Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: depilacje, dokladna, jaki, sposob

Jaki sposób na dokładną depilacje?
Autor Wiadomość
asiaaxd 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-02, 20:12 Jaki sposób na dokładną depilacje?

Witam! Mam straszny problem i po prostu już nie wiem jak sobie z nim poradzić.

Jakiś czas temu zaczełam golić bikini, maszynka do golenia. Było dobrze, jednak goląc co 2 dni był to bół nie do wytrzymania, na dodatek miałam pełno czerwonych krostek, a i tak włoski wyrastały po połowie dnia, albo nie dało się dokładnie zgolić. Chciałam spróbować plastry z woskiem. Niby łatwo, ale ja jednak nie umiem sobie z tym poradzić. Odrywam, tylko tak po prostu.. Powolnym ruchem, nie potrafię inaczej. No to zdecydowałam się na kremy do bikini, ściągane szpatułką. Było to jednak gorsze niż maszynka.. pozostawały ucięte włoski, a może z tym też sobie nie umiem poradzić. Nie ma innych sposobów? jakieś kremy co rozpuszczą włoski, że będzie głądziutko przynajmniej na kilka dni? Albo może jakiś sposób bym sobie poradziła sama z woskiem.

Na kosmetyczke na razie nie ma mowy jbc:)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-03-03, 15:34 

Jeśli chcesz się depilować co dwa dni to to jest nienormalne, włos musi troszkę odrosnąć, chociaż z 4mm, bo w innym przypadku to boli :] A Plastry i depilator to już tortura jak dla mnie (jeśli mówimy o całkowitej depilacji, a rozumiem, że o taką Ci chodzi). O CUDOWNYCH KREMACH jeszcze nie słyszałam. A te kremy do depilacji to tandeta po całej linii. Nakładasz, a potem nie za się tego wszystkiego ogarnąć, bo wszystko w każdym miejscu działa w innym czasie. Potem chcesz się doprowadzić do porządku i włosy wychodzą i zostają i wszędzie i na ręczniczkach i na bieliźnie. Cóż, moja metoda jest taka, depiluję maszynką, czekam, aż odrośnie na jakieś 3-4mm i od nowa. Inaczej, będziesz miała wszystko w krostach. A chyba nikt nie wymaga od Ciebie, żebyś miała dzień w dzień tam gładko. Bo byś musiała się golić już po 12h, bo wtedy już pojawiają się pierwsze włosy.

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-03, 18:47 

Jak odrośnie możesz najpierw golić z włosem. Potem jak już ogolisz z włosem to zrób to jeszcze raz pod włos. Tak jak pisze pati, poczekaj az włoski odrosną na 3-4 mm i wtedy zacznij golenia. Możesz używać pianki (możesz choćby pożyczyć taty) do golenia lub żelu do golenia albo zwyczajnej pianki stworzonej z żelu do mycia i wody :) Ja tak robie i krostek nie mam :)

kasia88k 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-19, 09:29 

Jako że studiuję kosmetologię to ostatnio na pracowni depilowałyśmy bikini woskiem. I ja osobiście polecam depilację woskiem. Boli... boli strasznie ale efekt jest naprawdę niezły i dosyć długotrwały. A żeby włoski nie wrastały i nie dochodziło do zapalenia to mogłabyś spróbować po prostu jakiś preparat p/wrastaniu włosów. I tak jak mówią dziewczyny, nie gól bikini co drugi dzień, bo przeciez twoja skóra tego nie wytrzyma :(

ew.ka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-03-19, 11:03 

Ja też jestem zwolenniczka woskowania, ale nie gotowymi plastrami. Najlepiej zainwestować w profesjonalny wosk i podgrzewacz. Jeśli sama radzisz sobie z plastrami to z takim zabiegiem też dasz radę;)
Jeśli chodzi o porządne kremy do depilacji to gorąco polecam Sally Hansen!
a po zabiegu preparat spowalniający porost włosów;)

szylwia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-03-19, 19:06 

ew.ka napisał/a:
Ja też jestem zwolenniczka woskowania, ale nie gotowymi plastrami. Najlepiej zainwestować w profesjonalny wosk i podgrzewacz.

dokładnie! wosk w gotowych plastrach jest benadziejny, trudno go rozgrzać w dłoniach i jest go zbyt mało, zeby złapać włoski..
w profesjonalnych zestawach do depilacji wosk ma aplikator, co ważne - nakładany jest na ciepło a co za tym idzie łatwiej go zaaplikować i złapać wszystkie włoski a to z kolei = dokładniejsza depilacja :)

Darish:)

Wysłany: 2009-03-19, 21:03 

ja niestety jestem na wyjezdzie.. a nowiusi zestaw do depilacji cieplym woskiem czeka w domku...;/ ciekawe czy przyslali mi takie woski jakie chcialam.. eh juz sie doczekac nie moge;p

kasia88k 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-19, 21:45 

Oj, Darish doczekasz się :D Jak wrócisz do domku i wypróbujesz wosk to napisz czy wszystko poszło po twojej myśli ;)

Wysłany: 2009-03-20, 13:29 

kasia88k, no musi pojsc :P z depilacji mialam egzamin takze krzywdy sobie chyba nie zrobie ;p

kasia88k 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-20, 14:20 

Darish, a to dla Ciebie pikuś taka depilacja :-D Oby wosk okazał się fajny :) Ale na pewno wiedziałaś co zamówić :D

Wysłany: 2009-03-20, 23:08 

5h wybieralam bo mialam ograniczony budzet i szukalam okazji ;)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-03-21, 15:42 

i jaki wzięłaś w końcu? podeślij link ;-)

Wysłany: 2009-03-22, 21:24 

http://www.activeshop.com...ji-2-p-720.html
kupilam ten zestaw + 2 balsamy jeszcze do depilacji i preparat do czyszczenia ktorego mi nie przyslali i naszczescie nie doliczyli do paczki;p

jednak jak ktos sciaga paski to jest lepiej, samej ciezko sie to robi;p tak jakby bardziej boli;p

siweksik28 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-03-23, 18:52 

Bardziej boli bo rwiesz pod innym kątem sobie a pod innym komuś, nie da rady np.na tylnej części uda zrobić tego blisko ciała i pod odpowiednim kątem zawsze część się pourywa niestety. Warto poprosić koleżankę, niektóre zabiegi kosmetyczne nawet kosmetyczce ciężko przeprowadzić na sobie :)

Wysłany: 2009-03-23, 21:53 

siweksik28, no jakos poszla ta depilacja;p faktycznie na tylniej czesci ud bylo ciezej i poprosilam mame ;) ale wazne ze sie udalo :D

Odpowiedz do tematu