Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: blondynki, dla, jaki, kolor

Jaki kolor dla blondynki?
Autor Wiadomość
ona1336 
Coś już napisała
ona

Wysłany: 2009-11-23, 08:34 

ewelynka69 napisał/a:
Jeszcze przypomniała mi się taka zgniła zieleń, jest bardzo eleganckim kolorem, pasuje na każdą okazję :-)

Zgniła zieleń to chyba najlepsze kolor będzie: elegancki i w zasadzie bezpieczny :)

[ Dodano: 2009-11-23, 08:37 ]
W zasadzie to mam jeszcze jedno pytanie :) Chodzi mi o krój sukienki: moja mama nie jest za wysoka (ok.160), ma spory biust :) Zastanawiam się czy krój A byłby dla niej odpowiedni - nie chciałabym żeby wyglądała jak beza :)

strange_avenue 
Użytkowniczka
strange_avenue

Wysłany: 2009-11-26, 02:35 

Przede wszystkim żadnych falbanek. Jeśli ma ładne nogi, dobrym wyjściem są sukienki równo z kolanami. Jeśli biust jest nie za obfity, a sukienka byłaby stonowana, można by było pokusić się o dekolt wycięty w kształcie litery V. Nie jestem znawcą, ale dekold bardziej kwadratowo wycięty chyba by powiększył biust. Moja mama też jest blondynką, dobrze jej praktycznie w każdym kolorze. Brzoskwiniowo łososiowy odcień pasuje do blondu, ale raczej jako bluzka, przy sukience serio by to wyglądało jak beza. Błękit i turkus nie, ale taki szlachetny odcień pomiędzy niebieskim a granatem - boski dla blondynki. Zieleń chyba jednak bardziej stonowana. Ciemny brąz też jest niezły. Pasują do niego zielone, beżowe dodatki... różowe też, ale taki bardziej zgaszony róż. Nie wiem, co mam jeszcze napisać, chyba wszystko ;).

[ Dodano: 2009-11-26, 02:37 ]
Obfity biust dobrze by chyba wyglądał przy dekolcie łódce. Pomniejszył by optycznie...

ona1336 
Coś już napisała
ona

Wysłany: 2009-11-26, 08:44 

strange_avenue napisał/a:
Przede wszystkim żadnych falbanek. Jeśli ma ładne nogi, dobrym wyjściem są sukienki równo z kolanami. Jeśli biust jest nie za obfity, a sukienka byłaby stonowana, można by było pokusić się o dekolt wycięty w kształcie litery V. Nie jestem znawcą, ale dekold bardziej kwadratowo wycięty chyba by powiększył biust. Moja mama też jest blondynką, dobrze jej praktycznie w każdym kolorze. Brzoskwiniowo łososiowy odcień pasuje do blondu, ale raczej jako bluzka, przy sukience serio by to wyglądało jak beza. Błękit i turkus nie, ale taki szlachetny odcień pomiędzy niebieskim a granatem - boski dla blondynki. Zieleń chyba jednak bardziej stonowana. Ciemny brąz też jest niezły. Pasują do niego zielone, beżowe dodatki... różowe też, ale taki bardziej zgaszony róż. Nie wiem, co mam jeszcze napisać, chyba wszystko ;).

[ Dodano: 2009-11-26, 02:37 ]
Obfity biust dobrze by chyba wyglądał przy dekolcie łódce. Pomniejszył by optycznie...

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) Pojawiło się w głowie kilka nowych pomysłów - teraz tylko muszę przekonać do nich mamę ;) Dzięki

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-11-26, 15:18 

Może też być suknia prosta dosłownie kilka centymetrów za kolano, i szpilka do tego, bardzie seksownie i elegancko to wygląda, gdy suknia wznosi się tak na kolanie tak delikatnie :-D
Teraz jest moda na takie grubsze ramiączka z tego co widziałam w czasopiśmie dla pań, a dekolt tak jak poprzedniczka pisała, trzeba dobrać tak, aby nie powiększał piersi ani nie podkreślał ewentualnych niedoskonałości, i jeśli mamy duży dekolt to pamiętajmy o tym, że odsłonięte ciało nie różniło się zbytnio od twarzy, ale to już bardziej kosmetyczne sprawy związane z makijażem a nie z sukienką:)
Może Napisz jakie masz swoje propozycje ;-)

Odpowiedz do tematu