Nie było mnie przez kilka dni. Kilka słów uzupełnienia. Papka Jadwigi to to produkt sprzedawany głównie do gabinetów kosmetycznych, podobnie jak inne kosmetyki tej firmy. Wiem, że prowadzą sprzedaż internetową i każdy może sobie papkę zamówić. Uzupełnieniem mogą być glinki zielone, toniki, kremy na dzień, maski z alg, maska mineralna - również do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej.
Profesjonalnym produktem, do stosowania wyłącznie przez profesjonalny personel zakładów kosmetycznych, jest peeling ziołowy Jadwigi (zabieg głębokiego złuszczania) działający podobnie jak kwasy, ale zdecydowanie skuteczniej i głębiej. Nie polecam "eksperymentowania" domowego z tym zabiegiem, bo można sobie krzywdę zrobić.
Kupiłam na Allegro papkę Jadwigi, ale niestety mi nie doszła...:( Sprzedający złożył już reklamację na poczcie w tej sprawie...nie dość, że w aptekach jej nie ma to jeszcze z Allegro mi nie chce dojść...:-( no cóż muszę poczekać, aż się sprawa wyjaśni. Tymczasem używam maseczki z zielonej glinki Ziaji.
A czy któraś z Was używa kremu Vichy Normaderm usuwającego niedoskonałości skóry? Ja go nie używałam, jednak słyszałam, że jest bardzo dobry i działa. Tylko nie wiem, czy to jest dermokosmetyk?
Co do kosmetyków z serii Vichy Normaderm, bardzo długo chodziłam koło nich i zastanawiałam się nad kupnem, aż pewnego dnia miła pani w aptece dała mi próbki do wypróbowania: żel do mycia twarzy, krem i tonik… Całe szczęście, że nie zdecydowałam się do kupna zestawu przed wypróbowaniem. Koszmar dziewczyny! W ciągu jednego dnia skóra zaczęła się ściągać, czerwienić i łuszczyć. Jednak pozostanę przy swoim ulubionym Vichy Aqualia Thermal :)
[ Dodano: 2009-11-16, 15:31 ]
jest jedna maseczka, którą mogę polecić ze spokojnym sumieniem: Garnier rozgrzewająca, taka w niebieskiej saszetce. Cena ok 6 zł w Rossmanie, mi zwykle starczała na 4 razy. Efekt: ściąga sebum i twarz staje się taka mięciutka, że aż się nie chce kłaść żadnego kremu na nią :)
Ja wypróbowałam próbkę vichy normaderm krem nawilżający usuwający niedoskonałości i dla mnie okazał się dobry-w porównaniu z innymi kremami, które używałam, to dla mnie jego konsystencja jest najlepsza... tylko nie wiem ile kosztuje w zwykłej aptece (nie internetowej) - czy wychodzi taniej go kupić np. na Allegro?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum