Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jaki, kurs, wybrac

Jaki kurs wybrać??
Autor Wiadomość
kkasia150 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-27, 15:53 Jaki kurs wybrać??

Witam wszystkie forumowiczki!
W lipcu chciałabym pójść na kurs stylizacji paznokci/manicure/pedicure. (Chciałabym aby wszystko zawarte było w jednym). Na kurs mogę przeznaczyć ok 1500 zł, ale oczywiście fajnie jest zaoszczędzić. Po skończeniu kursu chciałabym podjąć pracę w tym kierunku.
W internecie spotkałam się z bardzo dużą ilością ofert i oczywiście kompletnie nie wiem co wybrać. Ceny są różne od 800 do 1500 zł. Tym bardziej jestem zdezorientowana.

W związku z tym mam pytanie do stylistek paznokci, do właścicielek gabinetów kosmetycznych: po jakim kursie znajdę zatrudnienie, który kurs dobrze przygotuje mnie do wykonywania zawodu, a jakich kursów unikać? Czy drogi kurs oznacza dobry i renomowany?

Mogę chodzić na kurs tylko w Warszawie.
Podaję kilka linków do kursów, które zwróciły moją uwagę.

Proszę o radę!
Pozdrawiam serdecznie.

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-27, 18:38 

ja jestem po takim kursie... dalam za niego prawie 800 bo mialam znizki bo jednoczesnie studiuje:) powiem ci tak: skonczylam go ale nie odwazylabym sie (teraz) zlozyc podanie o prace jako stylistka do salonu kosmetycznego dlatego ze idac na ten kurs nie mial kompletnie bladego pojecia o jakiejkolwiek metodzie przedluzania paznokci daltego zaczynalam od zera a np w mojej grupie byly dziewczyny ktore perfekcyjnie wykonywaly zelowe/akrylowe paznokcie lacznie ze zdobieniem przyszly tylko po papierek :-P skonczony kurs nie oznacza ze od razu bedziesz umiala robic swietnie paznokcie to zalezy tylko od tego jak dlugo i czesto bedziesz CWICZYC bo praktyka czyni mistrza:) jesli wybierasz sie na taki kurs zwroc uwage na ilosc spotkan i dlugosc zajec, jak duza ucza, ile jest osob w grupie. Mysle ze nie ma sensu przeplacac az 1500 zl jesli sa tansze ale z drugiej strony balabym sie zaufac tym najtanszym trzeba wybrac cos po srodku.

kkasia150 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-27, 19:04 

Ja już trochę próbowałam z akrylem. W każdym razie bardzo mi się to podoba i po prostu jestem zdeterminowana, tak więc myślę, że szybko się nauczę. A Ty jaki miałaś kurs? W warszawie?

moni_ja 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-06-27, 19:49 

no jestem z rzeszowa to raczej w rzeszowie...
moj kurs obejmowal przedluzanie metoda zelowa akrylowa + zdobienie + masaz +manicure pedicure

ewa13 
Początkująca

Wysłany: 2009-08-16, 15:02 

Witam jestem stylistką od 2lat .skończyłam taki kurs 4 dniowy nazywał sie gold ful serwis ;nauczyłam się nakładanie różnych rodzajów tipsów poanałam wszystkie żele nais company są super i jednofazowe i trójfazowe ,nauczyłam siezdobic korowym żelem i akrylem oczywiście manicure i pielegnacjadłoni fajni ludzie .certyfikat od nich jest wszędzie honorowany.Jak maz nożliwość można załatwić wszystko przeż urząd pracy ja zapłaciłam 1100zł ale było warto , nadal mam z nimi kontakt zawsze moge sie poradzić, jak organizują jakieś szkolenia to kożystam są już nie tak drogie koło 150 zł . jesli cie niestać to naja tez kurs za 600 2dni . Żyvżę powodzenia.

wiolcia 
Początkująca

Wysłany: 2009-08-18, 16:37 

W rozsądnej cenie, a przy okazji z wysoką jakością szkolenia polecam do wyboru, tam gdzie ci bedzie blizej:
Nails Land
Ewelina Kikut
ul. Belgradzka 4 lok. U1
Warszawa
tel. 508-115-809

Studio Urody "Pogaduszki"
ul. Ujejskiego 19 (na piętrze)
Bydgoszcz
tel. 601 370 666

To dziewczyny z wysokimi kwalifikacjami, wiec napewno bedziesz zadowolona:))

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-08-21, 15:51 

Nie polecam kursów, które trwają pare dni. Sama jestem instruktorem i przeprowadzam kursu masażu trwające mniej więcej półtora tygodnia. Kursy trwające krócej są zwykle droższe, niż te które kończy sie w rok czy dwa. Poza tym w tkw. studium można zdobyć wiecej praktyki a nawet załapać sie potem na praktyke do jakiegoś salonu, co lepiej wygląda w naszym CV kiedy staramy sie o prace.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-08-21, 18:18 

Ale stylizacji paznokci w każdej firmie uczą jednej metody tylko kilka dni.
A KAsia pisala o kursach paznokci nie o masażu

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-08-22, 10:00 

No tak, ale z tego co wiem to kursy stylizacji paznokci też dostępne są w dłuzszych formach i wtedy mamy dostep do paru metod a nie jednej.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-08-22, 19:32 

ale i tak każda z nich trwa po 3 dni. razem 6. co to za róznica czy zrobi się to na raz czy na raty.
potem i tak trzeba kupić drogi sprzet, a do dwóch metod kupić na raz sprzęt to już nie tak mało kasy dlatego lepiej najpierw do jednej. takie jest przynajmniej moje zdanie. bo potem ktoś skupi się na obydwóch metodach i dostanie pomieszania
tak samo z masażem, najlepiej uczyć poszczegolnych rodzajow osobno.
Ale ja za masażem nie przepadam :-P

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-08-24, 20:43 

niechęć rozbierania sie przed obcymi ludzmi czy łaskotki? :)

klubpiękna 
Coś już napisała
manicurzystka, kosmetolog

Wysłany: 2009-09-05, 16:52 

Stylizacją paznokci zajęlam się 5 lat temu i polecam bardzo firme Euro-Fashion z Pruszcza Gdańskiego. Mają najlepszych szkoleniowców w Polsce najczęściej są to mistrzynie Polski w różnych metodach przedłużania. We wszystkich dużych miastach są instruktorki. www.euro-fashion.pl - Tam sa informacje. Można szkolić sie na najlepszych akrylach i żelach dostępnych na rynku więc dlatego polecam .

anulka88 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-18, 21:10 

A co sądzicie o kursie- Profinails? Był ktoś może na tym kursie pazurkowym albo słyszałyście jakieś opinie na ten temat?

Joan 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-19, 19:19 

nie słyszałam o tej firmie, a znam dużo firm z innego forum

anulka88 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-19, 22:15 

Byłabym wdzięczna gdybyś mi podała kilka i może jakieś opinie na ich temat?
Z góry dziękuję :-)

Odpowiedz do tematu