Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-08-30, 23:45
jaki makijaż?
Witam,
potrzebuje jakis fajny makijaż pasujący i eksponujący dosyc intensywny kolor oczu (oczy niebieskie). Wybieram sie w pazdz. na wesele i chce wygladac inaczej niz na codzien a zarazem elegancko.
Myslałam o doklejeniu po 3 kepki rzes i jakis wyrazisty makijaz. Chcialabym zeby makijaz wspolgral ze sukienka (kolor niebieski, zielony i czarny) oczy niebieskie, wlosy brazowe. Prosze o zdj. i rady... na pewno sa tutaj fachowycy :)
Ten drugi jest cudo... Ale ja nigdy nie wiem, co robić, żeby uzyskać taki efekt oka :/ Próbowałam już, ale nie wychodziło... Może mi powiecie co trzeba zrobić, żeby takie COŚ uzyskać?
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
wydaje mi sie, ze jest to obmalowanie oka na okolo eyelinerem badz kredka, na gorze szerokie pasmo i zwerzajace sie ku zewnetrznemu kacikowi oka.
Miejsce ruchome powieki jest pomalowane od wewnatrz na jasny fiolet i coraz ciemniejszy ku zewnetrznemu kacikowi, ale tylko na czesci ruchomej, bardzo ciemnym tez oddzielony od reszty oka (tj. na gorze czesc zalamania), ktora jest lekko bezowo-brazowa;) Podkreslenie dolnej linii rzes jest zrobione albo na wymieszany morski ze srebrem albo na perlowy morski ;) zakonczenie tego koloru wychodzi za zewnetrzy kacik, zreszta widac. Mocno wytuszowane rzesy ;)
Tak odbieram ten makijaż i tak bym go zrobila ;)
nie wiem czy dobrze to napisalam, zeby moc sobie wyobrazic jak to zrobic ;)
kurcze ;D a ta dolna część oka... Zrobiona jest cieniami? Czy kredką "morska"? Tak mi się to podoba, że szok :).. Ale kurde... Mam ciemnozielone oczy... Nie będzie się to gryzło?;/
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-09-03, 22:49
bylam, bylam... ale potrzebuje glownie makijaz pasujacy do niebieskich oczu i brazowych wlosow... zabardzo nie znam sie na tym wiec pytam specjalistki w tej dziedzinie... :) mi sie duzo podoba ale pewnie tylko nieliczne pasuja do mnie :P
A jaka cera? Opalona? Do nieb.oczu i brazowych włosów pasuja- niebieski, rozowy, szary, brazowy, fioletowy a takze- do tego typu urody biały...wiec... chyba nie powinno byc problemu;)
Nie zapomnij o policzkach- dobry roz czyni cuda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum