Witam wszystkie forumowiczki!
W lipcu chciałabym pójść na kurs stylizacji paznokci/manicure/pedicure. (Chciałabym aby wszystko zawarte było w jednym). Na kurs mogę przeznaczyć ok 1500 zł, ale oczywiście fajnie jest zaoszczędzić. Po skończeniu kursu chciałabym podjąć pracę w tym kierunku.
W internecie spotkałam się z bardzo dużą ilością ofert i oczywiście kompletnie nie wiem co wybrać. Ceny są różne od 800 do 1500 zł. Tym bardziej jestem zdezorientowana.
W związku z tym mam pytanie do stylistek paznokci, do właścicielek gabinetów kosmetycznych: po jakim kursie znajdę zatrudnienie, który kurs dobrze przygotuje mnie do wykonywania zawodu, a jakich kursów unikać? Czy drogi kurs oznacza dobry i renomowany?
Mogę chodzić na kurs tylko w Warszawie.
Podaję kilka linków do kursów, które zwróciły moją uwagę.
ja jestem po takim kursie... dalam za niego prawie 800 bo mialam znizki bo jednoczesnie studiuje:) powiem ci tak: skonczylam go ale nie odwazylabym sie (teraz) zlozyc podanie o prace jako stylistka do salonu kosmetycznego dlatego ze idac na ten kurs nie mial kompletnie bladego pojecia o jakiejkolwiek metodzie przedluzania paznokci daltego zaczynalam od zera a np w mojej grupie byly dziewczyny ktore perfekcyjnie wykonywaly zelowe/akrylowe paznokcie lacznie ze zdobieniem przyszly tylko po papierek skonczony kurs nie oznacza ze od razu bedziesz umiala robic swietnie paznokcie to zalezy tylko od tego jak dlugo i czesto bedziesz CWICZYC bo praktyka czyni mistrza:) jesli wybierasz sie na taki kurs zwroc uwage na ilosc spotkan i dlugosc zajec, jak duza ucza, ile jest osob w grupie. Mysle ze nie ma sensu przeplacac az 1500 zl jesli sa tansze ale z drugiej strony balabym sie zaufac tym najtanszym trzeba wybrac cos po srodku.
_________________ "Jakie to piękne, gdy dziewczyna zapomina, że jest dobrze wychowana."
Ja już trochę próbowałam z akrylem. W każdym razie bardzo mi się to podoba i po prostu jestem zdeterminowana, tak więc myślę, że szybko się nauczę. A Ty jaki miałaś kurs? W warszawie?
Witam jestem stylistką od 2lat .skończyłam taki kurs 4 dniowy nazywał sie gold ful serwis ;nauczyłam się nakładanie różnych rodzajów tipsów poanałam wszystkie żele nais company są super i jednofazowe i trójfazowe ,nauczyłam siezdobic korowym żelem i akrylem oczywiście manicure i pielegnacjadłoni fajni ludzie .certyfikat od nich jest wszędzie honorowany.Jak maz nożliwość można załatwić wszystko przeż urząd pracy ja zapłaciłam 1100zł ale było warto , nadal mam z nimi kontakt zawsze moge sie poradzić, jak organizują jakieś szkolenia to kożystam są już nie tak drogie koło 150 zł . jesli cie niestać to naja tez kurs za 600 2dni . Żyvżę powodzenia.
wiolcia Początkująca
Wysłany: 2009-08-18, 16:37
W rozsądnej cenie, a przy okazji z wysoką jakością szkolenia polecam do wyboru, tam gdzie ci bedzie blizej:
Nails Land
Ewelina Kikut
ul. Belgradzka 4 lok. U1
Warszawa
tel. 508-115-809
Studio Urody "Pogaduszki"
ul. Ujejskiego 19 (na piętrze)
Bydgoszcz
tel. 601 370 666
To dziewczyny z wysokimi kwalifikacjami, wiec napewno bedziesz zadowolona:))
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-08-21, 15:51
Nie polecam kursów, które trwają pare dni. Sama jestem instruktorem i przeprowadzam kursu masażu trwające mniej więcej półtora tygodnia. Kursy trwające krócej są zwykle droższe, niż te które kończy sie w rok czy dwa. Poza tym w tkw. studium można zdobyć wiecej praktyki a nawet załapać sie potem na praktyke do jakiegoś salonu, co lepiej wygląda w naszym CV kiedy staramy sie o prace.
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-08-22, 19:32
ale i tak każda z nich trwa po 3 dni. razem 6. co to za róznica czy zrobi się to na raz czy na raty.
potem i tak trzeba kupić drogi sprzet, a do dwóch metod kupić na raz sprzęt to już nie tak mało kasy dlatego lepiej najpierw do jednej. takie jest przynajmniej moje zdanie. bo potem ktoś skupi się na obydwóch metodach i dostanie pomieszania
tak samo z masażem, najlepiej uczyć poszczegolnych rodzajow osobno.
Ale ja za masażem nie przepadam
Stylizacją paznokci zajęlam się 5 lat temu i polecam bardzo firme Euro-Fashion z Pruszcza Gdańskiego. Mają najlepszych szkoleniowców w Polsce najczęściej są to mistrzynie Polski w różnych metodach przedłużania. We wszystkich dużych miastach są instruktorki. www.euro-fashion.pl - Tam sa informacje. Można szkolić sie na najlepszych akrylach i żelach dostępnych na rynku więc dlatego polecam .
_________________ Salon kosmetyczny KLUB PIĘKNA - LUBOŃ K. POZNANIA - ZABIEGI DERMIKA NA TWARZ I CIAŁO, MASAŻE, TIPSY, DEPILACJA, MIKRODERMABRAZJA, PEELING KAWITACYJNY I INNE - PEŁNA OFERTA NA WWW.KLUBPIEKNA.PL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum