Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: alergia, dla, dzieci, jakie, kosmetyki

Jakie kosmetyki dla dzieci z alergią???
Autor Wiadomość
be-beauty 
Użytkowniczka
www.be-beauty.pl

Wysłany: 2008-07-19, 00:11 Jakie kosmetyki dla dzieci z alergią???

Czy macie jakieś sprawdzone kosmetyki dla dzieciaczków (niemowlaczków) które mają alergie na kosmetyki dla alergików. Moja dzidzia właśnie źle reagowała na kosmetyki dla alergików. Teraz już jest lepiej. Nawet wykąpałam ją w kuli musującej Treets (którą mam w swoim sklepie). I miała tak świetnie nawilżoną skóre i zero reakcji alergicznych. Nawet nie smarowałam jej już oliwką. Napiszcie mi czy macie jakieś sprawdzone recepty - jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci - chętnie nawet sprowadze to do sklepu i będę polecała innym ale tylko jeśli faktycznie będzie skuteczne. Bo to jest dla mnie ważne!

konwalia 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-07-23, 11:37 

Ja też miałam problemy ze skórą mojego maleństwa. Używałam Oilatum, ale nie do końca byłam zadowolona. Fajnie sprawdził się płyn Balneum i seria pharmaceris at - jest to seria dla bardzo suchej skóry i ze skonnością to atopowego zapalenia. Teraz maluch już podrósł i myję go w produktach nivei albo johnsona i jest ok.

Dorota25 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-09, 20:33 

u nas johnson jeszcze bardziej uczulił... za to świetnie sprawdził się cleanic, wtedy jeszcze Dzidziuś, ale jakiś czas temu nazwa się zmieniła na Kindi, szczerze polecam te kosmetyki, od chusteczek począwszy na kosmetykach do kąpieli kończąc, nam odpowiada cała linia

KASA :D

gratusia 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-10, 00:10 

ja też u swojego dziecka stosuję Cleanic Kindi, najbardziej płyn do kąpania z oliwką, szampon i chusteczki Herbal Care. Mają piękny zapach. a wogóle to nowy design podoba mi się jest taki... milusi :D

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-11-10, 11:01 

Dorota25 napisał/a:
u nas johnson jeszcze bardziej uczulił...

johnson&johnson to nic innego jak tylko znana marka. nie posiada zadnego z atestow ktore powinien zawierac kosmetyk dla maluszka. zastanawialabym sie tez nad marka nivea ktorej jestem fanka, ale seria dla maluchow nie przekonuje mnie jakos wybitnie.

dla alergikow mysle ze najlepsze kosmetyki to kosmetyki z serii Skarb matki. posiada najwiecej atestow i nie spotkalam sie jeszcze z sytuacja zeby kosmetyki wywolywaly alergie.

Dorota25 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-10, 16:30 

słyszałam o tych kosmetykach, ale widziałam je tylko w aptekach, wiec wygodniej mi pójśc do drogerii i kupić Cleanic, zwłaszcza, ze u nas nie ma żadnych problemów, a kosmetyki są przebadane w kierunku alergii kontaktowej i mają atesty i pozytywne opinie, ja jestem zadowolona...
aaaa... w "Dziecku" czytałam, ze dostały jakaś nagrodę "najlepszy produkt dla dziecka" czy coś takiego

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-11-10, 19:07 

warto patrzec na atesty, nie tylko jesli chodzi o kosmetyki ;]

gratusia 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-12, 21:38 

ja wybierając kosmetyki czy dla siebie czy tym bardziej dla dziecka to zawsze przyglądam się atestom etc. Wiem że Cleanic Kindii ma pozytywną Opinię Centrum Zdrowia Dziecka a z tego co czytałam to zdobycie takiej opinii to nie lada wyczyn. Firmy muszą naprawdę się wykazać i nawet jak najmniejsze "ale" dyskwalifikuje produkt...

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-11-13, 10:49 

no i tak powinno byc ;]
jesli chodzi o zdrowie maluchow to chyba tu nie powinno byc ustepstw itd.
kosmetyki zwyczajnie MUSZĄ byc nieskazitelne.

gratusia 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-13, 22:20 

Tak to prawda. ale co rusz się słyszy, że jakiś kosmetyk uczula, że powoduje wysuszenie etc.
Ja miałam do czynienia z wieloma kosmetykami. Mały miał naprawę spore problemy ze skórą, podejrzenie AZS... to był koszmar. Cleanic jest dla nas ok i chyba bałabym sie znów zmieniać.

Dorota25 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-15, 20:58 

ja mam to samo, jak już się jakiś kosmetyk sprawdzi to nadal go używam :)

gratusia 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-16, 20:01 

a jak u Was z patyczkami do uszu? używacie?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-11-16, 21:25 

gratusia napisał/a:
a jak u Was z patyczkami do uszu? używacie?

Tak :->

Dorota25 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-17, 15:37 

używam, ale tych takich z grubszą końcówką, bo się boję, ze za głęboko włożę, a nie chciałabym młodemu zrobić krzywdy ani upychać nic do środka... jak miał katar, to do noska też czasem używałam

gratusia 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-17, 21:36 

Mnie swojego czasu lekarz mówił, że nie powinno się czyścić uszy patyczkami. czy to dziecko czy dorosły, nie powinno się z racji tego ze zamiast usuwać woskowinę to ją wpychamy i zatykamy kanał słuchowy. Ja dlatego zarówno u siebie jak i u małego stosuję tylko patyczki z ogranicznikami też z Celanic Dzidziuś. Zresztą innych nie widziałam :D

Odpowiedz do tematu