkę, no a na trochę większe wyjście to całą kosmetyczkę ;-)

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-12-31, 13:02 

hm ja z racji ze mam krecone wlosy to nie nosze szczotki - rozczesuje tylko mokre po myciu i tyle :) co by sie nie puszyły

nosze - lusterko
- krem nawilzajacy
- błyszczyk lub szmike
- chusteczki nawilżająco czyszczące do rąk ( studia sprawiaja ze ciagle jestem
uciapana ołowkiem)
tyle :)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-12-31, 15:07 

*Puder, koniecznie z lusterkiem
rzadko używam takiego bez lusterka
* szminka ochronna - na mrozie moje usta bez przerwy są suche
* czasem też tusz do rzęs
* błyszczyk do ust, chociaż głównie używam szminek ochronnych ale błyszczyk czasami mam
* szczotka lub grzebien, chociaż ja wolę szczotki ale jak torebka za mała to biorę grzebień
* krem do rąk
to chyba tyle

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-01-03, 17:46 

moja torebka powinna być bez dna - już jest duża a wydaje się, że ciągle za mała ;-) z domu nie ruszam się bez:

pomadki (Bebe Classic bo pięknie pachnie i świetnie nawilża) - nie mogę się obejść bez pomadki, moje usta muszą być zawsze nawilżone bo inaczej mam wrażenie, że są suche i wyglądają fatalnie :-/

pudru w kamieniu (Maybelline Dream Mat) - moja skóra lubi się błyszczeć, ale ja tego nie znoszę i bez pudru czuję się jak bez pomadki :mrgreen:

antyperspirantu (Nivea) - lubię się odświeżyć, szczególnie w pracy i jak prosto po idę zabalować ;-)

perfum (tych, których użyję rano) - wkurza mnie, że muszę nosić duże flakony, powinnam mieć każdy mój zapach w standardowym flakonie i w penie, do torebki, tylko że mnie nie stać na taki wydatek :-(

gum do żucia (Orbit zielonych lub takich, które znajdę w sklepie i chcę spróbować ;-) ) - to chyba jasne

chusteczek higienicznych (Zewa Kids - uwielbiam te male paczuszki i fajne opakowanka :mrgreen: ) - zawsze się przydają, także przynajmniej jedna paczka musi być a jak nie ma to umieram :-?

tamponów (tylko O.B.) - nigdy nie mam bladego pojęcia, kiedy odwiedzi mnie mój "przyjaciel" bo nie śledzę swojego cyklu, więc w tym temacie muszę być zawsze przygotowana :-P

nie ruszam się z domu także bez:

blaszanego pudełeczka po cieniach do powiek z Avonu z tabletkami - zawsze muszę mieć przy sobie choć jedną tabletkę Ketonalu, bo mam dość silne bóle miesiączkowe, do tego Persen i Aspirynę, której rzadko używam bo poza bólami miesiączkowymi i rzadziej niż sporadycznie bólami głowy czy brzucha nie mam problemów (dlatego Aspiryna zwykle służy jako pomoc dla innych, którzy są ze mną i nie mają tabletek), Espumisan i Rennie (ostatnio mam potworną zgagę, to pewnie od lekkiej zmiany w żywieniu :-)

oraz bez:

plasterków z opatrunkiem (Viscoplast z Kubusiem Puchatkiem ;-) ), portfela, książki albo i dwóch, terminarza i ukochanego pióra Parkera (na naboje wydaję fortunę, bo dużo piszę), ładowarki do telefonu i mp3-ki, samej mp3-ki (którą noszę w kieszeni) i identyfikatora firmowego :-D

Wysłany: 2009-01-04, 16:17 

o matuchno:D

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-01-05, 00:10 

Darish:) napisał/a:

dużo :?: :-P

zapomniałam o moim minigrzebyczku ;-) :-P

Greenland

Wysłany: 2009-01-05, 04:23 

leelo napisał/a:
Darish:) napisał/a:

dużo :?: :-P

zapomniałam o moim minigrzebyczku ;-) :-P

Sporo, ale przynajmniej masz solidne zapasy i zapewne niejeden raz byłaś wdzięczna samej sobie za gromadzenie tych wszystkich rzeczy :mrgreen: Ja mam kilka nowych dużych torebek i muszę zacząć je wypełniać przydatnymi rzeczami - jak dotąd niewiele przychodziło mi do głowy prócz telefonu, chusteczek i dokumentów, ale od czego jest inspiracja w postaci odpowiedniego wątku :-D

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-01-05, 22:09 

Greenland napisał/a:
Sporo, ale przynajmniej masz solidne zapasy i zapewne niejeden raz byłaś wdzięczna samej sobie za gromadzenie tych wszystkich rzeczy :mrgreen:

nie ma to jak pomysł na aranżację wór-torby :mrgreen: i chciałam zaanonsować, że to wszystko wcale nie zajmuje tak dużo miejsca - ot, w sam raz na jedną, pokaźniejszą ale nie ogromną wór-torbę tak, by nie wydawała się nadto wypchana 8-) ;-) :lol:

Greenland

Wysłany: 2009-01-20, 21:44 

No i stało się, proces urządzania torebki rozpoczęty. Pojawiła się kosmetyczka, a w niej pomadka i krem do rąk. Wrzuciłam do torebki chusteczki higieniczne, których ciągle zapominam ze sobą wziąć. Czuję, że nadchodzi u mnie czas torebkowego gadżeciarstwa, tzn. zacznę się rozglądać za minibajerami do torebki typu: minikrem do twarzy, minigrzebień, minipara ciepłych rękawiczek na wszelki wypadek. Nawet nie wiedziałam, że taką radochę może sprawiać aranżacja wnętrza torebki :-D

Wysłany: 2009-01-21, 16:08 

Greenland napisał/a:
Nawet nie wiedziałam, że taką radochę może sprawiać aranżacja wnętrza torebki :-D

a no moze :lol:
ja mam mini szczotke:D wyglada jak dla lalki:D ma z 7cm dlugosci, ale czesze, moze troche elektryzuje ;) kupiona w kosmetycznym przypadkowo:)

a takie mini kremy do rak czy balsamy cos to w rossmanie sa :) sama kupilam sobie mini mleczko do demakijazu, mini krem i mini balsam :)
w sklepie piotr i pawel znalazlam mini chusteczki do higieny intymnej, zapakowane w kwadraciki jakos 4cmx4cm a w biedronce sa tez mini zapakowane wkladki higieniczne ;)
oczywiscie nie nosze tego w torebce hehe :d

a moze stworzymy temat Mini :D?

dronka.dronka

Wysłany: 2009-02-13, 12:17 

pomadka ochronna do ust - NIVEA Lip Care
czasem puder w kamieniu
i perfumki
tyle :)

Odpowiedz do tematu