Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: alergia, dla, dzieci, jakie, kosmetyki

Jakie kosmetyki dla dzieci z alergią???
Autor Wiadomość
gratusia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-12-21, 20:50 

no mrozy były niezłe.. a teraz szykuje się plucha. ja też będę go raczej stosowała, jak się sprawdził to nie będę wydawać zbędnie kasy.

PhytoniaBellCli 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-12-26, 11:48 

Krem ma raczej zwarty skład,nie jest wodnisty wiec można go stosować przy większych mrozach. Także jestem ciekawa czy sie sparwdził,fajnie by było gdyby któraś z Was dała znać czy jest skuteczny.

masha 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-12-28, 14:44 

Kupiłam ostatnio mydełko naturalne z nanosrebrem, podobna dobrze się sprawdza u dzieci z atopowym zapaleniem skóry. kosztowało jakieś 5zł, więc spróbuj:)

Dorota25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-01-04, 14:12 

ja tak troche z innej beczki... moze któraś z Was ma doświadczenie z pielęgnacją podrażnionej skóry? mój synek ma bardzo wysuszoną i czerwoną skóre na policzkach i nosie o kataru, czym powinnam mu to smarować? lepiej nawilżyć albo natłuścić czy może spróbować jakoś inaczej zaleczyć, maściami albo kremem pielęgnacyjnym?

gratusia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-01-05, 13:18 

z tego co wiem na podrażnienia dobrze działa tlenek cynku. ja kiedyś miałam tylko pod ręką krem pielęgnacyjny z tlenkiem cynku. naprawdę pomógł. masz taki w domu? to myślę ze nie powinno zaszkodzić a wręcz przeciwnie.

Dorota25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-01-05, 14:01 

mam, kindii z cleanic, ma w składzie tlenek cynku i mam też jakąś resztkę próbki sudokremu, ale to chyba będzie za mocne, co?

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-01-07, 10:58 

moj synek urodzil sie z bardzo sucha skorka i nacieralam go zwykla parafina, ktora stosuje sie doustnie [zwykla ciekla parafina]. smarowalam nawet po 3 razy dziennie i bardzo szybko skora doszla do siebie, takze i w przypadku kataru tez moze sie przydac.

KosmetykiNatury 
Użytkowniczka
Kosmetyki Natury

Wysłany: 2010-03-01, 20:42 

Dla dzieci polecam naturalne kosmetyki z certyfikatem Ecocert.
Naturalne kosmetyki nie powodują alegrii oraz podrażnień. Nie zawierają również szkodliwych substancji oraz składników, które zaburzają gospodarkę hormonalną.

Sprawdzone firmy to Logona. Lavera, Weleda oraz kosmetyki firmy Helan seria Linea Bimbi.

Ostatnio wśród kosmetyków które zaburzają gospodarkę hormonalną znalazłam produkty dla niemowląt.

Tutaj lista
http://www.pro-test.pl/ar...tyk%C3%B3w.html

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-01, 13:05 

Znalazłam w jednej z aptek internetowych w sieci na e-lek.pl takie fajne kosmetyki do kąpieli ALLERCO właśnie dla dzieciaków, konkretnie bobasków, które są uczulone. Wydaje mi się, że to dość dobre kosmetyki i warto je wypróbować. Cena jest bardzo przystępna, więc nie trzeba na nie wydawać nie wiadomo ile.

KosmetykiNatury 
Użytkowniczka
Kosmetyki Natury

Wysłany: 2010-06-01, 15:57 

Sugeruję przeczytać skład kosmetyków, mogą znajdować się substancje uczulające lub też takie, które zaburzają gospodarkę hormonalna.

Odpowiedz do tematu