Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dla, holistycznie, kosmetyki, mezczyzn

Kosmetyki dla mężczyzn - holistycznie.
Autor Wiadomość
marek84 
Początkująca

Wysłany: 2009-05-31, 20:32 Kosmetyki dla mężczyzn - holistycznie.

Witam,
To troche nietypowy post. Mam do Pań kilka pytań i wątpliwośći.
Co według Was każdy facet powinien mieć w swojej kosmetyczce?
Troche sie nad tym zastanawiałem jednak nie jestem aż tak obyty w temacie żeby zacząć działać.
Potrzebuje dobrych jakościowo kosmetyków "podstawowych" - takich bez których się nie obejdę.
Czemu taki post zapytacie? Czy nie umiem iść do sklepu i kupić "coś" sobie? - Jasne że umiem - jednak chcę sie zająć tym raz a porządnie, dobrać dobrą linie kosmetyków i sie jej trzymać. Moje przygody z zakupami kończą sie na tym że biore pierwszą lepszą rzecz na półce i czym prędzej ide do kasy bo wybór doprowadza mnie o zawót głowy.
Proszę Was o opinie i rady czego używać a czego nie.

Darish:)

Wysłany: 2009-05-31, 20:46 

a co chcialbys miec w swojej "kosmetyczce"? ;-)
od podstaw podawac te przedmioty? golarka, pianka itp? :shock:
wg mnie najlepsza seria to chyba nivea...

z tego co kojarze to Loreal i FlosLek ma jeszcze cos dla mezczyzn

pati 
pati

Pomogła: 21 razy
Wysłany: 2009-05-31, 20:49 

Wiesz, ja uważam, że to powinien być antyperspirant, balsam po goleniu i jakiś krem do twarzy... Niestety nic więcej, bo nie lubię jak facet przesadza z wyglądem.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-05-31, 20:56 

Darish:) napisał/a:
nivea

Dokładnie, Nivea ma ciekawą serie dla mężczyzn :]

pati napisał/a:
nie lubię jak facet przesadza z wyglądem.

Ja to samo, ale z drugiej strony też musi zadbać o siebie :P dlatego najlepiej aby dbał, ale nie bardziej niż kobieta :mrgreen:

Anelka 
Miłośniczka forum
Anelka

Wysłany: 2009-05-31, 21:00 

Tak, tak, zgadzam sie z Wami kobietki. Wszystko w granicach, bez przesady :-P

Darish:) napisał/a:
wg mnie najlepsza seria to chyba nivea...
- też bym to poleciła...

marek84 
Początkująca

Wysłany: 2009-05-31, 21:05 

Przecież brudny chodzić nie mogę ;)
Co do dbania o siebie - to nie chcę wyglądać na starość jak 90% polaków ;)
Potrzebuje:
- jakiegoś dobrego kremu do twarzy ciała po którym sie nie będę cały "błyszczał"
- czegoś do mycia twarzy
- antyperspirant
- nie wiem, peeling czy coś co zalecacie ;)
Jestem otwarty na propozycje.

pati 
pati

Pomogła: 21 razy
Wysłany: 2009-05-31, 21:23 

Nikt nie powiedział, że masz brudny chodzić :P Ale też nie ma co przesadzać, bo kosmetyki to tylko/aż połowa sukcesu, możesz używać nie wiem czego, ale jak nie będziesz zdrowo się w miarę odżywiał i prowadził POPRAWNEGO stylu życia, to żaden kosmetyk Ci nie pomoże. W dodatku nie piszesz nic o rodzaju skóry. Skoro się świecisz, to mogę się pokusić o stwierdzenie cery mieszanej. Musisz wiedzieć, czego możesz użyć... Zalecam pójście do drogerii i poczytanie o danym kosmetyku i nie ma sensu się nikim przejmować, klient - nasz pan. Peeling 1 - 2 razy w tygodniu na twarz, antyperspirant - ja lubię u mojego chłopaka NIVEA, a jeśli chodzi o krem i mycie twarzy, to tak jak Ci polecano - zwróć uwagę na półkach na LOREAL i NIVEA.

Darish:)

Wysłany: 2009-05-31, 22:26 

wlasnie musimy wiedziec jaki typ skory zeby dobrac peeling;)
enzymatyczny czy mechaniczny;)
no i reszte kosmetykow:)

w tym temacie byly tez dobierane i polecane kosmetyki dla mezczyzn:)
http://www.beauty-forum.p...ighlight=#12304

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-31, 22:57 

pati napisał/a:
Wiesz, ja uważam, że to powinien być antyperspirant, balsam po goleniu i jakiś krem do twarzy... Niestety nic więcej, bo nie lubię jak facet przesadza z wyglądem.

niegdy bym nie przeżyła, gdyby mój facet miał więcej kosmetyków niż ja :evil:

Greenland

Wysłany: 2009-06-04, 22:09 

Ja pilnuję, żeby mój facet miał krem do twarzy, jakiś dezodorant i wodę po goleniu oraz piankę. Próbowałam wprowadzać jakieś innowacje i kupiłam żel do mycia twarzy, ale nie spotkał się z aprobatą i mój dalej myje twarz mydłem. Ostatnio zauważyłam, że ma przesuszoną skórę głowy to poradziłam mu dobry szampon dla wrażliwej skóry. Mój facet podchodzi do kosmetyków jak większość - używa to, co jest potrzebne do utrzymywania higieny, natomiast rzeczy takie jak balsamy, jakieś żele go po prostu nie interesują. Cieszy mnie to, bo nie jestem na tyle nowoczesna by zachęcać go do dodatkowych zabiegów pielęgnacyjnych. Od czasu do czasu przypominam mu, żeby się posmarował kremem, bo zapomina i tyle. Wiadomo, że pianka do golenia i dezodorant muszą być z linii męskich, ale akurat krem mu kupuję uniwersalny dla skóry suchej i wrażliwej - wychodzę z założenia, że ma przede wszystkim dobrze spełniać swoje zadanie, a to, czy ma niebieskie opakowanie z napisem MEN, czy białe z kwiatkiem to chyba żadnemu z nas nie robi różnicy.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-06-13, 20:14 

do mycia twarzy to bym poleciła żel Dax Cosmetics Perfecta For Men :-D mój brat go używał [pod przymusem i sporadycznie, ale zawsze] i ja też parę razy nim twarz umyłam, jak miałam końcówkę swojego albo coś i byłam zadowolona ;-) nie wysusza, i jak go jakieś 5-6 dni pod rząd używałam [ach, ten leń] to powiem, że pryszcze mi się tak często nie robiły.. chyba zakupię sobie taki w wersji dla dziewczyn :-P ale w sumie to czym one się różnią? są łagodniejsze czy co? a może chodzi o zapach? :-)

to ten :)

Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-06-14, 09:52 

Nocandygirl skóra mężczyzn jest grubsza od naszej, żel dla kobiet ( wersja różowa albo też w takim niebieskim opakowaniu, kolor chyba tez niebieski z tego co pamiętam, bo miałam obydwa) ma drobne drobinki ścierajace. a ten w wersji męskiej ma większe, przystosowane do złuszczania grubszej skóry.
nie powinnaś używać takiego żelu brata :mrgreen:

leelo 
Powieściopisarka
poszukiwaczka przygód

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2009-07-02, 21:28 

czyli jakiś żel do twarzy, krem do twarzy, coś do mycia ciała i antyperspirant. coś do golenia i po goleniu... ewentualnie jakiś krem nawilżający do rąk i ust, jak kto lubi.

no faktycznie, jak o tym myślę, to zdecydowanie nivea rzuca mi się na pierwszy plan, ta dla mężczyzn. firma sprawdzona przez wiele lat, mają dobry wybór całej gamy kosmetyków i ładne zapachy... btw, czemu dla nas kobiet nie robią takich żeli dwa w jednym: do ciała i do włosów :?: szkoda, dobra opcja, oszczędnośc czasu i miejsca w kosmetyczce...

lapacho 
Początkująca

Wysłany: 2009-07-05, 21:34 

Jeśli mogę wtrącić to nivea ma fajny tylko balsam po goleniu.

A tak na marginesie każdy facet powinien mieć w swojej kosmetyczce:
- piankę lub żel do golenia a co za tym idzie również maszynkę
- płyn lub balsam po goleniu
- szczoteczkę oraz pastę do zębów
- płyn pod prysznic

oraz ważna rzecz dobrze dobrana perfuma/zapach

To tylko podstawowe rzeczy :)

pozdrawiam

Agusia77 
Powieściopisarka
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-11-16, 01:20 

Mój używa też mleczka nawilżającego Dove :mrgreen:
Ładnie mu później skóra pachnie i jest taka gładka :) ale nie robi tego codziennie, tylko jak mu przypomne, a szkoda....

Odpowiedz do tematu