Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bizuteria, bursztynu, byc, jaka, moze, piekna

Jaka piękna może być biżuteria z bursztynu.
Autor Wiadomość
jantar studio 
Początkująca
bursztyn, amber, jantar

Wysłany: 2009-10-12, 23:28 Jaka piękna może być biżuteria z bursztynu.

Biżuteria z bursztynu to nie tylko cudowna ozdoba, to również tajemnica natury, która znalazła się w bryłce bursztynu. To magia i czar, które nie bacząc na upływający czas i przejmującą modę, zawsze pozostaną wyjątkowe.

Obecnie biżuteria tworzona jest w połączeniu ze srebrem, złotem, tytanem, drewnem czy kawałkiem skóry.
Nowe wzornictwo, nowe kształty, nowoczesne połączenia, a wszystko to po to by zadowolić każdą kobietę. Przyjęło się kiedyś, że biżuterię z bursztynu noszą tylko starsze Panie. Nic więcej mylnego, dzisiejsze kobiety, i te nastolatki i bizneswomen zaganiane w swojej pracy coraz częściej wybierają wyroby z bursztynu.

olimpia 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-10-23, 09:55 

Dokładnie :-) Trzeba obalić ten stereotyp, że bursztyn to taki kamień który nosić może tylko starsza, elegancka pani ;-) Równie dobrze wygląda u młodych dziewczyn i nie jest to żaden obciach, nosić coś bursztynowego. Zdjęcia piękne (szczególnie podobają mi się kolczyki i ogólnie połączenie ze srebrem). Niestety, taka stylowa biżuteria jest wciąż bardzo droga i może dlatego kojarzy nam się ze starszymi paniami, gdyż tylko je stać na taki zakup? ;-)

Angel 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-10-23, 16:22 

hehe chyba nie przelamie sie nigdy do bursztynu :-) i zawsze dla mnie bedzie zarezerwowany dla dojrzalych kobiet :-P

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-10-23, 16:24 

Mnie się bardzo podoba, ale np. bransoletka, wisiorek, delikatne kolczyki i pierścionek, średnio podobają mi się np. kolie z bursztynu.

nipsu 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-10-24, 13:23 

bursztyn oprawiony w srebro jest bardzo elegancki i wcale nie jest starodawny!
pamiętam, że kupiłam taki drobiazg Francuzce, która była u mnie na wymianie i później wszystkie jej koleżanki chciały mieć taki sam!

syska 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-10-27, 22:56 

Ja niestety nic w moim stylu do tej pory z bursztynu nie znalazłam. Wszystko, co do tej pory widziałam, kojarzyło mi się z bursztynami z bazarku nad morzem :D Kiedyś widziałam naszyjnik z takich bardzo dużych kul z bursztynu, to rzeczywiście było fajne, ale kosztowało kupę kasy.

alekolczyki 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-23, 23:22 

ciekawe są także rekonstrukcje biżuterii wczesnośredniowiecznej z udziałem bursztynu - takie słowiańskie czy wikińskie wyroby mają swój klimacik...

;-)

lilka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-10, 10:59 

Według mnie bardzo ładna jest stylowa biżuteria z bursztynem uszlachetniona dodatkiem złota czy srebra, jednak sam bursztyn też może wyglądać oryginalnie i elegancko. Ostatnio natknęłam się na stronę gdzie promowana była właśnie bursztynowa biżuteria w stylu ludowym i naprawdę nie wyglądała jak od starej, niemodnej babci.

Deja-Art 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-04-25, 19:04 

A mnie podobają się postarzane stylizacje bursztynu, np. w starym złocie. Taka biżuteria ma to coś w sobie i świetnie pasuje do stylu vintage.

Iwona.W. 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-05-10, 17:43 

Ja dostałam od babci 2 piękne sznury korali z bursztynu. Zaniosłam do jubilera i zrobił mi z tego cudowną biżuterię postaram się podesłać.

FajnaLidka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-05-16, 08:40 

JUa mam bransoletkę z bursztynów, takich dość sporych, dostałam ją kiedyś ob babci zresztą, bardzo dawno :) ale bardzo ją lubię.

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-08-22, 10:30 

Kolczyki są śliczne...:)

Odpowiedz do tematu