Jakie znacie, używacie dermokosmetyki do cery trądzikowej? Ja używałam Iwostin Purritin-żelu do mycia i kremu na noc. Chodzi mi tylko o dermokosmetyki- te zwykłe kosmetyki ze sklepowych półek nic na mnie nie działają. :((( Czytałam, że dermokosmetyki od "zwykłych" kosmetyków ze sklepowych półek różnią się wyższym stężeniem składników-są kosmetykami z pogranicza leku. Czy któreś dermokosmetyki do cery trądzikowej szczególnie przypadły wam do gustu? I drugie pytanie- Poszukuję jakiegoś skutecznego żelu punktowego na pryszcze-nie musi być z dermokosmetyków. Jakie znacie?
A ja dla odmiany polecam spacer do sklepu zielarskiego i popytanie o odpowiednie zioła. Kiedyś stosowałam płyn o paskudnym zapachu, bardzo wysuszał, ale działał niesamowicie. Niestety nie pamiętam nazwy
Podzielam zdanie poprzedniczek - maski z glinki zielonej, to dobry wybór. Nie wiem tylko czemu, wzbraniacie się przed sławną papką z Jadwigi. Preparat, w dobrej cenie, a rewelacyjny.
A czym jest ta "Papka Jadwigi"? Czy to gotowy preparat, czy robiony na receptę w aptece, jak np. maść siarkowa?
Gotowy preparat, właśnie w formie "papki", którą w podobnie jak maseczkę nakładamy na skórę. Najlepiej na noc, ponieważ jednym ze składników, jest talk kosmetyczny, który zabarwia wszystko na biały kolor. Papka ma przyjemny zapach olejku kamforowego, działa antybakteryjnie, zwęża pory, a przede wszystkim skutecznie leczy trądzik.
Pytałam o nią w drogeriach i aptekach i nigdzie jej nie ma Ale w dwóch aptekach powiedzieli, że jak będa zamawiać towar to się zapytaja w hurtowni czy jest i zamówią. Więc mam się dowiedziec jutro. Mam nadzieję, że będzie
PhytoniaBellCli Użytkowniczka
Wysłany: 2009-10-12, 18:45
A byłas u dermatologa?? Przed zakupem takich kosmetyków lepiej idź z wizyta do lekarza.
Dermatolog nie wiele mi pomógł-przepisał mi jakąś maść po której tak mi poparzyło cerę, że myślałam, że zedrę ją do krwi Potem minęło wiele dni zanim doprowadziłam ją do porządku...szukam czegoś co pomoże ale właśnie nie podrażni skóry-ponoć ta papka właśnie nie podrażnia-tak przeczytałam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum