asiaaxd Początkująca
Wysłany: 2009-03-02, 20:12
Jaki sposób na dokładną depilacje?
Witam! Mam straszny problem i po prostu już nie wiem jak sobie z nim poradzić.
Jakiś czas temu zaczełam golić bikini, maszynka do golenia. Było dobrze, jednak goląc co 2 dni był to bół nie do wytrzymania, na dodatek miałam pełno czerwonych krostek, a i tak włoski wyrastały po połowie dnia, albo nie dało się dokładnie zgolić. Chciałam spróbować plastry z woskiem. Niby łatwo, ale ja jednak nie umiem sobie z tym poradzić. Odrywam, tylko tak po prostu.. Powolnym ruchem, nie potrafię inaczej. No to zdecydowałam się na kremy do bikini, ściągane szpatułką. Było to jednak gorsze niż maszynka.. pozostawały ucięte włoski, a może z tym też sobie nie umiem poradzić. Nie ma innych sposobów? jakieś kremy co rozpuszczą włoski, że będzie głądziutko przynajmniej na kilka dni? Albo może jakiś sposób bym sobie poradziła sama z woskiem.
Jeśli chcesz się depilować co dwa dni to to jest nienormalne, włos musi troszkę odrosnąć, chociaż z 4mm, bo w innym przypadku to boli :] A Plastry i depilator to już tortura jak dla mnie (jeśli mówimy o całkowitej depilacji, a rozumiem, że o taką Ci chodzi). O CUDOWNYCH KREMACH jeszcze nie słyszałam. A te kremy do depilacji to tandeta po całej linii. Nakładasz, a potem nie za się tego wszystkiego ogarnąć, bo wszystko w każdym miejscu działa w innym czasie. Potem chcesz się doprowadzić do porządku i włosy wychodzą i zostają i wszędzie i na ręczniczkach i na bieliźnie. Cóż, moja metoda jest taka, depiluję maszynką, czekam, aż odrośnie na jakieś 3-4mm i od nowa. Inaczej, będziesz miała wszystko w krostach. A chyba nikt nie wymaga od Ciebie, żebyś miała dzień w dzień tam gładko. Bo byś musiała się golić już po 12h, bo wtedy już pojawiają się pierwsze włosy.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Jak odrośnie możesz najpierw golić z włosem. Potem jak już ogolisz z włosem to zrób to jeszcze raz pod włos. Tak jak pisze pati, poczekaj az włoski odrosną na 3-4 mm i wtedy zacznij golenia. Możesz używać pianki (możesz choćby pożyczyć taty) do golenia lub żelu do golenia albo zwyczajnej pianki stworzonej z żelu do mycia i wody :) Ja tak robie i krostek nie mam :)
_________________ „Jeśli okazja wzywa Cię po imieniu, nietaktem byłoby nie odpowiedzieć”
Jako że studiuję kosmetologię to ostatnio na pracowni depilowałyśmy bikini woskiem. I ja osobiście polecam depilację woskiem. Boli... boli strasznie ale efekt jest naprawdę niezły i dosyć długotrwały. A żeby włoski nie wrastały i nie dochodziło do zapalenia to mogłabyś spróbować po prostu jakiś preparat p/wrastaniu włosów. I tak jak mówią dziewczyny, nie gól bikini co drugi dzień, bo przeciez twoja skóra tego nie wytrzyma :(
Ja też jestem zwolenniczka woskowania, ale nie gotowymi plastrami. Najlepiej zainwestować w profesjonalny wosk i podgrzewacz. Jeśli sama radzisz sobie z plastrami to z takim zabiegiem też dasz radę;)
Jeśli chodzi o porządne kremy do depilacji to gorąco polecam Sally Hansen!
a po zabiegu preparat spowalniający porost włosów;)
Ja też jestem zwolenniczka woskowania, ale nie gotowymi plastrami. Najlepiej zainwestować w profesjonalny wosk i podgrzewacz.
dokładnie! wosk w gotowych plastrach jest benadziejny, trudno go rozgrzać w dłoniach i jest go zbyt mało, zeby złapać włoski..
w profesjonalnych zestawach do depilacji wosk ma aplikator, co ważne - nakładany jest na ciepło a co za tym idzie łatwiej go zaaplikować i złapać wszystkie włoski a to z kolei = dokładniejsza depilacja :)
ja niestety jestem na wyjezdzie.. a nowiusi zestaw do depilacji cieplym woskiem czeka w domku...;/ ciekawe czy przyslali mi takie woski jakie chcialam.. eh juz sie doczekac nie moge;p
http://www.activeshop.com...ji-2-p-720.html
kupilam ten zestaw + 2 balsamy jeszcze do depilacji i preparat do czyszczenia ktorego mi nie przyslali i naszczescie nie doliczyli do paczki;p
jednak jak ktos sciaga paski to jest lepiej, samej ciezko sie to robi;p tak jakby bardziej boli;p
siweksik28 Użytkowniczka
Wysłany: 2009-03-23, 18:52
Bardziej boli bo rwiesz pod innym kątem sobie a pod innym komuś, nie da rady np.na tylnej części uda zrobić tego blisko ciała i pod odpowiednim kątem zawsze część się pourywa niestety. Warto poprosić koleżankę, niektóre zabiegi kosmetyczne nawet kosmetyczce ciężko przeprowadzić na sobie :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum